sunnuntai 27. tammikuuta 2019

"Suutarin lapsella ei ole kenkiä"


Otsikon sanonta pitää niin paikkansa. Minä, entinen sisustusintoilija ja järjestyksen vaihtaja, en ole enää pitkään aikaan sisustellut omaa kotia mitenkään erityisemmin. Vuodenaikojen vaihtelut näkyvät hieman sisustuksessa, mutta mitään massiivista muutosta ei kesän sohvan ja lipaston oston jälkeen ole tapahtunut.Muistan vielä ajan, ennen sisustussuunnittelijaksi ryhtymistä, kun huonekalut vaihtoivat paikkaa ja kodissa oli menossa lähes koko ajan jonkinlaista muutosta. Se, että nyt on vähän seesteisempää, voi selittyä monellakin syyllä, mutta päällimmäisenä taitaa olla se, että kun sisustamista tekee jo (sivu)työkseen, ei sitä jaksa enää kotona kauheasti tehdä. Kotona toiminnot ovat ihan ok, tosin suurin muutospaine on meidän keittiössä. Sen kanssa pystyy kuitenkin elämään, eikä sen suuruinen remontti oikein jaksa innostaa tällä hetkellä.
 
 
 
 
 

 
 

Sen sijaan suunnittelen oikein mielelläni toisten ihmisten koteja. Viikonloppuna sain tehtyä kahden eri asiakkaan sisustusneuvonnat. Toinen asiakkaistani on muuttamassa pienempään asuntoon ja toisella asiakkaalla keittiöremontti laajeni vähän muihinkin huoneisiin. Molemmat asiakkaat tarvitsivat apua kalusteiden sijoitteluun ja kodin yleisilmeen hahmottamiseen. Toimeksiannot ovat päällisin puolin samantyyppiset, mutta sisällöltään kuitenkin erilaiset.
 
 
 
 
 
 
 
Molemmat toimeksiannoissa pyrin löytämään sisustuksen punaisen langan ja yhdistämään sen asiakkaan tyyliin ja toiveisiin. Vaikka sisustuksissa hyödynnetään nykyisiä kalusteita, pyrin myös antamaan neuvoja ja ehdotuksia uusien kalusteiden hankinnassa; esim. mitä kokoluokkaa tai tyyliä sen pitäisi olla. Prosessin aikana on hauska huomata, miten kodin sekalaisista huonekaluista alkaakin löytyä yhteneväinen linja. Värimaailman tai tyylin löytäminen auttaa asiakasta tekemään mahdollisia uusia hankintoja ja minimoimaan mahdollisia virheostoksia.
 
 
 
 
 
 
Näissä molemmissa toimeksiannoissa koin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Koteja ja ihmisiä on erilaisia. Joskus on ihan perusteltua ja järkevää pyytää sisustussuunnittelijaa apuun, joka näkee kodin "uusin silmin". Vaikka kodin tyyli olisi selvillä ja sisustusmaku "timantin kirkas", sisustussuunnittelija voi auttaa toimintojen miettimisessä tai materiaalivalinnoissa, varsinkin ns. uudis- ja remonttikohteissa.
Sisustussuunnitteluun sijoitetut rahat tulevat taatusti moninkertaisena takaisin.
 
 
 
 
 
 
 
Se, että saan auttaa ihmisiä kodin sisustamisessa tuntuu erityisen mukavalta ja samalla myös vastuulliselta. Kun saan työni tehtyä, koen aina pientä epävarmuutta siitä, onko asiakas tyytyväinen lopputulokseen. Ammattivarmuus on kuitenkin vuosien varrella vahvistunut ja vahvistuu koko ajan.
Kun tätä työtä tekee intohimolla ja sydämellä, ei lopputulos voi olla ihan huono...
 
 
 
 
Ja ehkä minä joskus innostun sisustamaan omaakin kotia...
 tai sitten pyydän jonkun ammattilaisen paikalle...
 
 
;) 
 
 
Mihin sinä voisit tarvita sisustussuunnittelijan  apua?
 
 
 
 
 
 
 

11 kommenttia:

 1. Tuo pitää varmasti paikkansa,kun työkseen tekee suunnittelua niin jää oma retuperälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tässä usein käy...tietenkin joskus innostuu vähän muuttelemaan, mutta sen suurimman sisustusinnon saa tyydytettyä jo asiakkaiden kanssa. :)

   Poista
 2. "Suutarin lapsen kengättömyys" on hyvin yleistä jos tekee työkseen sitä mitä myös kotona pitäisi tehdä :D Jos ei vain ole aikaa tai on niin paljon erilaisia inspiraatioita, että on ihan valinnan vaikeutta. Onneksi tämä on itselläni väliaikaista ja kun valo lisääntyy vielä enemmän nyt keväällä "suutarin lapsellakin on kengät" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tämä "suutarin lapsen kengättömyys" aiheutuu osittain aikatauluongelmasta. Arki ja viikonloput tuppaavat olemaan niin ohjelmoituja, että hyvä kun ehtii edes perussiivousta tekemään. Tiedän, että kevät herättää itselläkin sisustusinnon ja kesällä ajatukset siirtyvät pihalle... :D

   Poista
 3. Niin se taitaa olla. Ei sitä jaksa enää kotona samoja juttuja tehdä mitä töissä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitemmillä lomilla voi olla, että saa jonkun inspiraatiokohtauksen, mutta pääasiallisesti koti muuttuu nykyään melko vähän.
   oikein kauniita ja kirpakkaita talvipäiviä toivotellen!

   Poista
 4. Olen tainnut itse olla koko elämäni jonkinsortin sisustaja. Aina on jokin muutos meneillään, mutta onneksi ne ovat useimmiten huonekalujen siirtämisiä ja tyynyjen vaihtamista sesongin mukaan ja sen sellaista. Olemme asuneet 15 vuotta tässä talossamme eikä olla tehty mitään remonttia tai seinien maalaustakaan vielä - tehtiin niin neutraalit värivalinnat aikoinaan ilmeisesti että ovat kestäneet hyvin aikaa - ja tarkkaa silmäänikin :)
  Uskon hyvin että se on niin kuin sanot, ei jaksa enää kotona kun tekee sitä työkseen. Pätee niin moneen muuhunkin asiaan.
  Mukavaa viikonalkkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä aikatauluni on sen verran kiireistä, että koti on enemmänkin se rentoutumispaikka. Jotain pientä nyt on aina meneillään, mutta huonekalujen siirtoja en ole tehnyt enää aikoihin...
   Kiva, kun kävit kommentoimassa... ;)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Jostain ihmeen syystä kommentti tupsahti kahteen kertaan, joten poistin toisen...

  VastaaPoista