Stailiamo

maanantai 15. elokuuta 2016

Pestoa, pestoa


Olen kuullut ja lukenut paljon hyviä ruoanvalmistusvinkkejä peston käytöstä. Jostain kumman syystä pesto on jäänyt minulle täysin vieraaksi, kunnes loppukesän kansainvälisillä ruokamarkkinoilla löysin italialaisen kojun, jossa pääsi maistelemaan pestoja...







Makuja oli jos jonkinmoista ja tällainen hieman makurajoitteinen (=ennakkoluuloinen) ihminen päätti kokeilla muutamia tuotteita. 
Maistelun ja muutaman käyttöidean innoittamana  päätin ostaa kolme purkkia erilaisia pestoja.







Yksi on chili-paprika, yksi on aurinkokuivattua tomaattia ja oreganoa ja yksi....nyt en kyllä muista.
Kaikki kuitenkin suhteellisen mietoja makuja.
 
 
 
 


Olen kokeillut pestoa nyt spagetin päällä ("pastamausteena") ja kieltämättä täytyy tunnustaa, että nämä ovat hyviä.
Pestot antavat erilaista makua ja ihan uuden makuelämyksen näihin samoihin vanhoihin perusruokiin.
 





Vielä en osaa sanoa tuliko minusta peston kestokuluttaja, mutta kyllä vaihtelu aina virkistää. Ruoanlaitossakin!
 
 





6 kommenttia:

  1. Kun halkaisee esipaistetun patongin ja voitelee sen pestolla, paistaa sitä 7 min. älyttömän hyvää salaatin lisukkeena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Täytyypi kokeilla, kuulostaa ainakin hyvältä...SLURPS!

      Poista
  2. Nuo antavat varmasti hyvää makua lisää. Maistuis mullekin, en ole oikein makaroonien ym ystävä ;) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kuulla hyviä ohjeita myös kalan ja broilerin valmistamiseen uunissa. Vielä en ole saanut kokeiltua, mutta jahka tästä vielä intoutuisin...;)

      Poista
  3. Oi, ihana pesto! Meillä yksi herkku on pestopasta ja kanaa lisukkeeksi. Testaile ihmeessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyy kyllä testata ja kokeilla, kunhan ensin tokeennun tästä arkirutiineihin palaamisesta...;)

      Poista