tiistai 18. marraskuuta 2014

Aitoja ne ovat!


 
Se on nyt sitten varmistunut, että perintötuolini ovat aidot. Olin saanut jo jonkin aikaa sitten blogiini viesti, jossa kerrottiin vähän faktoja:


"Hei! Kyllä sinä omistat alkuperäiset Juha-tuolit, jotka on Olavi Hänninen suunnitellut v. 1958. Hän oli vuosina 1957 - 1962 Nupposen huonekalutehtaan pääsuunnittelija. Nupposella oli Lahdessa tehdas ja myymälät Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä. OIemme ottaneet Juha-tuolin uustuotantoon, esittelimme sen Habitare-messuilla tänä syksynä. Käy tutustumassa verkkokaupassamme http://www.peltola.fi/olavi-hanninen-collection-c-20.html.
Ystävällisin terveisin
Katja Niemistö
Peltola Oy"
 
 
 
 
 

Hämmästykselläni ei ollut rajoja. Miten joku oli löytänyt blogini (netin ihmeellinen maailma)? Ja miten tuo ihana ihminen oli ottanut asiakseen tiedottaa minulle asiasta? Olin aivan otettu...ja onnellinen!

 
 
Ja mikä hienointa, minulla on todellakin aitoja suomalaisen huonekalusuunnittelijan tuoleja eikä mitään jäljennöksiä. Avotakka-lehden marraskuun numerossa oli kuva punaisesta tuolista ja siinä kerrotaan lyhyesti kyseisen tuolin palanneen tuotantoon. Kaj Frankin on kerrottu sanoneen tuolista, että siinä yhdistyy moderni muoto, kansanomaisuus ja vanhan kalastajatuolin rakenne.
 
 
 
Arvoitus on siis lopultakin ratkennut ja tällä tarinalla oli onnellinen loppu. The end. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti