sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pientä ehostusta


Syyslomat on nyt sitten melko lailla vietetty. Loman aikana (ja vähän ennenkin) ehdin sairastamaan flunssaa oikein kunnolla. Puolikuntoisuudestani huolimatta pääsimme kuitenkin nauttimaan suunnitellusta minilomasta Turkuun. Vietimme vuorokauden Caribia-hotellin SuperParkissa ja kylpylässä. Kotimatkalla kävimme vielä shoppailemassa Raision Myllyssä. Meikäläisen ostokset jäivät tällä kertaa vähäisiksi, mutta mieluisiksi...




 
 
Hemtex:in myymälästä löysin nämä kauniit, pyöreät pöytätabletit.
Olen jo pitemmän aikaa hakenut pyöreän muotoisia ja nyt kun sopivat löytyivät, ostopäätös oli helppo ja nopea tehdä...
 
 

 
 
 
Sisustuksessa on menossa eräänlainen välivaihe, kun en ihan vielä halua laittaa joulua.
Tämä harmaa sävy sopii oikein hyvin muutenkin vähän harmaaseen vuodenaikaan.
Väri-ilottelusta en nyt oikein jaksa innostua.
 



 
 
Hemtex:iltä ostin lisäksi vielä kaksi pakettia (aina NIIN tarpeellisia) serviettejä, joten mitään ostohurmoksesta ei kohdallani voi puhua.
Nyt tabletit saavat toimia arjen ilostuttajina... todennäköisesti sinne jouluun asti.
 
 
 
Syysloman jälkeisestä ajasta alkaa se viimeinen rutistus tämän vuoden puolella. Marraskuu on jo ylihuomenna!!! Edessä on eräänlainen juhlakausi, sillä minulla on jo kaksi pikkujoulua buukattuna marraskuulle ja työn puolesta tulee järjestettyä tai osallistuttua kaikenlaisin muihin tapahtumiin. On hyvinkin todennäköistä, että marraskuussa ei ehdi "synkistelemään" pimeintä ajanjaksoa vuodesta...
 
 
 
 

perjantai 28. lokakuuta 2016

Erään yksiön remontti

 

Viime kevään sisustusopintoihini liittyen, tein lopputyönä sisustussuunnitelman mieheni omistamaan (ja vuokraamaan) yksiöön). Keväällä remontin aloitus siirtyi, sillä yksiö sai asukkaansa ennen kuin ehdimme aloittamaan siinä remonttia. Lokakuun aikana tämä asunto tyhjeni ja mieheni päätti toteuttaa remontin nyt.





Tässä kuvaa ennen remonttia. Seinät olivat vaaleat ja siistit, mutta nyt päätettiin päivittää huoneiston kaikki pinnat.
Mies maalasin katon, posti tapetin ja tapetoi seinät uudelleen. Lattia laitettiin myös uusiksi.
 
 
 
 
 
 
Jo pelkästään pintojen uusiminen teki huoneen ilmeen toisenlaiseksi.





Suurimman muutoksen koki alkuperäinen keittiö. joka päivitettiin nykyaikaa vastaavaksi.
Tässä yläkuvassa alkuperäinen keittiö vielä ennen remonttia. Seinät on jo tapetoitu uudestaan.
 
 
 
 
 
Tässä uusi keittiö, jossa jääkaappi siirrettiin pois keittiösyvennyksestä, jotta sinne saatiin laskutasoa lisää.
Liesi pysyi (toistaiseksi) ennallaan, mutta kaapistojen sijoittelussa huomioitiin mahdollinen (tuleva) liesimuutos 50 cm liedelle.
 
 
 

 
 
Vaikka tekemääni sisustussuunnitelmaa ei noudatettu materiaalien kohdalla kirjaimellisesti, oli mukava huomata, että siitä oli ollut hyötyä.
Keittiö toteutettiin melkeinpä kokonaisuudessaan piirustusteni perusteella, tosin baaritasosta tuli kevennetty versio alkuperäisestä.
Kaapiston ovet mukailevat omaa aikakautensa (70-luku) tyyliä laakaovilla ja lankavetimillä.
 

