maanantai 11. huhtikuuta 2016

Paljastuksia (toimi)nimen takaa


Nyt kun olen saanut toiminimeni nimen julkaistuksi, voisin hieman raottaa, mistä sen nimi on tullut.Halusin, että nimi alkaisi S-kirjaimella, niin kuin oma nimenikin.
Nimen piti olla lyhyt ja ytimekäs sekä helposti lausuttava.
Etsin sanoja englannista ja italiasta (esim.  Spazio), mutta en löytänyt yhtään hyvää vaihtoehtoa...ja moni oli jo käytössä.
Eksyin puolittain vahingossa norjalaisen sisustusbloggaajan Stylizimon sivuille ja sen otsikko jäi mieleeni.
Jäin miettimään saisikohan siitä väännettyä jotain vähän "suomalaisempaa"...


 
Kirjoittelin monia vaihtoehtoja: Stylissimo, Stailissimo, Styliamo...
Mietin italian kieltä ja lausetta "ti amo" = rakastan sinua...hmm. Ja siitä se lähti muovautumaan.
Yhdistin  (tavallaan) sanan "stailata" ja "ti amo" ja lopulta sanaksinimeksi muokkautui Stailiamo.Kun oikein asiaa vielä pohdin, mietin suhdetta nimeen, minuun  ja sisustamiseen.
Minähän rakastan sisustamista ja stailaamista, joten nimen valinta oli aivan selvä.
Yhdistin siihen lisäksi vielä "tehostelauseenkin"...Stailiamo
- rakkaudesta sisustamiseen
 
 
 
 
 Että ei tämä nyt ihan "tuulesta temmattu" juttu ole... :) 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Nimen valinta oli mielenkiintoinen prosessi. Kun se oikea löytyi, ei muut vaihtoehdot enää kelvanneet. Nimi vain tuntui yksinkertaisesti ainoalta oikealta. Sitten piti jännittää enää patentti-ja rekisterihallituksen päätöstä. Onneksi kaikki meni lopulta hyvin ja nyt eletään tämän n9men kanssa... :)

   Poista
 2. Luova työ vaatii välillä hauduttelua, ja kertomasi on oikea kirjaesimerkki siitä, kuinka se onnistuessaan tuottaa hyvää tulosta. Sinähän olit oikein järjestämällinenkin luovassa työssäsi vielä :).

  Onnistuneen nimen löysit Satu yrityksellesi. Ja kaikki, mihin liittyy tarina, on aina plussaa <3. Ihmiset (=asiakkaat) rakastavat niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen näistä "tsemppisanoista". Nimen löytäminen oli oma kiva prosessinsa ja olen siihen itsekin oikein tyytyväinen. Nyt pitäisi ruveta kehittelemään yritykselle kotisivuja ja käyntikortteja. Se on jo niin luovaa hommaa, että taidan sen homman jo ammattilaisten käsiin.. Oikein mukavaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 3. Mun mielestä tuo nimi on aivan täydellinen. Jotenkin nuo kaksi asia stailaus ja rakkaus sitä kohtaan on luettavissa nimestä. Hyvin keksitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos palautteesta. On hyvä, että nimi kuulostaa muidenkin mielestä hyvältä, ettei yksinomaan minusta :D !

   Poista
 4. Pähkäilinkin tuota nimeä mielessäni.Yritin taivutella sitä nimeesi ym. Kiva kuulla nyt nimen historia.Ehkä muistan sen kertoa tädeillesikin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän pohdinnan ja yhteensattumien tulos. Terkkuja tädeille! :D

   Poista