perjantai 5. kesäkuuta 2015

Vaativa emäntä, kätevä isäntä...


Vielä vähän saunasta.

Täällä on palattu saunomisen suhteen ns. normaaliin päiväjärjestykseen eli saunomme jälleen joka ilta. Tässä kohdassa voi kehua miestäni ihan kokonaisen postauksen verran. On minulle sen verran kätevä isäntä!

 
 
Lauteet tehtiin siis ns. omasta tavarasta. Mies oli ostanut jossain vaiheessa mökkinaapurilta ison määrän leppää 50 eurolla...
olisivat ilmeisesti muuten päätyneet poltinpuiksi !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Monta vuotta nämä puut saivat odottaa autotallin ylävarastossa, kun hoksasimme käyttää niitä tässä saunan uusimisprojektissa.
Työ ei ollutkaan mikään ihan pikku juttu, sillä jokainen lankku ja lauta piti käyttää höylän kautta...ja moneen kertaan.
Autotallissa alkoi valmistua vähitellen hyvää laudetavaraa...
 

 
 
 
 
 
Viimeisin taidonnäyte isännän kädentaidoista oli saunan lauteiden alin penkki, jolta astutaan varsinaisesti lauteille.
Saunamme on epäsymmetrinen eli saunaan astutaan vinosta kulmasta sisälle. Tämä penkki piti tehdä myös vinoon (kolmion muotoa muistuttaen) ja vaativa vaimo (!) halusi lisäksi, että tämänkin penkin lankut ovat samansuuntaiset kuin muutkin.
Siinä mies sai sitten pähkäillä ja suunnitella...
 
 
 

 
 
 
Ja niin vain hän sai sen tehtyä. Työn jälki on täyskymppi ja koko projekti myös.
On se vaan hienoa, kun jollakin on tuollaista kädentaitoa...minulla kun sattuu olemaan vain niitä visioita.
 
 
 
 
Nyt pihalla odottaa mukava määrä lankuista jääneitä hukkapaloja ja minulle on niille jo seuraava suunnitelma kehitteillä.
Tosin siihen minä tarvitsen tuon isännän apua!! :D
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Taitava isäntä sinulla tosiaan on <3 Hienoa jälkeä tullut :) Nautinnollisia saunahetkiä ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että minulla on taitava isäntä. Tuolla meidän "autotallissa" syntyy välillä todella hienoja juttuja...

   Poista
 2. Siis vou, millainen toteutus ja takana tietenkin mahtava motivaattosi ja visionääri:) Leppälauteet kuulostavat ja näyttävät mahtavilta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kyllä molemmat lopputulokseen tyytyväisiä. Itse tehden saunaremontin hinta jäi pieneksi. Sähkötöihin tarvittiin ammattilaista, muuten remontti toteutettiin ihan itse.

   Poista