perjantai 17. heinäkuuta 2015

Laakon parhaat hampurilaiset


Kesään kuuluu ehdottomasti grillaaminen ja tämä kesä ei ole ollut siinä asiassa mikään poikkeus. Olemme grillanneet sekä kotona kaupungissa että mökillämme. Meidän perheen grillimestarina toimii melkeinpä poikkeuksetta ja pääsääntöisesti isäntä.




 
 
 
Tämän kesän yksi suosittu grilliherkkumme on ollut hampurilaiset.
Jauhelihapihvin ohje tuli vanhimmalta pojalta ja se on osoittautunut helpoksi ohjeeksi valmistaa.
Jauhelihaan (n. 500 g) lisätään muutama ruokalusikallinen sinappia, ruokaöljyä, suolaa ja vähän öljyä.
Maustaa voi oman mielensä mukaisesti. Minä laitoin vielä pippuria ja grillimaustetta...
Taikinan annetaan vetäytyä  vielä jonkin aikaa jääkaapissa.





 

Pihvit muotoillaan käsin ja grillataan/paistetaan grillissä. Meillä paahdetaan myös hampurilaissämpylät kevyesti...
Kaikki muut hampurilaislisukkeet asetelaan pöytään ja jokainen saa tehdä juuri oman mieltymyksensä ja makunsa mukaiset "hampparit".
 
 
 
 




Meillä jauheliha on poikkeuksetta jotain riistaa: peuraa, hirveä, kaurista tai villisikaa.
Voi olla, että sillä on osuutta asiaan, että nämä maistuvat todella herkullisilta.
Kelpaa jopa "Hese-lapsille"!!!
 
 
 
 
Tällä hetkellä sää ei suosi grillaamista, silllä täällä sataa "ihan maahan asti" ja kunnolla. Taidan pyhittää tämän päivän siivoamiselle ja muillekin kotitöille. Illalla palataan taas normaaliin elämään, kun loput perheestä palaa Vironreissulta kotiin.  
 
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Kesäiset grilliherkut kunniaan!
    Herkullinen postaus!
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grilliherkut on kyllä melkein kesässä parasta. Ja hyvää viikonloppua sinnekin!!!

      Poista
  2. Hampurilaiset on hyviä, nam :) Tästä sainkin idean viikonlopun ruuaksi :) Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, hampparit hyviä ja melko nopeasti valmistuvia. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista