keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Pohdiskelua...


Tämä seuraava asia liittyy opiskeluuni, mutta pätee muussakin elämässäni. Olen tässä pohdiskellut, että on se ihmisen luonne merkillinen asia, kun ei pysty oikein mitään tekemään "vähän sinne päin", sellaisella vähempikin riittäisi -mentaliteetilla...Syksyn sisustustekstiiliopinnoissa meidän tulee tehdä verho(t) ja sisustustyyny; suunnitella ja valmistaa ja tehdä niistä vielä perusteellinen portfolio. Verhoissa annoin itselleni periksi ja teen vain hyvin simppelit suorat verhot. Näitä olisi voinut tehdä vain yhden, mutta minäpä halusin tietysti tehdä kaksi. Meillä aika moni teki kapan ja kieltämättä muutaman kerran manasin oman päähänpistoni sinne jonnekin, sillä onhan omissa verhoissa hieman enemmän ompelemista kuin kapassa.
 
 

Sama teema toistuu toisessa tehtävänannossa eli sisustustyynyssä.
Olisin voinut tehdä ihan tavallisen sisustustyynyn, mutta minäpä haluankin tehdä säkkituolin. Onhan sekin iso tyyny.
Ja eihän minulle kelpaa siinäkään ihan perus säkkituoli vaan haluan tehdä sellaisen tetran muotoisen...
 


Mikähän siinä oikein on, että täytyy kerätä haasteita vähän joka asiassa ja mikään ei voi mennä ikään kuin "normisti" ? Aina täytyy jotain vähän säätää tai tehdä eri tavalla. Sisustusopinnoissa laitan tästä osan ihan luovuuden piikkiin, sillä meikäläisen mieli alkaa heti prosessoida ja ideoida asioita, kun tehtävänanto tulee. Minun on (näköjään) jokseenkin vaikea hillitä ajatuksiani ja ideoitani, kun pääsen oikein vauhtiin. Tuntuu vain, että siinä luomisprosessi unohtuu ne kuuluisat elämän realiteetit: käytettävissä oleva aikataulu ja omat taidot...


8 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta, haastetta täytyy olla! Tsemppiä projekteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että minulla on "kohtalontovereita" ;)
   Joskus pitäisi pystyä olemaan itseä kohtaan vähän armollisempi ja hyväksyä asioissa, että se vähempikin on riittävää. Tätä asiaa taidan opetella koko ikäni ;)

   Poista
 2. Lisäsit sitten vähän haastetta :)
  Niin tuttua mullekin. Tsemppiä ompeluhommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jonkinasteista "luonnevikaa" :D
   Kiitos tsempeistä! <3

   Poista
 3. Säkkituoli kuulostaa hyvältä, vinkkejä sen teosta sitten 😉

  Pakkaa paisumaan ne koulutehtävät täälläkin 😅
  Mutta kuten sanoit, pitäähän sitä haastaa itseään 😅

  Tsemppiä ompelupuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistuttaa itseäni asioiden kohtuulisuudesta. Tässäkin kohtaa vähempi riittäisi ja silti täytyy tehdä jotain "megajuttua"...
   Olen kyllä sitä mieltä, että tämä on luonneasia ja ilmeisesti yleisempää sellaisten ihmisten parissa, jotka ovat enemmän tai vähemmän luovia (ja täydellisyyteen pyrkijöitä)
   Oikein mukavia opiskeluja sinnekin! Eikös sulla ala olla jo "viimeiset metrit" menossa?

   Poista
 4. Kuulostaa niin tutulta:) Ei ole helppoa tyytyä tavanomaisen, kun päässä pyörii monta erilaista ideaa. On mukava tehdä omalla persoonallisella tavalla asioita. Itse arvostan enemmän kivaa omaperäistä ideaa ja esteettisyyttä kuin äärimmäisen huolellisesti tehtyä toteutusta, mutta luulisin koulutuksessanne noiden kaikkien olevan tärkeitä...no ehkä se muista poikkeava idea kuitenkin saa ne parhaat pisteet - onhan tuo niin luovuutta tarvitseva ala. Tuo asenteesi kuulostaa luovuuden lisäksi myös innostukselta - saat varmasti hyvät pisteet töistäsi:)

  VastaaPoista