sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Keittiöunelmia ja kuoharia!!!


Minulla oli eilen jälleen sisustusopintojen lähiopetuspäivä Turussa. Päivän teemana oli keittiösuunnittelu ja aamun aloitimme tutustumalla Raision KVIK-keittiömyymälään....Paikan päälle meille kerrottiin KVIK:n konseptista ja käytiin läpi heidän mallistoaan. Täällä ei ainakaan keittiön uudistamiskuume laskenut, vaan päinvastoin. Tosin tässä kohdassa voisin  voisi lainata edesmenneeni isäni sanontaa, jota hän käytti autokuumeiluunsa, mutta pätee keittiökuumeeseenkin. "Kuume menee ohi, kun hieroo tyhjällä lompakolla ohimoa"...näin taitaa olla.


 
 


Kaapistot eivät varsinaisesti tarjonneet minulle mitään uutta ihmeteltävää. KVIK on taattua tanskalaista muotoilua ja se näkyy tyylikkäissä kaapeissa ja yleisessä ilmeessä. Nykyajan "hanat ja vipstaakit" ovat tosi hienoja perinteisen Oraksen (hyvien!) hanojen lisäksi.Suuremman vaikutuksen minuun tekivät kaikki kodinkoneiden hienoudet pyrolyysi-uuneista vakuumikoneisiin ja yhdistelmäuuneihin. Puhumattakaan hienoista pienistä yksityiskohdista esim. liesituulettimen tai sähköpistokkeiden osalta. Halpaa ei tämäkään "hifistely" ole, mutta uskoisin, että tietyillä ratkaisuilla moni keittiö voitaisiin tehdä toimivammaksi... 
 

 Keittiöremonttia meillä ei aloiteta (ainakaan vielä), mutta ajattelin piirtää /suunnitella kokeeksi meille uuden keittiön. Isännän vanhimmalla pojalla on keittiöliike (Gloria-keittiöt), jossa voisin varmasti tehdä suunnitelman tietokoneella, mutta minäpä haluan piirtää sen käsin. Keväämmällä olen ajatellut kokeilla tätä tietokoneella suunnittelua, mutta en nyt.
Keittiöliikkeestä suunnistimme vielä luennolle omaan opinahjoon ja siellä juhlistimme kevätkauden ja uuden vuoden alkamista.
Yksi meidän opiskelijoista tarjosi meille kuoharit ja pikkutorttuja!!! Miten valloittava ele!
Vitsailimmekin siinä, että mistä tunnistaa, että olemme ns. aikuisopiskelijoita...
no, tarjoilustapa tietenkin!
Ihana, voimaannuttava ja monta ajatusta herättävä päivä kaiken kaikkiaan!

P. S Ja valitan taas kuvien laatua, kännykkäkameralla en onnistu saamaan tämän parempia kuvia... :(
10 kommenttia:

 1. Mulla on uusi ihastus keittiöissä. Betonitasot ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kateellinen sinulle! Ne on varmaan hienot.

   Poista
 2. Kyllä meidän keittiö ja minä olen ihan out näistä hienouksista. Olo on kuin kivikautisella, mutta wau! Mukavaa sunnuntaita Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keittiö kaipaisi myös vähän isompaa päivitystä, mutta kun kaikki vielä toimii ja on suht hyvässä kunnossa, en ole nähnyt remonttia tarpeelliseksi. Isännän vanhin poika vihjailee aina välillä, että milloinkas meille ruvetaan tekemään keittiöremonttia. Onpa hän tehnyt varoiksi jo yhden keittiösuunnitelmankin, mutta se jäi vielä muhimaan...

   Poista
 3. Kyllä keittiöt on nykyään niin hienoja. Meidänkin (7 vuotta vanha) keittiö näyttää niin vanhalta noiden kuvien rinnalla. Toisaalta, mitä uusimaan kun vanha on oikein hyvä ja toimiva. Ja, en tiedä mitä valitsisin nyt toisin, ehkä kaappitilaa lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiömyymälät esittelevät aina ne kuumimmat uutuudet ja aika harva meistä uusii keittiötä elämänsä aikana kovin montaa kertaa, ellei sitten muuta useasti sellaisiin asuntoihin, joissa kyseinen remppa on ajankohtainen/välttämätön. Ja miksi vaihtaa hyvää ja toimivaa keittiötä, jos se kuitenkin miellyttää edelleen. Säilytysongelmiinkin on monta hyvää ratkaisua: siivoaminen, järjestely, kierrättäminen, säilytystilojen uudelleen ajattelua myös keittiössä... ;)

   Poista
 4. Meille tuli Kvikin keittiö uuteen kotiimme ja tykkään kovasti! Kivoja ratkaisuja, arjen toimivuutta ja kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heillä on kyllä hyvänoloinen konsepti ja minä pidin kovasti heidän (tanskalaisesta) tyylistä. Se on totta, että keittiöstä kannattaa tehdä toimiva ja kaunis, sillä ainakin meillä keittiössä viihdytään hyvin.

   Poista
 5. Uusi keittiö olisi ihana saada :) Meillä -90 luvulla tehty keittiö,kaapin ovia olen miettinyt josko ne vaihtais jossain vaiheessa....mut sit joskus ;) Mukavaa alkanutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viimeisestä keittiöremontista kulunut kohta 15 vuotta. Koneet ovat kestäneet hyvin, mutta tulevat varmasti tiensä päähän jossain vaiheessa. Voi olla, että keittiöremontti tulee koneiden uusimisen myötä ajankohtaiseksi, mutta vielä mennään näillä. Täällä kovimmat pakkaset ovat tällä erää ohi ja lunta on vain muutama sentti. Jospa saatais tällä viikolla jo sitä kaivattua lunta. Mukavaa viikon alkua sinnekin!

   Poista