perjantai 14. helmikuuta 2020

Ystävänpäivänä


Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet töissä todella työntäytteisiä. Viikkoihin on mahtunut paljon työtunteja ja tunteiden kirjoa laidasta laitaan...Tänään koulussamme vietettiin ystävänpäivää ja tähän päivää kiteytyi moni asia, mistä tunnen onnellisuutta ja jopa suurta kiitollisuutta. Syksyllä aloitimme aivan uudessa koulussa ja jokainen meistä sai silloin ison määrän uusia työkavereita. Näihin kuukausiin on mahtunut paljon kaikenlaista, kun olemme tutustuneet toisiimme ja hitsanneet työyhteisöä. Työ on edelleen kesken ja vaiheessa, mutta voin väittää, että hyvällä tiellä ollaan. Erityisesti tällä viikolla työyhteisömme on näyttänyt sellaista vahvuutta, jota en tässä vaiheessa osannut edes odottaa. Minulla on onni olla työpaikassa, jossa on ammattitaitoisia ja välittäviä ihmisiä. Ihmisiä, jotka joustavat ja auttavat. Ihmisiä, jotka tukevat heikkoinakin hetkinä ja joiden kanssa voin jakaa asioita; iloja ja suruja. Ihmisiä, joilla on sydän paikallaan.
 
 
 
 


 
Siirtyessäni pienestä erityiskoulusta uuteen isoon kouluun (tällä hetkellä yli 400 lasta), pelkäsin, että se on laitosmainen, mutta onneksi pelkoni osoittautui vääräksi. Koulumme muodostuu kolmesta ns. korttelista, joka tekee koulusta inhimillisemmän, "koulu koulun sisällä"-tyyppisen. Oman korttelin lapset ovat tulleet tutuiksi ja vaikka kaikkia ei vieläkään tunne nimeltä, oleminen ja toimiminen on ihmisläheistä. Tänään tuli vielä voimakkaammin tuntemus hyvästä yhteisöllisyydestä, kun koko koulu sai liikkua kortteleissa ja kerätä omaan ystävänpäiväsydämeen nimikirjoituksia, eskareista kuudesluokkalaisiin. Ja vaikka ystävänpäivä tuntuu vähän tekaistulta "Amerikan hömpältä", oli päivän viettäminen koulussamme enemmän kuin perusteltua. Niin mukava tunnelma siellä oli.
 
 
 
 
 
 


Kun tein lähtöä koulusta, oli suurin osa oman korttelin väestä siirtynyt jo loman viettoon.
 Menin vaatenaulakoille ja sieltä tupsahti syliini keltainen ruusu. En tiedä, keneltä sen olin saanut, mutta tiedän, että tämä salainen ystäväni oli käynyt muistamassa muitakin korttelimme ihmisiä. Yksi ruusu pyyhkäisi kerralla pois viimeaikaiset työkiireiset ja välillä vähän raskaatkin hetket.
Tämä ruusu kertoi minulle välittämisestä, arvostuksesta ja toisen huomioimisesta. Ja miten onnelliseksi tämä ruusu minut tekikään!
Hymyssä suin lähdin ansaitulle lomalle...
 
 
 
 
 
Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!
 
 
 


6 kommenttia:

 1. Ihanaa ystävänpäivää ja lomaa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
 2. Mukavaa luettavaa! Oikein leppoisaa lomaa! Hyvää ystävänpäivää ja mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Ystävänpäivä meni jo ohi, mutta mukava lueskella blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Mukava kuulla ja kiva, kun kävit kpmmentoimassa.♡

   Poista