keskiviikko 14. joulukuuta 2016

X M A S


Tässä taloudessa on joulukoristeita iso pahvilaatikollinen. Joulukoristelu on vuosien mittaa vähentynyt ja suurin osaa lojuu toimettomana laatikossa. Niiden joukossa on kuitenkin muutamia "kestosuosikkeja", jotka koristavat joulukotiamme, vuodesta toiseen. Hyvin harvoin tulee enää ostettua mitään uutta. Viime vuonna tein kuitenkin poikkeuksen...






Löysin tämän kynttelikön Stockmannilta ja tässä toteutuu sekä joulun teema että adventin aika tiivistettynä.
Ulkonäkö on meikäläisen makuun riittävän selkeä ja yksinkertainen






Mikä tekee jostain joulukoristeesta suositun?
Mielestäni se, että se on suhteellisen ajaton tai siihen liittyy joku tunneside.
Lapsen tekemät joulukoristeet ansaitsevat olla esillä joka joulu kertomassa omaa historiaansa.
Valitettavasti niiden määrä on selvästi vähentynyt ikävuosien karttuessa...
 





Joulu on jo lähellä.
Tunnelmointi kuuluu ehdottomasti asiaan. 
 
 
 

Tähän loppu vuoteen tiivistyy myös syyslukukauden päättyminen kouluissa. Oppilaiden arvioinnit on työn alla, mutta kiireen tunnetta minulla ei jostain syystä ole. Joulusta en suostu ottamaan stressiä, vaikka osa joululahjoista on vielä ostamatta ja joulusiivous tekemättä. Lukuvuosi päättyy sen verran aikaisin, että ehdin tekemään hyvin nämä "pakolliset kuviot". Joululahjojen suhteen menemme ensimmäistä kertaa karsitulla linjalla, niin että lahjoja saa vain ihan lähisuku ja pienet lapset.



Joulu taitaa tulla tänä vuonna meille ilman sen suurempaa hötkyilyä...








13 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihanaa! Ja taidan nauttia myös hieman aikaisemmin alkavasta joululomasta... :)

      Poista
  2. Kauniit ja käyttöisät kynttilänjalat! Vielä kymmenen luukkua :)
    Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Päivä kerrallaan lähempänä joulua.
      Oikein mukavaa joulunodotusta sinullekin <3

      Poista
  3. Joulu tulee ilman stressiä. Ja, mitä vanhemmiksi lapset tulee, sitä enemmän joulusta tulee ns yhteinen. Ei niin suurta salailua. Ja, meillä kun kuopus pelkää pukkia, eikä suostu häneltä ottamaan esim karkkia kaupassa tms. Niin, eipä meillä pahemmin tuota pukin tuloakaan odoteta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että joulu tulee vähemmälläkin kohkaamisella. En jaksa enkä halua ottaa joulusta suorituspainetta. Se on sellainen kuin on. Tänä vuonna joulun odotusta lisävärittää heti joulun jälkeen ajoittuva matkamme...

      Poista
  4. Kivat kynttilänjalat ja just sopivan yksinkertaiset <3 Mä tykkään noista :) Kivaa joulun odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja sinne myös oikein mukavaa ja toivottavasti stressitöntä joulua!!! ;)

      Poista
  5. Onpa kiva hankinta - nuo sopisivat meillekin<3 Kyllä tuo joulukoristemakukin muuttuu - joitain olen päivittänyt tuunaamalla. Minä luotan viimeisten päivien puuhailuintoon, enkä ainakaan vielä ole stressannut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitään ei voi tietenkään heittää pois. Olen huomannut, että se joulu tulee vähemmälläkin koristelulla...eikä niiden pois korjaamiseen mene niin paljon aikaakaan...:)

      Poista
  6. Kauniit kynttilänjalat! Meilläkin koristeita löytyy vaikka kuinka mutta vuosi vuodelta niitä otetaan esille vähemmän ja tunnelmaa luodaan enemmän kynttilöillä ja luonnon antimilla. Mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä sama juttu eli koristelen vähemmän esineillä enemmän valosarjoilla ja kynttilöillä. Oikein mukavaa joulun odotusta! <3

      Poista
  7. Kauniit kynttilänjalat! Meilläkin koristeita löytyy vaikka kuinka mutta vuosi vuodelta niitä otetaan esille vähemmän ja tunnelmaa luodaan enemmän kynttilöillä ja luonnon antimilla. Mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista