Stailiamo

lauantai 1. elokuuta 2015

Testattu on



Viime kesänä kokeilimme grillissä leivän tekemistä, nyt oli vuorossa kokeilla pizzan paistamista. Ostin jo alku kesästä paikallisesta K-raudasta ns. pizzakiven ja odotukset olivat korkealla...







Kokeilu aloittamiseen menikin enemmän aikaa kuin ajattelin.
Sain monista blogeista lukea, miten pizzat olivat paistuneet onnistuneesti kaasugrillissä.
Vihdoin ja viimein tuli minun vuoroni testata moinen kivi, miehen avustuksella.





 
 
 
Tein meidän pizzat leivinjauhepohjaiseen taikinaan ja täytteitä (ja pizzoja) tuli kahta eri laatua.
Tähän lapsen ja minun pizzaan tuli täytteeksi simppelisti vain jauhelihaa ja juustoa.
 
 
 
 




Isäntä taiteili oman pizzansa ja siihen tulikin täytteitä vähän enemmän:
villisian lihaa ("nyhtöpossuna"), tonnikalaa, ananasta, sipulia ja juustoa....
Mies sanoikin syömisen jälkeen, ettei ole varmaan ikinä saanut näin hyvää pizzaa.


 

Pizzat valmistuivat suhteellisen nopeasti, vaikka lämpötilan kanssa oli opettelua ja pientä säätämistä. Nyt on pizzakivi testattu ja hyväksi todettu, eikä taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Tulipahan jälleen todistettua, että grillissä voi tehdä todella monenlaista ruokaa perinteisen pihvin ja makkaran paistamisen lisäksi. Kannattaa siis kokeilla.






4 kommenttia:

  1. Totta, miten osaisikaan ottaa tuosta pihan komistuksesta (grillistä) kaiken hyödyn. Pizza on yksi hyvä. Itse vaan olen huomannut, että mitä ohkaisemman pohjan kaulii, sitä parempi. Ja, meillä tuo itse tehty kastike on ihan ehdoton, hitti. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy kans tustustua noihin itsetehtyihin kastikkeisiin vähän tarkemmin. Nyt mökkeillään ja nautitaan viikonlopusta!

      Poista
  2. Meillä viime kesänä testattiin tuota grillissä tehtyä pizzaa ja oli iloinen yllätys että onnistuivat ja olivat hyvää :) Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kannattava kokeilu. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista