tiistai 9. toukokuuta 2017

Lukulistalla sisustuskirjoja


Kävin maanantaina läheisessä sivukirjastossamme ja kuinka ollakaan oli tuloaulassa esillä kaksi uusinta sisustusaiheista kirjaa, joihin olen ajatellut tutustua ja jopa mahdollisesti ostaa omaan käsikirjastooni...

Kovin syvällisesti en ole ehtinyt kumpaankaan kirjaa paneutua, mutta jonkinlaista mielipidettä olen ehtinyt muovaamaan.
Sekä Milla Alftan että Helena Karihtala ovat molemmat rautaisia sisustuksen ammattilaisia ja näissä kirjoissa heidän tyylinsä tulee hyvin esille. Erilaiset sisustajat ja erilaiset kirjat. Onneksi.
 
 
 
Milla Alftanin sisustustyyli on meikäläisen makuun ehkä hieman liian raskas ja ylellinen. Hän on loistava yhdistelemään värejä ja materiaaleja. Minun on helppo uskoa, että hänen kokonaisvaltaiset sisustukset ovat taatusti myös elämyksellisiä kokemuksia, eikä ihan laihalle kukkarolle. Kirjan kuvitus oli myös hienosti toteutettu, vaikka ehkä niissä tuli hieman liian paljon saman tilan toistoa...tosin katselen kauniita kuvia mielelläni.


Helena Karihtalan tyyli on taas selkeä ja klassinen, ehkä enemmän minun tyyliäni.
Kirjassa oli niin paljon tietoa sisustamisesta, että sitä ei ihan yhdellä eikä kahdellakaan istumisella omaksu.
Kirjan kuvat ovat ihan hyvät, mutta en kokenut samalaista "estetiikkaelämystä" kuin Alftanin kirjassa.
Lisäksi minua häiritsi se, että olen nähnyt jo osan kuvista/sisustuskohteista aikojen saatossa sisustuslehdissä.
 
 
 
 
 
 

On luonnollista ja ymmärrettävää, että sisustuskuvat ovat heidän omista kohteistaan. Molemmat kirjat tarjoavat lukunautintoa, mutta hieman eri näkökulmasta. Tällä lukukokemuksella uskoisin, että käyn vielä ostamassa itselleni tuon Karihtalan kirjan, koska se voisi toimia meikäläisellä jonkinlaisena käsikirjana sisustuksia suunnitellessani.
Ja vinkiksi jollekin, että molemmat kirjat voisivat olla myös hyviä hankintoja äitienpäivälahjaksi sisustusintoiselle äidille...

4 kommenttia:

 1. Täytyykin käydä kirjastossa lainaamassa kirjat luettavaksi, kunhan ensin olet lukenut ja palauttanut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfatanin kirja on hieno katselu-ja selailu kirja Karihtalan kirjassa on paljon sisustukseen liittyvää asiaa. Ei nyt mitään maata mullistavan uutta, mutta kuitenkin. Ihan hyviä kirjoja lainattavaksi...

   Poista
 2. Joulupukki toi Alftanin kirjan minulle :) Pidin siitä, että sisälsi myös faktoja ja vinkkejä kauniiden kyvien ja tilojen lisäksi!

  VastaaPoista
 3. Joulupukki toi Alftanin kirjan minulle :) Pidin siitä, että sisälsi myös faktoja ja vinkkejä kauniiden kyvien ja tilojen lisäksi!

  VastaaPoista