 


 Pintamateriaaleissa vinyylilankkulattia muuttui edullisempaan laminaattiin, joka sekin näyttää oikein hyvältä.





Remontti tehtiin ja toteutettiin suhteellisen pienellä budjetilla ja mielestäni lopputulos on hyvä.
Asunnon stailaamisessa piti päivittää tilannet lähinnä tekstiilien osalta, sillä vanhat tekstiilit eivät enää sopineet tähän uuteen ilmeeseen. 
Tämän projektin myötä asunto päivittyi ja siistiytyi kertaheitolla. Täällä kelpaa uuden vuokralaisen asustella.



Suunnitelman tekemisetä oli jo ehtinyt kulua aikaa, mutta oli kiva nähdä lopputulos nyt valmiina.
Tätä suunnitteluhommaa tekisin mielelläni enemmänkin...
 
 
 
 
 
P.S. Ja jälleen pahoittelen kuvien huonoa. laatua. Enpä huomannut ottaa parempaa kameraa mukaani, joten nyt on tyytyminen kännykkäkuviin. Eiköhän näissäkin näy muutos...?!
 

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Syyslomaa


Meillä alkoi syysloma....





Nyt hengähdetään hetki ja ladataan akkuja. Tiedossa lomailua osittain lapsen ehdoilla.
Kuvia päivitetään varmaan enemmän FB:n puolella ja Instagramissa
Loman jälkeen alkaa se viimeinen "rutistus", jolloin tiedossa kaikenlaista (joulu)hässäkkää.



Oikein hyvää syyslomaa kaikille lomalaisille ja mukavaa loppu viikkoa ihan jokaiselle!

 
 
 
 




maanantai 24. lokakuuta 2016

Jos ihan vähän vain...


Lokakuun viimeiset päivät alkavat olla käsillä ja vähän väkisinkin ajatukset alkavat siirtyä jouluun. Näin jouluihmisenä en pysty (enkä malta) olla plaraamatta lehtihyllyille ilmestyneitä joululehtiä ja lähtihän viikonlopun kauppareissulta yksi ulkomainen versio jo mukaan...




 
 
Lehti ei ollut ihan sieltä perinteisemmästä päästä, vaan enemmänkin hillityn moderni versio.
 
 
 
 
 
 
 
Kuvat on stailattu tyylikkäästi ja jo aivan pienillä jutuilla koteihin on saatu joulun tunnelmaa.
Minä jo vähän mietin ja pohdin, mitä värejä käyttäisin tänä vuonna...
 
 
 
 

 
 
Meillä joulua aletaan valmistella jo marraskuun lopulla. Joulun odotus alkaa asteittain ensimmäisestä adventista.
Tänä vuonna meillä mennään hieman hillitymmin, sillä pojan ja minun juhlavuotemme huipentuu joulun jälkeen toteutuvaan matkaan.
Joulun halusimme viettää ehdottomasti kotona ja siksi se tulee meille tänäkin vuonna, matkasta huolimatta. 
Takuu varmasti ja perinteisesti.
 
 
 
Siispä fiilistelen jo joulua...  ihan vähän vain...
 
 
 
 
 

lauantai 22. lokakuuta 2016

Ikuisuusprojekti?


Aloitin jo jokin aikaa sitten tekemää jättineulosta ja tarkoituksena oli tehdä siitä torkkupeitto. Ja on yhä edelleen, mutta projektini etenee tuskaisen hitaasti...





Alkuinnostuksen jälkeen työ on ollut jo useampana iltana koskemattomana. Kudetta pitäisi leikata lisää ja se tässä tuntuu nyt tökkivän. Kuteen tekeminen ei missään nimessä ole vaikeata eikä siihen mene edes paljoa aikaa, mutta siihen ryhtyminen ei jostain syystä nyt vain innosta. Viikolla olen ollut sen verran väsynyt iltaisin, ettei moinen homma ole myöskään houkuttanut. Jättineulepeitto on siis edelleen vähän vaiheessa ja odottaa inspiraation toista (tai kolmatta) vaihetta.
 
Todettakoon nyt vain tähän lopuksi, ettei "sitä Roomaakaan päivässä rakennettu"...
 
 
 
 
 
Tähän viikonloppuun on ohjelmoitu aika paljon kaikkien pienten rästihommien tekemistä. Yritän lyhentää "to do"-listaa pienemmäksi, Minusta kuitenkin tuntuu, että siihen toiseen päähän kerääntyy samaan tahtiin uusia. Ikuisuusprojektia sekin...?
 
 
 
 
 
 

torstai 20. lokakuuta 2016

Elämän realiteetit


Tänä syksynä palasin erityisopettajan työhöni ja kuvittelin, että pystyisin näppärästi yhdistämään siihen yrittäjyyteni sisustuspalvelujen tuottajana. Minulla on nykyisin vähemmän opetustunteja, joten ajattelin ja suunnittelin, että aikaa riittäisi myös tähän sisustamiseen. Ja miten tässä on sitten oikein kävikään?






Vaikka oppitunteja on vähemmän, ovat päiväni lähes yhtä pitkiä kuin aikaisemminkin eli se siitä opettajan lyhyestä työpäivästä.
Mies jäi omasta päivätyöstään pois ja luulin, että saisin hieman "helpotusta" pojan harrastuksiin kuskaamisesta. Tosiasiassa ja käytännössä mikään ei ole muuttunut. Mies kyllä  osallistuu, mutta hänen aikataulunsa on täyttynyt omista projekteista. Arjen säätämiset jatkuvat samalla tavalla kuin ennenkin. Yrittämiseen tai sen kehittämiseen ei yksinkertaisesti ole jäänyt riittävästi aikaa ja se on jäänyt vähän "harrastamiseksi". Työpäivän jälkeen ei oikein jaksa enää suunnata energiaansa toisaalle ja tähän kodin arjen pyörittämiseenkin tarvitaan tekijöitä.







Tarkoitukseni ei suinkaan ole valittaa, vaan totean, että meikäläisen luonteenpiirteellä näiden kahden työn yhteensovittaminen on jokseenkin haasteellista. Koska saan säännöllistä palkkaa (ja hyvät lomat) erityisopettajantyöstäni, on pääpaino edelleen siinä. Tasapainottelen ja pohdin tämän yrittäjyyden kanssa ja ainakin toistaiseksi tyydyn siihen, että se on hyvinkin pienimuotoista.
Pientä ajatuksen virittelyjä ja ideoita on ilmassa, mutta mihinkään isoon ei voimavarat oikein tällä hetkellä riitä.
 



Elämän realiteetit on nyt nämä...ja tällä mennään eteenpäin.





tiistai 18. lokakuuta 2016

Lomaa odotellessa


Meillä vietetään syyslomaa vasta ensi viikolla. Se on vain kolmipäiväinen, mutta viikonlopun kanssa yhdessä vapaata on tiedossa hulppeat viisi päivää. Meillä loman alkua laskee sekä meikäläinen että yksi taloudessamme asuva koululainen...








Syksy on ollut jokseenkin työntäytteinen, mutta ei välttämättä kuitenkaan kiireinen. Ohjelmaa on ollut välillä paljonkin, mutta aivan stressitasolle en ole yltänyt. Meillä erityisopetuksessa aikaa vievät oppilaiden ns. HOJKS-palaverit, joissa määritellään aina tulevan lukuvuoden (ja pitemmänkin aikavälin) tavoitteita. Palavereissa saa menemään aikaa ja niiden puhtaaksikirjoittaminen on minulle se kaikkein työläin vaihe. Viimeinen takaraja näille asiakirjoille on meillä määrätty syysloma, joten palavereissa on istuttu ja tietokonetta naputeltu suhteellisen tiiviisti viime aikoina.
 
 
 
 
 
 
 
 
Syysloman jälkeen alkaa syyslukukauden loppurutistukset. Tiedossa on tapahtumia ja juhlia vähän joka lähtöön. Minulla on tiedossa marraskuussa ainakin kahdet pikkujoulut, joissa toisessa olen vielä yksi järjestelyistä vastaava. Tämän lisäksi työn puolesta tulee juhlittua perinteisesti  itsenäisyyspäivää, pikkujouluja ja puurojuhlaa. Samaan loppusumaan tulee vielä tehdä oppilaiden väliarvioinnit ja niitä joululahjojakin pitäisi alkaa miettiä. Yritän tänä vuonna olla "kaukaa viisas" ja aion pitää marraskuun lopulla kolme päivää ansaittua vapaata ( kiitoksena pitkästä palveluksesta kaupungilla). Ehkä tuolloin saisin tehtyä näitä omia "siviilihommia" pois ja jos vaikka ehtisi aloittamaan joulun vieton vähän aikaisemmin...
 
 
 
 
Sen verran on kiirettä ollut, että koti on jäänyt vähän hunningolle eikä valokuvaamaankaan ole ehtinyt. Nyt menen lievästi matalalennolla myös blogin päivityksen suhteen, joten kuvat on otettu jälleen Piaxapaysta ja postaukset päivittyvät vähän miten sattuu...
 
 
joten lomaa odotellessa...
 
 
 
 
 
 

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Oma diasarja


 Tässä piti kokeilla taas jotain uutta...




 
 
Musiikkia en vielä saanut lisättyä. Se sitten seuraavalla kerralla...
 
 
 
 
 
Näissä tunnelmissa oikein mukavaa sunnuntaita!
 
 
 
 
 
 
 



lauantai 15. lokakuuta 2016

Mitä saisi olla?


Pidin tässä taannoin sisustusaiheisen illan työkavereilleni, jossa aiheena oli Värillä on väliä -värien käyttö sisutuksessa. Onnistuneen illan innoittaman aloin ideoida lisää erilaisia teemailtoja, enemmän tai vähemmän totuttamiskelpoisia ja ajattelin esitellä nyt muutamia ideoitani:






Vihersisustaminen:
 
Taustatietoa
Kasvit eri aikakausina
Viherkasvitrendit
Parveke ja patiot (?)
 




 

Mika mahtaa olla IN?  - Sisustuksen trendit:
 
Taustatietoa trendeistä
Ajankohtaisuus katsaus tulevan sesongin trendeihin kodin sisustuksessa
(tekstiilit, keittiö, pinnat...)
 







Valaistus:
 
Historia lyhyesti
Valaistuksen teoriaa (polttimotyypit jne. )
Valaistuksen uudet tuulet
Tehdään oma valaisin esim. viinipullosta, palloista jne.







Sisustuksen aarrekartta - Sisustuksen tyylisuunnat:
 
Tyylihistoriaa lyhyesti
Yleisimmät sisutuksen tyylisuunnat nykyään
Oman aarrekartan/ tyylikollaasin valmistaminen








Jokin mättää? - Sisustusvinkkejä kodin hankaliin tiloihin:
 
Erilaisia ongelmakohtia kodissa
(pienet, matalat, kapeat, korkeat, tylsät...tilat)
Ideoita ja ratkaisuja niihin (värit, sisustusvinkit havainnollistavin kuvin)
 


 
 
 

Kodin juhlat:
 
Yleistä tietoa (kodin stailaaminen juhla kuntoon)
Kattausesimerkkejä kuvin
Teemat (joulu, uusivuosi, lastenjuhlat, ristiäiset...)
Askarrellaan joku koriste juhlaan





Kaikki esityksiin kuuluisi PowerPoin esitys, jossa perehdytän illan aiheeseen teeman mukaisesti. Tämän lisäksi haluaisin osallistuttaa kurssilaiset tekemään jotain, jotta heille jäisi kurssista jotain ihan konkreettista viemistä kotiin. Johonkin teemailtaan on helpompi keksiä tekemistä, kun taas vaikeasti toteutettavissa teemoissa mukaan voisi laittaa kunnolliset muistiinpanot aiheesta tai esim. esitteitä asiasta/tuotteesta.


