keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Lisäoppia saamassa...


Osallistuin viime viikon loppupuolella  Sisustusakatemian järjestämälle Vanhan talon sisustuskoulutukseen. Koulutus järjestettiin Helsingissä ja kahden päivän ajan meitä kurssilaisia perehdytettiin korjausrakentamisen saloihin. Viime hetken peruutuksien vuoksi kurssilaisten lukumäärä oli typistynyt kuuteen, mutta meidän onneksemme kurssi kuitenkin toteutui.Kouluttajina toimivat Anu Saurama ja Heidi Laakso-Kuivalainen He ovat alan rautaisia ammattilaisia ja juuri sopivan erilaisia, joka toi rikkautta kurssin sisältöön.
Molemmat ovat ns. palauttavan korjausrakentamisen ja alkuperäisen rakennuskannan ja -menetelmien kannattajia, mutta heidän sisutustyylinsä poikkesivat toisistaan.
 
 
 
 
 


Ensimmäisen koulutuspäivän aikana perehdyimme korjausrakentamisen periaatteisiin ja eri aikakausien tyylisuuntiin.
Saimme melkoisen tietopaketin aiheista ja melkein heti tuli selväksi, että nämä kaksipäivää ovat vain "pintaraapaisua" aiheeseen.
Toisena päivänä saimme enemmän tietoa sisustamisesta ja pintamateriaaleista: tapeteista, maaleista ja tekstiileistä.
Saimme tehtäväksi suunnitella jonkun sisustuksellisen kokonaisuuden, jonka lähtökohtana oli tapetti.
Sen ympärille hahmottelimme vielä sisustustekstiilin ja huoneen muun värimaailman.
 
 
 

Kurssilla työstimme myös omia projektejamme ja oli mielenkiintoista kuulla muiden kurssilaisten kohteista.
Jollakin oli kesäpaikkana vanha koulu, joku oli kunnostamassa isoa maalaistaloa, vanhaa rintamiestaloa.
Yhtä monta tarinaa kuin oli kohdettakin ja kaikilla meillä kova tiedonhalu vanhan talon remontointiin liittyviä asioita.
Pieni sisustuskonsultaatio kyllä kannatti, sillä siskoni hirsitalon LVI-asiat taisi tulla jollain tasolla ratkaistuksi.
Tästä on helpompi jatkaa taas (ikuisuusprojektin) suunnittelua.
 
 
 Viimeiseksi pääsimme vielä käymään Domus Classica-liikkeessä, joka on vanhojen talojen rautakauppa aivan Helsingin keskustassa.
Valitettavasti oma aikatauluni oli jo niin tiukka, että en ehtinyt liikkeessä kuin vain pyörähtämään pikaisesti ja nappaamaan vähän valokuvia.
Aivan ihana erikoismyymälä, johon minun on pakko päästä vielä uudestaan käymään.
 
 
 
 
Koulutuspäivät olivat tiiviit ja hyvät. Sain paljon uutta tietoa, jota voin hyödyntää mahdollisissa tulevissa projekteissa. Me innokkaat kurssilaiset toivoimme jo uutta jatkokurssia, sillä tuntui, että asiaa olisi riittänyt vielä kahdeksi lisäpäiväksikin. Kurssilta innostuneena tilasin jo maalinäytteitä omaan materiaalipankkiini. Pääsen hyödyntämään oppimaani konkreettisesti siskoni "Hormiston Helmessä" ja toivotaan, että siitä poikii taas jotain muutakin kuin pelkkää hyvää kokemusta...joka tosin sekin on arvokasta...
 
 
 
Tällä hetkellä päivät sujuvat mukavasti työharjoittelussa/ työssäoppimisessa. Työtehtävät vaihtelevat ja ehdin tekemään siinä sivussa myös omiakin (sisustus)projekteja. Olen viihtynyt enemmän kuin hyvin ja lisäoppia on tullut vähän joka suunnalta. Ja niinhän se pitääkin olla, sillä oppimaanhan sitä on tultu.
 
 
 
Ja näin ystävänpäivänä toivottelen oikein hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoilleni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan mahtavalta kurssilta.
  Ihanaa ystävänpäivää sinulle Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä kurssi...mutta vain liian lyhyt. Harvoin sitä jaksaa istua kuuntelemassa monen tunnin luentoa ja malttaa pitää vain pienen tauon...aihetta olisi todella kuullut enemmänkin...
   Oikein sydämellistä ystävänpäivää sinulle Outi! <3

   Poista