tiistai 7. helmikuuta 2017

Mielikuvituksetonta, sanoisin...


Olen ennenkin kirjoitellut täällä blogissani, että en ole erityisemmin mikään "kodin hengetär". Erityisesti ruoanlaittoon liittyvät asiat eivät ole missään muodossa vahvuuksiani eikä näin ollen kuulu kotitöissä suosikkiasioihini...jos nyt niin moni muukaan juttu. Syitä tähän on varmasti monia, mutta suurin syy taitaa olla se, että en ole kiinnostunut siitä. Ruoanlaitto on minulle vain välttämätöntä "pakkoa" ja lukeutuu tiettävästi peruskansalaistaitoihin. En koe ruoanlaittoa mitenkään rentouttavana tai luovana prosessina...ja johtunee osittain harjoituksen puutteesta...

Minun ruoanlaittoni ei ole oikeastaan koskaan mitään kokeilevaa "extreme-keittiötä", vaan tylsien perusruokien laittoa.
Arkipäivinä sen ruoan haluaa valmistuvan suhteellisen nopeasti, eikä siinä ehdi ( jaksa tai motivoi) kokeilla paljoakaan uusia juttuja.
Viikonloppuisin olisin paljon mieluummin jossain muualla kuin keittiössä. Onneksi mieheni laittaa meille usein sitä "hieman parempaa ruokaa".
 
 
Meillä siis pyörii tämä jauhelihakastike-spagetti- riisi/pasta-kana-lihamakaronilaatikko-lihapulla-muusi- rumba aika tiheään.
Joskus kehittelin ajatusta, että tekisin kolmen viikon ruokalistan ja toteuttaisin sitä, mutta suunnitteluasteelle taisi jäädä.
Vannon kuitenkin kaiken tämän marinan jälkeen perinteisen kotiruoan kannattajaksi. Eineksiä meillä syödään harvakseltaan (maksalaatikko, broilerpyörykät, pinaattiletut ja ranskanperunat) ja pikaruokapaikoissa tulee käytyä ehkä 0-2 kertaa kuukaudessa.
 

En edes muista, koska viimeksi olen kokeillut tai tehnyt jotain uutta ruokaa. Ei ihme, että oma lapsikin on hieman "makurajoitteinen".
Leipomisen suhteen en ole oikeastaan yhtään sen parempi, mutta siltä osin tulee edes joskus innostuttua kokeilemaan jotain uutta.
Lopputulos vaihtelevalla menestyksellä.
 
 
 
Sanottakoon tähän loppuun, että vaikka minä (mielikuvituksetonta) perusruokaa teenkin, on meillä kaikki perheenjäsenet vielä pysyneet ihan hyvin hengissä...Ja uskokaa tai älkää, on sitä joskus joku kehunutkin.

:D

Mitäs tänään syötäisiin?

 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Meillä syödään tänään broileri-nuudeliwokkia :) Perusruoka on hyvää!

  VastaaPoista
 2. Meillä syödään ihan normi ruokaa, ei mitään erikoisia. Niitä mä en jaksa alkaa kokeilemaan. Meillä on tänään mureketta, josta kirjoitinkin blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadehdin tavallaan sellaisia ihmisiä, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ruoanlaitossa tai leipomisessa. On se vain hyväksyttävä, että kaikista (=minusta) ei ole siihen...se ei vain ole minun juttuni.
   Ja minun täytyy ehdottomasti käydä vilkaisemassa blogiasi...jos vaikka innostuisi kokeilemaan jotain uutta... ;)

   Poista
 3. Kyllä se mielikuvitus tuntuu välillä täälläkin loppuvan, aika perus juttuja täälläkin syödään. Välillä innostun kokeilemaan jotain uutta, mutta vain viikonloppuisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa meistä taitaa kuulua tähän samaan "kastiin". Onneksi tuohon ruoanlaittoon osallistuu myös mies...ja on kieltämättä mukava käydä syömässä joskus ulkonakin... ;)

   Poista