maanantai 11. heinäkuuta 2016

Voihan mätä!


Pieni tilannepäivitys välillä. Kotiuduimme Norjan matkaltamme ja ylimääräisenä tuliaisena poika sai nenän ympärille märkäruven. Oireet alkoivat jo matkalla ja luulimme sitä flunssaksi, mutta kun nenän ympärys alkoi "kukkia"enemmänkin, heräsi meikäläisessä epäilys, että nyt on kyseessä jotain muuta. Diagnoosikin selkiytyi eräänä yönä klo 02.00, kun lähdin asiaa vähän "googlaamaan". Onneksi olimme jo kotona...Ei muuta kuin eilen aamulla päivystykseen ja lääkäri vahvisti jo antamani diagnoosin.
Pojalle määrättiin antibioottivoidetta ja sitten vaan toivoin, että tuo lääke vaikuttaisi.
 


Apteekista hain lääkesalvaa, suolaliuosta ja desinfiointiainetta. Taistelu märkäruven voittamiseksi alkoi näillä aseilla ja tämän lisäksi minulla oli tiedossa ylimäärinen ja jokseenkin perusteellinen siivous kotona. Lakanat pyykkiin, kaikkien ovipielien ja pintojen pesua. Tätä hommaa onkin sitten tiedoksi muutamana päivänä, mutta tuleepahan koti ainakin siivottua... ja toivottavasti poikakin vielä kuntoon.
 
 
 
 
Tämä märkärupi-juttu on meidän huushollissa ensimmäinen tällainen "lasten vitsaus". Olemme ainakin toistaiseksi välttäneet täit ja kihomadot, mutta tämän pöpön poika sai pieneksi harmikseen, sillä nyt täytyy pitää muutaman päivän "totaalikaranteenia". Tulevana viikonloppuna olisi synttärikemuja tiedossa, joten paraneminen olisi enemmän kuin suotavaa. Ja siivousprojektiakin täytyy vielä pitää yllä muutama päivä. Voihan mätä! 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Meillä on kerran ollut märkärupi ja kerran ne viheliäiset täit. Onneksi hyvällä ja tehokkaalla hoidolla ja perusteellisella siivouksella päästiin niistäkin. Kihomatoja ei onneksi ole täälläkään ollut, hyi olkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä alkaa lääkitys kans vaikuttaa, mutta silti olen vielä melko varpaillani hygienian kanssa. Lapsi on ollut yllättävän kärsivällinen...

   Poista
 2. Kannattaa seurata, että märkärupi lähtee paranemaan, eikä leviä lisää. Tyttärellä tuli pienenä kunnon arvet suupieleen, kun pelkkä voide ei riittänyt. Piti ottaa lääkekuuri sisäisesti, niin lähti, mutta arvet jäi. Helpolla ne eivät tietysti lääkekuuria tarjoa. Paranemisia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vasta vuorokausi hoidettu voiteilla. Lääkäri ei ilmeisesti määrännyt tablettia, koska sitä on ilmeisesti suht pienellä alueella. Seuraan tilannetta silmä tarkkana... :)

   Poista