sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pikkuista joulua

Täällä on vietetty lupsakkaa viikonloppua ihan kotinurkissa. Olen ehtinyt laittaa meille myös joulua lähinnä tekstiilien vaihtamisen muodossa. Tästä taidan tehdä ihan oman postauksen, koska kuvia on vähän joka vinkkelistä ja paljon.

Meillä on tapana viettää pienimuotoista pikkujoulua oman väen kesken aina "virallisena viikonloppuna". Eilen metsästin meille kotiin pikkujoulukuusta ja päätin hankkia meille tekokuusen, sellaisen halvan ja kamalan, mutta mikä kelpaa kyllä pikkujoulupuuksi. Oikea kuusi tulee meille vasta jouluaattona.

 
Kuusi löysi paikkansa meidän olohuoneesta ja alle laitoin viime vuonna ostamani huopamaton, jossa on led-tähtiä...
Rumaa kuusenjalkaa piilottamaan laitoin meidän "perinnehirven" Hirvosen...
 ...ja oksille roikkumaan vähän blig-bligiä, Tiimarista ostettuja "disco-palloja". Yksinkertainen on kaunista. Monessakin asiassa.
 
 

 
Illemmalla sytyttelin kynttilöitä pitkin kotia ja nautimme koko perhe tunnelmasta. Isäntä teki vielä pikkujoulun kunniaksi pikku lettuja.
 
Pikkujouluumme kuuluu saunominen ja tänä vuonna saunoimme kynttilä hämyssä.
 
Pesuhuoneen puolellakin oli tuotu vähän tunnelmaa...
 

Illan kruunasi jälleen tontun vierailu. Sinä aikana kun saunoimme, oli tonttu tuonut pienet paketit isälle ja pojalle (...äiti on ollut ilmeisesti tuhma...?!). Kyllä oli taas pienellä miehellä ihmettelemistä...


 
 
Tänään on ensimmäinen adventti. Sen kunniaksi virittelin kadunpuoleisille kolmelle ikkunalle jokaiseen joulutähti- valot. Tässä kohdassa voin todellakin sanoa, että virittelin, sillä lyhyet johdot näissä valoissa vaatii aina pientä kekseliäisyyttä.Nyt kun vihdoinkin on joulukuu, voin ihan rauhassa fiilistellä joulua ja nauttia sen tunnelmasta. Jouluvalmisteluista en aio ottaa (tänäkään) vuonna sterssiä. Koti on jo osittain laitettu joulukuntoon. Vähän ennen joulua teen vähän perusteellisemman siivouksen, mutta siitäkään en aio ottaa suurempia paineita.

Työrintamalla tulossa oppilaiden arvioinnit ja muut jouluun liittyvät hässäkät, mutta en ajatellut niistäkään ottaa stressiä...mahtaakohan mennä näin? Epäilen hieman...

Edessä tynkä-viikko. Vain kolme päivää töitä ja neljän päivän vapaa. Ihanaa! Tänään vielä Tanssii tähtien kanssa- finaalilähetys ja vähän tuntien valmistelua.

Juu... ja Pömppö-projektini on yhtä jäässä kuin kotimme edessä oleva merenlahti...taidan olla toivoton tapaus!Tunnelmallista adventin aikaa kaikille!!!
 
 
 
 
 
 
P.S  Tämä oli muuten jo 200. julkaistu postaus! Ja lisää tulossa varmasti.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti