Stailiamo

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Jäätelötehtailua


Tänä kesänä olen innostunut tekemään jäätelöä ihan itse. Mukavinta tässä on ollut se, ettei ole tarvinnut ostaa mitään erillistä konetta, vaan tämän tekeminen onnistuu kotikonstein. Kunhan on vain pakastin...




 
 
 
Tein pojan sukulaissynttäreille kahta erilaista jäätelöä ja kummatkin menivät hyvin "kaupaksi".
Toinen jäätelö oli suklaalla ja toinen turkinpippurilla maustettu.
 
 
 
 


 
 
Mökille jäätelön vieminen on aina vähän haasteellista, sillä yleensä se ehtii lyhyelläkin matkalla sulaa. 
Nyt mökille on helppo kuljettaa kondensoitu maito- tölkki ja pari purkkia vispikermaa. Eikä tarvitse miettiä sulamista...







Näitähän voi maustaa ihan mielikuvituksen mukaan.
Seuraavaksi ajattelin kokeilla kinuskijäätelön tekemistä.
Sellaista raidallista versiota.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja tässä vielä ohje jäätelön valmistamiseen:
 
 
4 dl kuohukermaa (olen viimeksi käyttänyt vispikermaa)
1 tölkki kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria (voi jättää poiskin, sillä on muutenkin melkoisen makeaa)
 
 
Kerma vatkataan kuohkeaksi.
Lisää kondensoitu maito varovasti sekoittaen.
Lisää vaniljasokeri
Mausta suklaarouheella tai hienonnetullaa turkinpippurirouheella...tai millä vaan!
 
 
 
Sitten pakkaseen kestävään astiaan tai pikareihin ja pakastimeen n. vuorokaudeksi.
 
 
 
Helppoa ja hyvää!!
 






Tässä on enää se säilyvyysongelma, sillä jäätelö on niin hyvää, että se hupenee melko nopeasti tuolta pakkasesta...
 
 
 
 
Mukavia jäätelönmakuisia kesäpäiviä toivotellen!
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

  1. Hih, tämä villitys on iskenyt tännekin :D Omassa reseptissäni on aika samansuuntainen kerman ja kondensoidun maidon suhde. Se on parempi kuin osassa reseptejä, joissa käytetään puolet vähemmän kermaa - ne ovat vähän liian makeita omaan makuuni. Turkinpippuri on meilläkin yksi lemppareistamme<3
    Herkkuhetkiä sinne teille kaikille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla jo toinen kerta, kun julkaisen ohjeen täällä blogissani. Tämä on vain NIIN helppo ja nopea ohje. Jäätelöä on nyt tullut tehtyä...ja syötyä enemmänkin...:D

      Poista
  2. Tää jäätelö on kyllä ihan yks tän kesän lemppari jälkiruoka. Ja, onnistuu käsinkin vispaten sekä paatilla pakastaen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja minusta tämä jäätelö on vielä paremman makuistakin kuin ns. kaupan jäätelö... ;)

      Poista
  3. Tekis mieli kokeila, mutta maitoallergikkona en tiedä uskaltaako tommosta kondensoitua maitoa pahemmin käyttää... Kyl joissain määrin oystyn käyttmään maitotuotteita esim. näin kesäisin jäätelöä ja sit muuten vaa juustoa, mutta niistäkin voi tulla ihan älyttömät vatsakivut ja -vaivat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuohon en kyllä tiedä vastausta. Mulla ei itse asiassa ole tarkkaa tietoa, että mitä tuo kondesoitu maito edes on...muuta kuin äklömakeata ja siitä voi tehdä jopa karkkia "paistamalla".

      Poista