tiistai 19. heinäkuuta 2016

Asiakaskäynnillä


Yritykseni toiminta on käynnistynyt vähitellen. Olen jälleen yhden uuden kokemuksen rikkaampi, sillä viime viikolla pääsin tekemään sisustusneuvontakäynnin...


Minuun otti yhteyttä puolituttu asiakas, joka muisteli, että olin jäänyt vuorotteluvapaalle ja lähtenyt opiskelemaan sisustusalaa.
Hän tiedusteli, olisinko kiinnostunut antamaan pientä sisustusneuvontaa. Eipä minun tarvinnut asiaa sen enempää miettiä, sillä toimeksianto tuntui oikein mielenkiintoiselta ja hyvältä tällaiselle vasta-alkajalle.
 
 
 
 
 Heille oli tulossa suuria elämänmuutoksia, sillä asiakkaani oli jäänyt eläkkeelle ja edessä vanhan asunnon myynti ja muutto toiselle paikkakunnalle, aivan uuteen kotiin. Hän tarvitsi nyt apua uuden kodin sisutusratkaisuihin, sillä neliömäärä väheni 140 neliöstä vähän yli 80 neliöön. Minun tehtäväni oli auttaa asiakasta jo olemassa olevien huonekalujen sijoittelussa ja yhdistämisessä.
 Sovimme, että tulen kotikäynnille, jotta näen kodin huonekalut ja heidän sisutustyylinsä.
Otin mukaani tapettimalleja, väriviuhkat, värikartastoja, sisustuskirjoja, suhdeviivaimen, rullamitan, paperia ja kynää.
Olin melkoinen "kassi-Alma", kun lähdin liikenteeseen. 
Paikan päällä tehtävä osoittautui erittäin mukavaksi. Asiakkaalla oli jo valmiita ehdotelmia ja yhdessä pohdimme erilaisia vaihtoehtoja. Pohjapiirustukseen teimme huonekalujen osalta muutamia muutoksia ja annoin vinkkejä kodin yleisilmeeseen ja sisustusratkaisuihin. Heille tulee jossain vaiheessa hankittavaksi vielä uusi sänky, joten annoin siihen muutamia vinkkejä  mietittäväksi.
Kokemus oli erittäin positiivinen molemmin puolin. Asiakas tuntui saavan apua ja minä tunsin todella osaavani asiani. Kolme tuntia kului nopeasti ja  asiakas oli käyntiini ilmeisen tyytyväinen. Tuli kiva tunne, kun asiakas sanoi, että olen ihan oikealla alalla, Lähtiessäni pihalta lupasin vielä lähettää heille yhteenvedon puhutuista asioista ja vähän sisustusneuvontaa tulevaisuuden varalle, esimerkiksi seuraavan sohvan hankinnassa. Pyysin häntä vielä soittamaan minulle, jos matkan varrella tulee jotain kysyttävää.
 Tämän käynnin jälkeen olin NIIN tyytyväinen. Olin osoittanut (lähinnä itselleni), että osaan ja hallitsen (ainakin jossain määrin) sisustamista. Sain sitä kaivattua itseluottamusta rutkasti lisää. Kaikkea en osaa tai hallitse, mutta tästä kokemuksesta rikastuneena, haluan nöyränä ja intohimoisesti oppia enemmän sisustusalaa ja saada lisää kokemusta. Nyt vaihteeksi käytännössä.

Tämän kokemuksen pohjalta lähden innoissani kohti uusia haasteita.13 kommenttia:

 1. Kokemus tosiaan tuo lisää varmuuttaa omaan osaamiseen ja onhan se aina hieno tunne kun omilla tiedoilla voi toisia auttaa.
  Kivaa tiistaita Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Ja on ihan eri suunnitella ja neuvoa tutuille kuin ventovieraalle. Erittäin hyvä kokemus!
   Täällä aurinko paistaa ja nautitaan kesästä! :)

   Poista
 2. Asiakkaalta saatu palaute on parasta <3 Kyllä sinä taatusti osaat työsi, olet niin omistautunut tuohon :) Iloisia kesäpäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä ja asiakkaalta saamani palautteen myötä sain kaipaamaani varmistusta, että osaan antaa vinkkejä ja neuvoja...
   Kesäpäiviä sinnekin! Me lähdemme tänään vielä mökille nauttimaan aurinkoisista päivistä...

   Poista
 3. Hyvä Satu! Ensimmäinen tapaaminen on aina vaikein tehdä mutta onneksi sinulla oli vastassa mukava asiakas. Joskus vie aikaa löytää se yhteinen sävel asiakkaan kanssa ja joskus sitä ei edes valitettavasti löydy ja silloin tietysti yhteistyötä on vaikea jatkaa. Sellaista "kassi-Alman" hommaahan tämä on välillä tai aika usein. Suosittelen satsaamaan hyvää vedettävään laukkuun tai jopa matkalaukkuun niin ei tarvitse kantaa niin paljon. Mallikirjat - ja varsinkin laatat....huh huh... - painavat ihan tuhottomasti samoin ison kangaskirjat. Tsemppiä - ja onnittelut hyvästä suorituksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Kyllä tässä saa varmaan tottua kaiken nälöiseen ja psykologin taitojakin vaadittaisiin.

   Poista
 4. Hienoa, eka asiakaskäynti takana. Wau! Siitä se sitten lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen virallinen eka, josta voi kirjoittaa oikean laskun. Siskolle teen vähän isomman suunnitelman, mutta siitä en veloita mitään, vaan teen sen "hyvänä kokemuksena"... ;)

   Poista
 5. Hienoa! Kyllä niitä kyselyjä alkaa tupsahdella pikku hiljaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin sellaista tasaista alkua. Aloittelen vuorotteluvapaani jälkeisen päätyöni ja yritän yhdistellä näitä kahta intohimoani sopivassa määrin. Ehkä joskus voisin tehdä näitä sisustushommia ihan päätyökseni, mutta se on sitten o toinen juttu...

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että oot nelikymppisenä tarttunut unelmistasi kiinni ja alkanut toteuttaa niitä! Mielestäni on sääli, että nykyään koetaan herkästi olevan liian vanhoja etenkin juuri kouluttautumisen suhteen. Antoisia sisustus projekteja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti...ja minä kun olen kohta jo 50 ja olen ajatellut, että koskaan ei ole liian vanha tekemään niitä omia haaveita todeksi. Enemmän taitaa olla kysymys rohkeudesta ja heittäytymistä unelmien vietäväksi. Vuorotteluvapaani avasi silmäni jollain tavalla ja tässä ollaan, toteuttamassa unelmia.

   Poista