Mitä mieltä te olette em. aiheista? Mikä sinua voisi kiinnostaa? Tulisiko mieleesi joku ihan muu aihe, jota en ole tässä maininnut, mutta kuuluisi vielä sisustuksen aihepiiriin? Otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja ja ehdotuksia...


Ja sanottakoon vielä, että nämä ovat kaikki vasta hahmotelmia, ei todellisia teemoja.



(Kuvat otettu Pixapayn sivuilta...)

torstai 13. lokakuuta 2016

Sen pitää olla ISOA!


Haaveilin jo kesällä paksusta neulepeitosta. Lankatilausta en ole vieläkään tehnyt, mutta tässä eräänä päivänä otin taas asiakseni tutustua peiton valmistukseen tarkemminkin. Siitä se innostus sitten lähti. Sanoista tekoihin!







Materiaalina on käytetty joko paksua merinovillaa tai sitten fleeceä.
Minä kävin JYSKissä ja ostin sieltä edullisesti fleece-peittoja.
Leikkasin peitoista pitkiä suikaleita ja tein niistä keriä.






 
Koska minulla ei ollut niitä paksuja puikkojakaan, päätin tehdä ne katkaistusta harjanvarresta.
Päät vuolin puukolla pyöreiksi ja nailonnarulla yhdistin puikkojen toiset päät eli tavallaan tein näistä pyöröpuikot.
Kun "työkalut" ja materiaali oli valmiina, pääsin aloittamaan jättineulosta.
 





Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti tehdä tätä ensin käsivarsilla neuloen (netissä hyvät ohjeet).
Päädyin kuitenkin näihin harjanvarsipuikoihin, koska näin pystyin jättämään työni tauolle.
Tämä puikoilla neulominen etenee ilmeisesti vähän hitaammin, sillä neuloksesta tulee väkisinkin tiiviimpi.
Vähän on ranteet koetuksella, koska tässä touhussa kaikki on niin isoa...



 
Tämä ensimmäinen on kokeiluversio ja nyt osaan ehkä paremmin suunnitella seuraavan peiton.
Vaikka projektini on vielä kesken, uskoisin, että lopputuloksesta tulee ihan hyvä.
 
 
 
 
 

tiistai 11. lokakuuta 2016

Rottinkituolin paluu


Osa meidän huushollin tavaroista ovat lainassa mieheni vuokraamissa asunnoissa. Erään vuokralaisen lähtiessä pois, mies alkoi miettiä siihen asuntoon remontin toteuttamista ja siitä sain hyvän syyn pelastaa vanhan rottinkituolini takaisin..







Olen tämän aikoinani ostanut ystävältäni ja tämä tuoli lukeutuu niihin esineisiin, joista voi olla ehkä vaikea luopua.
 Ajan saatossa se on jo hieman kärsinyt ja se on saanut myös valkoista maalia pintaan.
Korituolin pehmuste vaihtelee valkoisen ja mustan välillä. Nyt on tämän "mustan lampaan vuoro".
 


 
 
 

 
Paikkansa se löysi työhuoneesta, jossa on jo pitemmän aikaan ollut "tuolin mentävä kolo".
Minulla oli mielessä jo muutama hyvä vaihtoehto, mutta tämä päätöksenteko on osoittautunut välillä vähän vaikeaksi.
Onneksi en ehtinyt ostaa uutta korituolia, sillä tämä vanha Lumikenkä sopii tänne vallan mainiosti.
 
 

 



 
Korituoli on mitoitukseltaan juuri oikean kokoinen työhuoneeseeni.Ja siinä se saa nyt olla hetken aikaa ihan rauhassa.
On minulla eräs tuolihaavekin. Täytän tänä vuonna "pyöreitä" ja toivomuslistalla olisi Ilmari Tapiovaaran suunnittelema Mademoiselle tuoli.
Sen takia olen valmis luopumaan vaikka tästä korituolista...
 
