tiistai 30. heinäkuuta 2024

Kesälomapäivitys osa 5 - elämän helmiä

Lomaviikkoni näyttävät olevan teemallisia, sillä 5. lomaviikko piti sisällään paljon ihmisten kohtaamisia. Viikolla oli tarkoitus käydä useamman kerran Pitsiviikon tapahtumissa, mutta käynnit typistyivät kahteen kertaan.


Alustava suunnitelma oli, että ehtisin kiertämään alueen maanantaina pintapuolisesti ja joku toinen päivä kiertäisin vielä muutamat kohteet paremmin. Suunnitelma oli hyvä, mutta toteutus huono. Ehdin käymään vain muutamissa kohteissa, sillä tuttuja ihmisiä tuli niin paljon vastaan ja jokaisen kohdalla piti vaihtaa kuulumisia. Ihmisiä oli muutenkin ilahduttavan paljon liikenteessä, mutta minulle tuli jo sen yhden päivän aikana jonkinlainen "sosiaalinen ähky". Suunnitelmissa oli, että olisin kiertänyt pihoja vielä joku toinen päivä, mutta tämä suunnitelma jäi toteutumatta. Ehkä ensi vuonna.


Sen sijaan sain keskiviikkona ihanan vieraan nuoruudestani kylään, kun vanha lastentarhanopettajakoulutuksenaikainen opiskelukaverini tuli käymään Raumalla. Tarkoituksen oli kierrellä Vanhassa Raumassa, mutta meillä aika meni enemmän kuulumisten vaihtoon, sillä olimmehan valmistuneet yli 30 vuotta sitten ja nähneet sen jälkeen vain muutaman kerran. Useamman tunnin jutustelun jälkeen päätimme, että hän jää vielä yökylään ja majoitin hänet meille. Kävimme hetken aikaa istumassa iltaa ravintolan terassilla, mutta tulimme hyvissä ajoin nukkumaan. Tämä ystävän kohtaaminen oli sydäntä lämmittävää. Muistelimme yhteisiä opiskeluaikoja ja kerroimme eletystä elämästämme todetaksemme, että emme olleet ihmisinä juurikaan muuttuneet.  Elämän helminauhaan mahtuu monenlaisia helmiä. Elämä ei ole aina kohdellut meitä lempeästi, mutta olemme pysyneet positiivisina. Meidän tapaaminen ja oleminen jatkui luonnollisesti hyvin samanlaisena, mitä se silloin aikoja sitten jo oli.


Viikonloppuna osallistuin etänä kahden päivän Aarrekarttavalmentaja-koulutukseen, joka olikin melkoisen mullistava kokemus. Koulutuksessa perehdyttiin aarrekartta-menetelmään syvällisemmin ja tehtiin valmentajakoulutukseen liittyviä harjoituksia. Kahden hyvin intensiivisen ja pitkän kurssipäivän  jälkeen olin prosessoinut alitajuntaani, luonut erilaisia unelmakarttoja sekä kohdannut aivan mahtavia ihmisiä. Voimaannuin kohtaamisista ja kurssista hyvin paljon ja minun on vieläkin jotenkin vaikea sanoittaa sen jälkeisiä tunnelmia. Pysähtyminen, keskittyminen omaa itseensä ja unelmien visualisointi toi uuden näkökulman unelmien saavuttamiseen. Aion hyödyntää menetelmää/ajattelutapaa jatkossa sekä omassa elämässä että STAILIAMO:n kurssitarjonnassa, mutta nyt vielä makustelen ja kypsyttelen asiaa.


Nyt minulla on meneillään viimeinen lomaviikko. Ajatukset ovat hetkittäin käyneet loman loppumisessa, työssä ja alkavissa opinnoissa, mutta silti yritän nauttia vielä näistä viimeisitä lomapäivistä. Loman jälkeinen arki on tervetullutta, mutta olotilani on hieman levoton ja epävarma, koska en tiedä miten työn ja opintojen yhdistäminen onnistuu. Haluaisin hallita tilannetta, mutta se ei tässä kohdassa ole mahdollista. Uskon kuitenkin vahvasti, että asiat loksahtavat paikoilleen jollain tavalla. Minun olisi tärkeintä muistaa välillä pysähtyä ja kuunnella omia olotiloja sekä elää niiden mukaisesti - ja ehkä tehdä aktiivisesti niitä unelmakarttoja.


Luottavaisin mielin kohti elokuuta ja loman jälkeistä arkea!




2 kommenttia:

  1. Olen kerran elämässäni käynyt todella pikaisesti pitsiviikoilla. Tämä tapahtuma olisi hauska kokea ensi kesänä koska tänä vuonna en Raumalle ehtinyt matkustaa. Minulla myös menossa viimeinen kesälomaviikko. Aarrekartta valmennuksissa olen ollut useammassa mukana. Kaikille kerroilla minun aarrekarttani on ollut aika samanlainen ja kyllä itseni näköinen tai siis tunnistan kyllä omat tarpeeni, tavoitteeni ja ajattelutapani toimia. Unelmia kannattaa aina tavoitella koska jos ei ole päämääriä ei ole myöskään suuntaa ja paikallaan seisoessa tulee kylmä.

    Mukavaa viimeistä lomaviikkoa!

    Kivaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arki on vienyt mennessään ja blogissa vierailu on jäänyt taka-alalle. Kiitos kuitenkin kommentistasi. Aarrekarttamenetelmä on todella mielenkiintoinen ajattelutapa ja näyttää toimivan ainakin minulle. Välillä on hyvä pysähtyä hetkeen ja miettiä niitä omia unelmia. Ja todellakin mennä eteenpäin...tai ainakin johonkin suuntaan. Ihanaa alkavaa syksyä!

      Poista