keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Lomalla...mökillä.


Ehdittiinpä vihdoin ja viimein lomailemaan tänne omalle mökillekin. Viimeiset viikot ovat menneet reissun päällä ja sen jälkeinen aika pojan "märkärupi hoidon-siivous-lakananvaihto-rumbaa pyörittämässä (onneksi jo tervehtynyt siitä) ja lisäksi vielä pojan 10-synttäreiden järjestelyjä. Päivät ovat täyttyneet lukemattoman monesta koneellisesta pyykinpesua ja synttäriasioiden suunnittelua ja tavaroiden haalimista. Nyt on kuitenkin aika vähän hengähtää....


 
Täällä mökillä ei voi tai ei pysty tekemään kaikkia samoja asioita kuin kotona ja se on hyvä niin.
Meillä ei ole ihan kaikkia vapaa-ajan asunnon hienouksia (lämmintä juoksevaa vettä, eikä astian- tai pyykinpesukonetta), joten tämä mökkielämä on piirun verran askeettisempaa kuin omassa kodissa.
Vessassa käydään ekologisesti pihan perällä, huussissa. Meille tulee sisälle kesävesi kraanasta ja onhan meillä sähkö (= jääkaappi, hella, kahvinkeitin ja viime kesänä hankittu mikroaaltouuni sekä TV). Näillä mukavuuksilla on pärjätty oikein hyvin ja pärjätään tästä eteenpäinkin. Mielestäni mökkeilyyn kuuluu hieman vaatimattomampi elämäntapa, sopivassa määrin...
 

 
 
Minkälainen minimivarustus mökillä pitää teidän mielestänne olla?
Pitääkö mökin (?) olla nykyaikainen kakkoskoti vai kelpaako vaatimattomampi mummonmökki?
Olisi kiva kuulla teidän mielipiteenne asiasta.
 

 
Me jatkamme "mökkiytymistä"...
 
  
 7 kommenttia:

 1. Voihan märkärupi, olin jo ihan tulisilla hiilillä koiran hot spotista, saatikka, että lapsella.

  Nooh kivaa on jos vesi tulee taloon, ei tarvitse tulla edes lämmintä vettä ja, että on sählöt, telsu, mikro, kahvinkeitin, paahdin ja sellaiset normiperusvehkeet. Huussissa on ihan hyvä käydä.

  Kivoja mökkeilyjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan heti en jaksais ottaa samaa rumbaa uusiksi, varsinkin, kun olen hoito-ja siivousasioissa sellainen perfektionisti, just eikä melkein. Stressinhän siitä(kin) ehdin ottamaan...

   Nyt kutenkin relataan. Pojalla kavereita yökyläilemässä, rentoa meininkiä ja aurinko paistaa...ei ole valittamista! :D

   Poista
 2. Kesällä perinteinen mummonmökki on ihana. Mutta, talvella on kiva kun varustelutaso on hieman korkeampi. Mutta, peukutan mummomökin puolesta! :)
  Mukavia mökkeilyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mökkimme on myös talviasuttava, mutta lapsen harrastuksen (ja muidenkin menojen) vuoksi mökkeily on jäänyt talvikaudella vähäisemmälle. Talvella juomavesi tuodaan kanisterissa ja syksyllä pesuvesi varastoidaan saunaan isoihin tynnyreihin...vielä vähän karumpaa kuin kesällä... ;)

   Poista
 3. Mökkeilyyn kuuluu vähemmän varusteluja kuin kaupunkiasumiseen. Luonto on lähellä ja ulkona ollaan paljon.
  Meillä on saarimökki ja sinne on pitänyt vetää sähköt yms. Ja porakaivo. Mökkiä on nyt parina kesänä rempattu, mutta vielä uuden vessan tekeminen odottaa. Se tulee varastorakennuksen kylkeen.
  Parasta tässä meidän mökkielämässä on meri.
  Ps. Jos haluat kurkata, niin uusimmassa postauksessani näkyy rempattu keittiömme "Tuhat tarinaa saaristosta - Aspö" on jutun nimi.
  Ehkä myöhemmin näytän enemmänkin kuvia saarimökistä.
  Heleää heinäkuuta!
  Ja onneksi pojan märkärupi on voitettu.

  VastaaPoista