 
 
Meidän huonekaluja ( mm. kaksi sohvaa, tv-taso, ruokapöytiä,, tuoleja, tyynyjä...) on edelleen melkoisen paljon näissä vuokra-asunnoissa. Kauhulla tässä mietinkin, mihin ne kaikki ihan oikeasti mahtuisivat, jos niitä ei enää tarvittaisikaan. Ei ne ainakaan meille.





sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Mattopäivitystä eteisessä


Aika ajoin saan jonkun päähänpiston, joka on sitten pakko päästä toteuttamaan. Olin jo pitemmän aikaa halunnut jotain pientä uudistusta meidän eteisessä ja parhaiten (=edullisemmin) se toteutuu vaihtamalla matot.

 
 




Heti sisään tullessa meillä on aivan pikkuinen eteinen, joka on joskus ollut tuulikaappina. Remontin myötä tuulikaapista poistettiin ovi.
Näin saimme todella pienen eteisen ulkovaatteille, joka kylläkin laajenee melkeinpä heti jonkin sortin aulaksi.
 





Tilana tämä meidän eteisemme ei ole helpoimmasta päästä kalustaa ja sisustaa.
Oviaukkoja on paljon eikä ehjää seinää ole juuri lainkaan.
Tilan valokuvaaminen on melkeinpä yhtä haasteellista.
 
 
 
 
 
 
 
Mattopäivityksellä sain eteiseen hieman erilaisen tunnelman.
Ja samalla tuli siivottuakin vähän tarkemmin.
Nyt on eteisessä kaikki hyvin.
 
 
Hetken aikaa...
 
 


 
 
 

perjantai 7. lokakuuta 2016

Ei mitään sen kummempaa


Viikonloppuna en ajatellut tehdä mitään sen kummempaa...



 
 
Jotain pientä ohjelmaa on jälleen tiedossa, mutta enemmänkin ajattelin nautiskella kotona olemisesta.
Välillä tarvitsen niitä(kin) viikonloppuja, jolloin ei oikeastaan tarvitse tehdä yhtään mitään.
Poikakin taisi osittain "ulkoistaa" itsensä, kun suunnitteli lähtevänsä huomenna kaverin kanssa syömään "mättöä"...
 
 
 

 
 
 
Nämä ovat meillä niitä viimeisiä viikonloppuja, jolloin  pojalla ei ole jääkiekko-otteluita.
Tästä eteenpäin pelejä on vähän joka viikonloppu ja perheen ohjelma muotoutuu niiden puitteissa.
Junnuikäisten jääkiekkoharrastaminen on vielä koko perhettä "liikuttava" harrastus, vaihtelevalla kokoonpanolla!
 
 
 
 
Syysloman alkuun on sellaiset runsaat kaksi viikkoa ja se taitaakin olla seuraava "lomatähtäin".Pojan mielestä aika on mennyt nopeasti ja voin kyllä yhtyä tähän. Touhua ja kiirettä on ollut sopivassa suhteessa. Toisinaan on ollut hyvinkin ohjelmoitua ja kiireistä, mutta kaikesta on selvitty yllättävän vähällä stressillä. Ja syysloma taitaa katkaista juuri mukavasti  kuluvan syyslukukauden...
 
 
 
 
Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

torstai 6. lokakuuta 2016

Lumoava lokakuu


Meillä päin Suomea uskomattoman hienot syyssäät ovat vain jatkuneet. Vai mitäs tuumaatte näistä kuvista?



 
 
Ruska ei ole ilmeisesti tänä vuonna oikein millainenkaan, sillä täällä vain vaahtera hehkuvat.
Koivut ovat taitaneet vähän kärsiä vähäsateisesta kesästä ja pudottelevat nyt vain lehtiään.
Voihan se olla, että olen myös viikon etuajassa tämän kuvaamisen kanssa, sillä kuvat ovat jo viime sunnuntailta...
 
