perjantai 11. elokuuta 2017

Arjen ajatuksia


Arki on alkanut. Tässä aluksi on sitä ns. pehmeää laskua. Pojan jääkiekkokausi saatiin aloitettua tiistaina ja koulu/työ alkoi torstaina. Loman jälkeiseen arkeen laskeutuminen on ollut tähän asti suhteellisen kivutonta ja jopa toivottavaa. 
(Kuva: Pixapay)

Kuluvan syksyn koko totuus alkaa valjeta kuitenkin vähitellen, kun ensi viikolla on opiskelujeni ensimmäinen lähiopetusjakso. Ensimmäiset etätehtävät olen tehnyt jo alta pois ja tällä viikolla tullut viimeisin etätehtävä on tarkoitus tehdä viikonlopun aikana. Selviytyäkseni tästä ohjelmoidusta ja jokseenkin kiireisestä syksystä minun on ollut pakko käydä sisäistä keskustelua (ja taistelua) itseni kanssa. Tällaisen täydellisyyteen pyrkivän ja liian tunnollisen ihmisen on pakko oppia suoriutumaan asioista vähän vähemmälläkin.
  
(Kuva: Pixapay)

 
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ehkä meillä kotona pyykkikorit tursuavat viikon aikana likavaatteita eikä koti ole aina "tiptop". Ehkä sorrun vähän useammin kaupan valmisruokiin tai kaikki opiskeluuni liittyvät työt eivät ole aina viimeisen päälle tehtyjä. Ehkä osaan olla innostumatta ihan kaikista asioista tai en lupaudu mukaan milloin mihinkin juttuihin... ja ennen kaikkea opettelen sanomaa "ei"vähän helpommin (=paremmalla omalla tunnolla).
 Ihan vapaaehtoisesti olen itse itseni tämän "arjen soppani" keittänyt. Lisämausteita tulee vähitellen lisää ja lopputuloksesta en ole ihan varma. On todennäköistä, että jossain kohtaa voi vähän väsyttää, mutta toivon saavani tästä kaikesta myös positiivista virtaa. Toivottavasti osaan kuunnella itseäni enkä aja itseäni "piippuun", sillä se on ehkä tässä uuden arjen pyörityksessä se pahin pelkoni. Niin, että jos vaikka opettelisin olemaan itseäni kohtaan vähän lempeämpi ja armollisempi...


Näillä ajatuksilla viikonlopun viettoon, jossa ohjelmassa siis opiskelutehtävän tekemistä, pojan jääkiekko-otteluun kyyditsemistä ja kummipojan rippijuhlia. Tapahtumia vähän joka lähtöön.

 


12 kommenttia:

 1. Samoja ajatuksia täällä syksyn suhteen. Maanantaina koittaa lopullinen arki ja fiilis on kuin sotaan olisin lähdössä. 😄 tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että ollaan sellaista ihmistyyppiä kenelle vain kertyy syystä tai toisesta tätä ohjelmaa...Tsemppiä sinullekin!

   Poista
 2. Kyllä se arki alkaa siitä luistamaan. Vaikka ei koti olis tiptop, pitää tehdä sen minkä jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä yritän opetella. Vähän on kasvun paikkaa, mutta voi tehdä hyvääkin...;)

   Poista
 3. Tsemppiä arjen pyörittämiseen! Varmasti tulee olemaan kiire, mutta myös kaikkea palkitsevaa tulee tapahtumaan.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin uskon. Toiveet on korkealla, että tästä tulee ihan hyvä juttu.
   Täällä tänään ollut aivan mahtava kesäkeli, josta en ole ehtinyt paljoakaan nauttia, mutta se(kään) ei haittaa...Oikein rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Tuttu ja turvallinen arki on tervetullut. Yritän nauttia aikataulutetusta arjesta kiireineen, jokaisesta päivästä erityislaatuisena, murehtimatta ja suunnittelematta liikaa tulevasta. Elämän polkuja kun ei voi ennustaa!
  Tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän ihan tavallisesta arjesta ja taidan olla luonteeltani sellainen, että minulle vain kerääntyy asioita. Toteat kyllä täyttä asiaa. Yritän nauttia jokaisesta hetkestä...ehkä siitä kiireestäkin:)
   Luonnikasta arkea sinnekin!

   Poista
 5. Minulla oli myös pehmeä lasku työelämään kuluneella viikolla. Aamuherätykset olivat ankeista ankeimpia, mutta olihan sitä kiva töissä olla pitkästä aikaa - unirytmi täytyy vaan saada kohdilleen:) Kiireen voi kokea niin monella tavalla. Se voi olla "täyttä elämää"-tunnetta ja innostavaa säpinää tai sitten uuvuttavaa stessiä ja kaaosta. Luulen, että tuo ensimmäinen vaihtoehto sopii sinun syksyysi paremmin, sillä olet innostunut asioista, joita itse olet päättänyt tehdä. Myös se, että säpinäaika on määräaikainen, on positiivisesti kantava asia.
  On ihana löytää uusia polkuja ja oppia uutta<3
  Mutta nyt: leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että kiireen voi kokea hyvin monella tavalla. Olen kokenut sekä "täyttä elämää" - fiilistä kuin sitä stressaavaa kaaosta. Suunnitelmallisuus on kiaken a ja o, mutta yleensä siihen tulee muuttuvia tekijöitä, jotka sitten aiheuttavat sen kaaoksen tunteen...
   Oikein mukavaa alkanutta työsyksyä sinulle. Toivotaan, että olisi sopivassa määrin sekä sitä säpinää, mutta myös rauhallisempaa suvantovaihetta.<3

   Poista
 6. Kannattaa olla armollinen itselleen ja hellittää jostain vaikka juuri niistä kotitöistä ettei mene ihan tukkoon kaikesta suorittamisesta. En itsekään pidä kaaoksesta mutta joskus on vain luova kaaos kotona kun ei yksinkertaisesti vain ehdi tehdä kaikkea mitä pitäisi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Tässä täytyy olla vain nöyränä ja hetkellisesti tehdä vain tärkeimmät. Minulle vähän siedättämistä ajatuksen tasolla. Kiitos tsempeistä! Sitä varmasti tarvitaan! :)

   Poista