sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Mukavaa syyslomapuuhastelua

Meillä vietettiin syylomaa vasta kuluneella viikolla. Syksyn oppilaiden palaverit sain pidettyä ennen lomalle siirtymistä, joka tarkoitti suhteellisen tiivistä kolmen viikon rutistusta. Kieltämättä taisin olla enmmänkin loman tarpeessa, sillä heti ensimmäisenä lomapäivänä minulle iski migreeni, joka pakotti ottamaan vähän rennommin...





Yhden (lepo)päivän jälkeen olin kuin uusi ihminen ja muutamaksi päiväksi olikin tiedossa mukavaa lomapuuhastelua. Työn alle otin marraskuussa alkavan kansalaisopiston sisustusluentojen viimeistelyn. Kolmen illan luentosarjaa olin työstänyt aiemmin syksyllä jo melkein valmiiksi, mutta kävin vielä luentojen Power Point-esitykset läpi, muokkasin tekstejä ja täydensin valokuvilla. Jokaisen aihekokonaisuuden rajaaminen osoittautui haasteelliseksi ja luentojen slideja kertyi lopuksi melkoinen määrä. Tehdystä materiaalista on helppo tarpeen mukaan tiivistää asiaa. Parempi liian paljon kuin liian vähän.






Käytän luentomateriaaleissa jo aika paljon ihan omia valokuvia. Kodin juhlat- luentosarjaan innostuin vielä kokeilemaan muutaman kattauksen tekemistä ja niistä kuvien ottamista. Tässäkin asiassa meinasin innostukseni  "lähteä lapasesta". Ideoita olisi ollut vaikka kuinka, mutta luentoon varattu aika pakotti minut typistämään innostustani. Nyt kolmen illan luentopaketti on tehtynä ja melkein kaikki materiaali valmiina. Olen varannut jokaiseen luentoon lisämateriaalia mukaan ja työhuoneessani alkaa olla jo aika monta kassillista tavaraa.





Vaikka syysloma on ollut toisella tavalla työntäytteistä, olen nauttinut siitä. Olen saanut keskittyä "omaan juttuuni", kun lapsikin oli muutaman päivän kaverinsa mummun luona yökylässä. Alunperin suunniteltu  parin päivän mökkireissu jäi toteutumatta isännän (ja minun) kiireiden takia, mutta se ei harmittanut. Todella sateinen sää ei muutenkaan houkutellut mökille ja muutama "sisäpäivä" tuli käytettyä tehokkaasti täällä kotona. Viikonloppuna tuli jo lähdettyä vähän ulkoilemaankin ja nyt on hyvä aloittaa jälleen loman jälkeinen arki.


Tästä lähtee viimeiset kahdeksan viikkoa (ja kaksi päivää) töitä ennen joululomaa.

Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa!



6 kommenttia:

  1. Onpa sinulla ollut toimelias lomaviikko. Parasta lomalla on juuri se, että saa tehdä mitä haluaa ja ilman aikatauluja.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. En osaa lomaa oikein toisella tavalla viettää. Kaikkein parasta tässä kuitenkin on ollut just tuo aikatauluttomuus...ihanaa, kun käyt aina kommentoimassa!<3

      Poista
  2. Voi miten kiinnostava kansalaisopiston luentosarja! Peukkua kansalaisopistollenne! Hyvä, että materiaalia on paljon. Uskon, että tuollaiselle luentosarjalle tule jatkoa. Mukavaa lokakuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidin viime syksynä kaksi workshopia ja keväällä ennen Koronaa kolme luentoa. Tämä on vähän jatkumoa sille. Näiden tekeminen on työlästä, mutta tosi tosi kivaa! Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  3. sä olet niin energiaa täynnä aina. Ihana kattoa sun sisustuskuvia, jotain vinkkejä niistä pystyy pongaamaan vähävaraiseen kotiinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija. Ihana kuulla, jos näistä saa lukijakin innostusta ja ideaa. On totta, että kodin sisustaminen ei läheskään aina vaadi rahaa...enemmänkin kekseliäisyyttä! ;)

      Poista