 
 
 
 
 
 
 Jätin autoni kirkon läheiselle parkkipaikalle ja lähdin tekemään pienen kävelykierroksen.
Tyydyin jälleen kerran ottamaan kuvia kännykällä ja täytyy kyllä todeta, että kuvien lopputulos ei ole ihan sitä mitä lähdin tavoittelemaan.
Kirkas ja alhaalta paistava aurinko asetti myös omat haasteensa kuvaamiselle...
 




 
 
Rauma joki, joka jossain vaiheessa muuttuu Rauman "ganaaliksi", on kuvauksellinen paikka.
Joessa uiskentelevilla sorsilla oli täällä jonkin sortin kokoontuminen, joten taitavat nekin siirtyä vähitellen "talviteloille".
 
 
 
 
Tänä vuonna syksy on näyttänyt säiden suhteen parhaan puolensa. Olen nauttinut syksystä erityisen paljon. Vaikka illat pimenevät vähitellen, on tämä luonnon väriloisto ja kauneus jotenkin henkeäsalpaavaa. Nautin joka solullani...
 
 
 
 
 
 





tiistai 4. lokakuuta 2016

Jonkin sortin "talomania"



Eihän näitä nyt voi vastustaa...



 
 
Käväisimme pojan kanssa lauantaina Prismassa.
Kuinka ollakaan, näin erään hyllyrivin päädyssä tämän metallilangasta tehdyn tuikkutalon.
Hinta oli alle 5 euroa, joten tämä napsahti, sen enempää asiaa miettimättä, suoraan ostoskoriin.
Tämä vain TUNTUI hyvältä ostokselta...
 
 
 

 
 
 
Talo muistuttaa hyvin paljon aiemmin JYSKistä ostamaani taloa, mutta tämä versio on kooltaan paljon pienempi.
En tiedä, mikä näissä oikein kiehtoo, sillä olen pitemmän aikaa haaveillut myös eräästä Pentikin puunkantotelineestä.
Ja yllätys, yllätys! Sekin on talon mallinen, metallinen...ja musta.
 
 
 
 
Onneksi meikäläisen "talomania" pysyy kohtuullisesti näissä metallisissa versioissa eikä suinkaan isoimmissa taloprojekteissa.
 
Ainakin vielä...
 
 
 
 
 
 
 

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Sisustajan sunnuntai


Kun isäntä lähti hirvimetsälle ja poika jääkiekkoilemaan koko päiväksi naapurikaupunkiin, päätin minäkin ottaa päivän minulle rakkaan harrastuksen parissa. Niinpä lähdin viettämään päivää Rakenna- Sisusta-Asu -messuille sekä katselukierrokselle paikalliseen sisustusliikkeeseen. Nämä kuvat ovat sieltä sisustusliikkeestä, Kodinonnesta...



 
 
Vaikka syksy aloittaa sen pimeän ajanjakson, ei se suinkaan tarkoita sitä, että meillä ei olisi ihania värejä.
Värisävyt muuttuvat vain murretuiksi ja tummiksi...ja niin kauniiksi.
 
 
 
 


Ja miten hienosti sininen yhdistyy oljen ja kullan sävyihin.
Minulle tämä on hieman vieraampi väriyhdistelmä, mutta todella kaunis.
 
 
 
 
 
 
 
Valkoisen ja puun on sopivat yhteen niin hyvin. Ei ihme, että skandinaavinen sisustus suosii juuri näiden kahden yhdistelmää.
 Koska auringonvaloa ei riitä enää syksyyn ja talveen, täytyy valoisuus luoda "keinotekoisesti" ja siinä valkoinen tepsii aina.
Ja "luonnonlapsina" haluamme tuoda luontoa myös sisälle, enemmän tai vähemmän, mutta aina jossain muodossa.
 
 
 
 
 
 
 
Sisustusliikkeessä oli katettuna pöytiin erilaisia kattauksia ja tämä valkoinen kattaus höyhenvalaisimineen oli raikas.
Kuten huomaatte, pöytää ei tarvitse aina "vuorata" pöytäliinalla kokonaan, vaan sen voi jättää ilmavasti lyhyeksi...tarkoituksella.
 
