sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Sisustuskurssilla Tuijalla

Olin lauantaina Uusikaupungissa (vai Uudessakaupungissa?) Talvitie Desing:n kurssilla. Mukaan sain vielä sisustuskurssikaverini Memmun. Kurssimme alkoi klo 10.00 Talvitie Desing:n sisustussuunnittelijan Tuijan aivan ihanassa kodissa...
 
 
Talo sijaitsee aivan ns. Kaupuginlahden kupeessa ja tämä julkisivu on sieltä meren puolelta.
 
 
Tämä funkkistyylinen talo on kokenut melkoisen sisutusmuutoksen remontin myötä.
Talossa näkyy hauskasti laajennusosa (sekin siis vanha) ja silti se on yhtenäisen oloinen.
Olisin voinut muuttaa tänne vaikka heti!
 
 
 

 
 
Talossa on hauskasti osittain rinnetalo ja osittain vain yksikerroksinen osa.
Talo näyttää ihan erilaiselta molemmilta pääjulkisivuiltaan, jossa tontin monimuotoisuus on taitavasti otettu huomioon.
 
 
 

 
 
Pihalla minua viehätti erityisesti sen luonnollisuus.
Rinnetontille ei oltu yritetty suunnitella mitään nykyaikaista vaan siellä aika saa näkyä.
Nämä sammaleiden peittämät portaat ovat aivan ihanat!


Toisella puolella taloa on hieman erilainen tunnelma....ja edelleen kaunis. 
 
 
 
 Sisällä talossa on myös aivan ihana tunnelma.
Kerroksellisuutta, vanhoja/vintage desing- huonekaluja ja paljon taidetta seinillä.
Varmaa sisustustyyliä.
 
 
 
 
 
 
Moderni keittiö oleskelutiloineen avautuu heti ulko-ovesta tullessa.
Valo kulkee tilassa kauniisti ja tunnelma on samalla sekä tyylikäs että kodikas.
 
 
 

 
 
Lattia on nyt niin trendikästä kalaruotoparkettia, joka sopii tänne kuin "nenä päähän".
Ja jokaisesta tilasta löytyy paljon katseltavaa. Ihania tuoleja ja valaisimia.
  
 
Täällä on myös kokeiltu erilaisia pintamateriaaleja.
Olohuoneen seinä on esimerkiksi saanut Kalkitir- käsittelyn.
Tämä koti on varmalla tyylillä ja maulla remontoitu/sisustettu koti, joka on asukkaidensa näköinen.
 
 
 
 
 
 
Tämän kaiken estetiikan ja "sisustuskattauksen" lisäksi saimme hyödyllistä tietoa sisustussuunnitelman dokumentoinnista.
Päivän aikana saimme tuhdin paketin tietoa ja vinkkejä, mitä sisustussuunnittelijan tulee dokumentoida asiakkaalleen sisustuksesta eli kaiken tietämänsä...ja vähän enemmänkin.
 
 
 
 
Vaikka työviikko oli ollut jo pitkä ja hyvin ohjelmoitu, ei tämä sisustuskurssi tuntunut ollenkaan raskaalta. Seitsemän tuntia kului nopeasti. Tuijan lämmin ja asiantunteva persoona teki meikäläiseen lähtemättömän vaikutuksen. Osaava ja taitava nainen  Keskusteltavaa tuntui olevan vaikka kuinka paljon, sillä kyllähän meitä yhdisti sama asia; intohimo ja rakkaus sisustamiseen. Lähetän näin blogini kautta vielä kerran lämpimät kiitokset Tuijalle todella hyvästä kurssista!
 
 
Kulunut viikko on ollut kiireinen ja täyteen "buukattu". Tänään vielä loppuhuipennuksena olemme koko perheen voimin jäähallilla "miniliigan" parissa, josta lapsi lähtee viettämään vielä kahden kaverinsa 10-synttäreitä. Alkavan viikon pitäisi olla vähemmän ohjelmoitu ja pienenä toiveena onkin, että voisin olla muutamana iltana ihan rauhassa KOTONA...
 
 
 
Rauhallisempaa oloa sinne ruudun taakse!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 kommenttia:

 1. Tuija toimi viime syksynä opettajanamme ja teki kyllä ainakin minuun vaikutuksen persoonallaan ja ammattitaidollaan :) Tuo Tuijan talo näyttää upealta!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijalla on vahva ammattitaitoja hän osasi hyvin myös jakaa tietoa meille kurssilaisille. Ja tuo talo on NIIN hieno sekä sisältä että ulkoa...
   Tänään suurin osa ohjelmasta jo vedetty läpi. Kohta vielä vähän imuroin ja lupasin pojalle tehdä illalla vohveleita...huh, onneksi tämä viikko kääntyy jo lopuilleen...;)

   Poista
 2. On kaunis moderni talo ja tuo sisustus. Olen ajatellut samanlaisia keittiön tuoleja meille kuin tuossa kuvan keittiössä. En vain tiedä miten ne ajan kanssa, että naarmuuntuuko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitavat olla aidot "muurahaistuolit". Niiden käytöstä ei kokemusta. Meillä kotona vähän samanlaiset "halpiskopiot", joista saattaa jäädä naarmuja esim. farkkujen niiteistä. Muuten kyllä ovat kestäneet ja helppo pitää puhtaana.

   Poista
 3. Onkohan tämä koti ollut Suomen kaunein koti ohjelmassa? Tuo talo on ihanan erikoisen mallinen ja sisältä upean valoisa.
  Kivaa ja rentouttavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistat aivan oikein . On ollut ja minullakin oli muistikuvia tästä ulkopuolelta, sillä tuo funkkistyyli vetoaa AINA meikäläiseen. Ammattitaito näkyy tuolla sisustuksen toteutuksessa hyvin. Ihana talo!

   Poista
 4. Varmasti oli kiva kurssi ja seura ihan ykkösluokkaa! <3 Ihana koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahoille sai todellakin vastinetta ja oli muutenkin mielenkiitoista keskustella sisustuksesta. Voisin mennä uudestaankin...;)

   Poista
 5. Tuo talo on aivan huippu upea - samoin Tuija! Kävin viime syksynä Ugin Vanhojen talojen tapahtuman yhteydessä täällä ja tein siitä postauksenkin http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/2015/10/suomen-kolmanneksi-kaunein-koti.html
  Itse talo on upea ja tuo sisustus....aaah....aaah...pidin todella paljon. Sinulla on varmasti ollut upea kurssi Tuijan opissa. Kivaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli mukava päivä, hyvässä opissa ja kauniissa miljöössä. Rentoa meininkiä ja tuntui, ettei missään "kurssilla " ollutkaan...;)

   Poista
 6. Voi huh miten upea talo ja koti! Voin kuvitella, että olisin ollut ainakin itse aivan sanaton tuolla pyöriessäni ja ihastellessani. Teillä on ollut varmasti mielenkiintoinen päivä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huippu päivä! Enkä voi lakata kehumasta Tuijan visuaalista silmää enkä osaamista!!!! <3

   Poista
 7. Oioi tuota ihanaa kotia<3 Ihailin sitä tosi paljon Suomen kaunein koti-ohjelmassa. On sinulla ollut mielenkiintoinen viikonloppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kylliksi hehkuttaa taloa, niin kaunis se oli! Ja viikonlopun kurssi olioikein hyvä vatsapaino tälle omalle arkityölle... Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 8. Tuo Tuijan talo on niin hieno ja sisustus ihanan persoonallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin jo olen aikaisemmin kommentoinut, olisin voinut muuttaa tuonne vaikka heti!!! ;)

   Poista