maanantai 5. syyskuuta 2016

Arjen aamut


Oikein hyvää huomenta! Tänään kello oli soittamassa klo 6.00, mutta heräsin jo hieman aikaisemmin. Olen niitä ihmisiä, joille aamuherääminen ei ole mikään juttu. Olen myös niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat aamuunsa hetken omaa rauhaa.
En tiedä sitten, onko tämä sitä kuuluisaa omaa aikaa....?

Nyt kun olen aloittanut säännöllisen arkityöni, on näissä aamuissa rutiineja, jotka toistuvat samanlaisina.
Joka arki aamu pari kuppia kahvia aamupalan ja sanomalehden kanssa. Pikainen visiitti tietokoneella, jossa katson muutaman blogin, silmäilen sähköpostini (=työasiat) ja nyt minulle uutena juttuna myös facebookin "tarkistaminen"...Tämän jälkeen hoidan loput aamutoimet eli aamupesun hiustenlaittoineen ja meikkauksineen sekä sen päivän vaatteiden silittämisen. Samalla katson myös pojan vaatteet valmiiksi. Tämän jälkeen pakkaan reppuni (työkassini) ja lähden töihin joko pyörällä tai autolla.
Töissä olen yleensä hyvissä ajoin ihan sen takia, että haluan valmistella ja valmistautua päivään rauhassa, omalla tavallani.
Kiireiset aamut olisivat minulle "myrkkyä"... Aamutoimiani voisi varmasti paljonkin tiivistää, jolloin ei minun tarvitsisi herätä välttämättä niin aikaisin. Viikonloput menevät tämän saman kaavan mukaisesti, tosin ei niin aikataulutettuna.  Aamuissani on kieltämättä ihan liian paljon turhia "aikasyöppöjä", mutta koska ne kuuluvat myös minun rutiineihin, en aio (enkä halua) tehdä niihin muutoksia. Ainakaan vielä.Minulla onkin edessä uusi työviikko, joka näyttää olevan täyteen buukattuna tuonne sunnuntaille asti.
Viikkoon mahtuu sekalaisesti sekä työtä että virkistäytymistä vähän  joka lähtöön.


Toivotan oikein mukavaa viikkoa ja mukavia aamuhetkiä teille kaikille!
 
  


(Kuvat otettu/lainattu  Pixapay sivuilta...)

12 kommenttia:

 1. Täällä ollaan muös jo töissä puuroa keittelemässä.
  Ihanaa viikkoa Satu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Aamuhetket ovat voimaannuttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla. Pieni hetki itselle, omassa rauhassa... ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Onneksi meitä on vähän joka lähtöön...:)

   Poista
 4. Aamuhetket ovat kauniita - se hetki kun aurinko nousee - lumoava :) mukavaa alkanutta viikkoa Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen, että saan enemmän päivä aikana aikaiseksi, kun herään aamulla hyvissä ajoin. Illalla en jaksa enää tehdä mitään tarkkuutta tai suurta keskittymistä vaativia juttua... Oikein mukavaa viikkoa ja paljon ihania aamuhetkiä sinulle!

   Poista
 5. Täällä ilmoittautuu toinen aamuihminen :).

  Aamuissa parhautta on, kun saa käynnistellä päivän ihan kaikessa rauhassa, omassa hiljaisuudessa, ihmetellen ja pohdiskellen, ikkunasta tuijottaen. Ja usein olen silti jo työvireessä ja tietsikan ääressä aamuseitsemältä.

  Aamut ovat <3!

  VastaaPoista
 6. Olen niiin huono aamuihminen, en ole todellakaan parhaimmillani aamutuimaan :D

  Mukavia aamuhetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mieheni on täysin minun vastakohtani. Hän ei yleensä vastaa (=ei taida olla vielä hereillä) ensimmäiseen tuntiin juurikaan mitään ja käynnistyminen on hidasta. Olen usein miettinyt, että minä taidan aamuisin hänelle todella rasittava, koska minulla energiaa on vaikka muille jakaa... ;)

   Poista