 
 
 
 
 
 
Tässä vielä lähikuva kattauksesta. Vihreä ja valkoinen on kyllä raikas yhdistelmä.
Vaikka kokonaisilme on valkoinen, saadaan pienillä nikseillä kattauksesta juhlava ja mielenkiintoinen.


 
 
Kun olin kerran lähtenyt liikenteeseen ilman muiden aikatauluja, kiertelin kaupungilla nauttimassa aivan mahtavasta syyssäästä. Kaupungilta suuntasin katsomaan messutarjontaa, joka tällä kertaa jäi mielestäni melkoisen "laihaksi". Tosin siellä taisin tehdä yhden alustavan päätöksen eteisen mattojen suhteen, joten tiedossa on luultavasti uusien mattojen investointia. Ehkä jo huomenna...
 
 
 
Aurinkoisen syyspäivän innoittamana kohti uutta viikkoa!
 
 
 
 
 
 
 

lauantai 1. lokakuuta 2016

Teemailta

Järjesti eilen elämäni ensimmäisen sisustukseen liittyvän teemaillan.







Kohderyhmänä  (ja koekaniinina) olivat ihanat työkaverini.
Illan aikana kävimme lyhyesti läpi värioppia, väripsykologiaa ja tietenkin illan teemaan liittyen värien käyttöä sisustuksessa.
Mukanani oli sisutusta ja värivalintoihin liittyvää materiaalia; sisutuslehdistä värikarttoihin.
Olin valmistellut illan teemaan liittyen monidiaisen PowerPoint-esityksen, jonka aikana virisi monta mielenkiintoista keskustelua.
Värien kokeminen on hyvin henkilökohtaista, joten ei ole ihme, että värit todellakin herättävät meissä tunnetiloja ja mielipiteitä.
Sen tuli tässäkin illassa todettua.
 
 
 

 
 
 
Halusin, että teemailtaan osallistuja pääsevät lisäksi tekemään jotain myös käsillään.
PowerPoint-esityksen jälkeen laitoimme naposteltavaa pöytään ja aloimme värittämään sisustuskuvia.
Olin varannut tehtävään vaihtoehtoja asuntojen pohjapiirustuksista, joita sai mielensä mukaisesti värittää joko lempi- tai inhokkiväreillä.
Tässä vaiheessa iltaa osallistujat virittäytyivät "toiselle taajuudelle", kun he pääsivät värittämään kuvia mielensä mukaan.
Eipä ole ihme, että värittäminen koetaan rentouttavana ja jopa terapeuttisena.
 






Värityskuvieni lisäksi minulla oli mukana vielä sisustusaiheinen värityskirja: Sisusta ja väritä, josta moni illan osallistuja tuntui innostuvan. Näitä aikuiselle suunnattuja värityskirjoja on nykyään vaikka kuinka paljon, mutta sisustusaiheisena tämä taitaa olla peräti ainoa. Ymmärtääkseni tekijöiltä on tulossa tästä uusi teemanumero, jota minä ainakin odotan jo innolla...
 
 
 

Loppu ilta meni leppoisasti kuvia värittäen ja erilaisista asioista keskustellen. Välillä juttelimme kodin sisustamisesta ja välillä jostain ihan muusta. Ilta oli mielestäni onnistunut ja työkavereiden palaute hyvää. Jotain kehiteltävää/paranneltavaa löytyy aina, mutta kokonaisuudessaan ilta oli hyvin pitkälle sellainen, jota olin mielessäni alun perin ajatellutkin.


Tämän illan kokemuksen jälkeen minusta tuntuu, että olen omimmillani juuri tällaisessa, missä saan pitää luentoa; jakaa tietoa, olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja olla tekemässä/toteuttamassa asioita yhdessä. Teemailtojen "tuotekehittely" siis jatkukoon, joten sisustukseen liittyviä juttuja on tulossa varmasti lisääkin. Voimaannuttava kokemus meikäläiselle. Jälleen kerran.