torstai 11. toukokuuta 2017

Paikallinen


Monilla paikkakunnilla bloggaajat ovat koonneet yhteisen blogiryhmän. Täällä Raumalla asiaa on kypsytelty pikku hiljaa ja tällä viikolla pääsimme vihdoinkin kokoontumaan oikein "livenä"...
Ryhmä perutettiin aluksi Facebookissa Pian (Jotain elämää-blogista) ja Marian (Simola-blogista) toimesta, mutta nyt saimme vihdoinkin aikaiseksi kokoontua yhteen oikein kasvotusten. Yksi meistä (Hanna, Hannas Home- blogista) varasi tilan, toinen (Kaisa, Unelmoiden ja haaveillen - blogista) laittoi kokouskutsun Facebookiin ja minulle jäi illan puheenjohtajan (ja sihteerin) rooli. Illan aikana paljastettiin myös meidän logomme, jonka on suunnitellut taitava Milona Sadekallio, visionääri tuotemerkki HELLAPUU:n takaa. 
 
 
 

Meitä ehti paikalle kahdeksan erilaista blogin ylläpitäjää ja illan aikana kerroimme jokainen vuorollaan itsestämme ja blogihistoriastamme. Virittelimme myös ajatuksia eteenpäin, miten haluaisimme blogiyhteisömme toimivan. Keskustelimme myös siitä, miten toivoisimme, että paikalliset firmat ja mahdolliset yhteistyökumppanit osaisivat hyödyntää meitä bloggaajia, sillä monella meistä on seuraajia ja lukijoita paljon. Toivoisimme, että näkyvyyttä ei pidettäisi ilmaisena etuutena ja itsestään selvyytenä, vaan sille annettaisiin myös sille kuuluva arvo. Me bloggaajat käytämme julkaisuihin yllättävän paljon aikaa ja siksi asiallinen korvaus olisi mielestämme aiheellista
 
 
 
 

 
 

Ilta kului hyvässä seurassa nopeasti. Oli kiva huomata, että vaikka blogimme ovat hyvin erilaisia, olimme kuitenkin "hengenheimolaisia". Meidän porukassa on paljon eri alojen osaamista ja henkilökohtaista vahvuutta, tietotaitoa ja elämänkokemusta, joista me saamme myös keskenämme vertaistukea. Olipa joukossamme jopa yksi "tubettajakin". Verkostoituminen on nykyään päivän sana ja RAUMAblogit- yhteisömme on tässäkin mielessä hyvä pohja sille. Nyt meillä on yhteinen blogi ja FB-sivut, joilla pyrimme tuomaan blogejamme ja toimintaamme tunnetuksi.
 
 
Ryhmämme lupautui kokoontumaan epäsäännöllisen säännöllisesti ja seuraava kokoontuminen sovittiin elokuulle. Tässä välissä jokainen jatkaa tätä rakasta harrastusta omissa blogeissaan ja kesän jälkeen viritellään kenties jotain mukavaa yhteistä juttua.
Voitte varmasti kuvitella, että olen jokseenkin innoissani tästä kaikesta...
 
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa, hienoa! Rauma säilyy aina kotikaupunkinani vaikka muualla olen asunut useita vuosia :) <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niin oli minustakin. Olen innoissani siitä, että jo tässä vaiheessa porukka oli noin monipuolista. Mielenkiintoista nähdä, miten tästä jatketaan eteenpäin...

   Poista
 3. Upeaa, yhteisöllisyys on upeaa bloggajien kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienessä kaupungissa yhteisöllisyys on voimavara. :)

   Poista
 4. Oli varmasti kiva idea. Bloggaajat yhdessä pienessä ryhmässä, tutustuu ja saa uusi ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukka on aivan mahtava! Minulla on jo nyt ollut paljon hyötyä, sillä olen saanut sieltä osaavaa ja auttavaa FB-tukea...:)

   Poista
 5. Teillä oli varmasti mukavaa!
  Harmitti kovasti, etten päässyt tapaamiseen. Toivottavasti elokuussa pääsen porukoihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä mukavaa. Ihanan erilaista porukkaa ja siinä on mielestäni tämän porukan vahvuus.

   Poista
 6. Lukaisin pikaisesti tämän postauksesi lauantaina aamuvarhain, kun valmistauduin vajaan puolen vuoden ikäisen Keski-Uudenmaan blogit Kublon -sisällöntuottajayhteisön - eli hieman vanhemman isosisarenne (tai -veljenne...) - ensimmäiseen julkiseen esiintymiseen, mutta en siinä hötäkässä ehtinyt kommentoida.

  Olen niin vilpittömästi iloinen ja onnellinen puolestanne, että olette verkostoituneet. Se ei tiedä teille ja koko seudullenne mitään muuta kuin hyvää. Hyvä te!

  Verkostoituminen ja vertaistuki mahdollistaa laajemman näkyvyyden omille sisällöille omalla alueella, oman harrastuksen (tai ammatin..) kehittämisen, parhaimmillaan laadukkaammat ja ammattitaitoisemmat sisällöt sekä selkeän kanavan paikallisten yritysten suuntaan.

  Pk-yrittäjille oma alueellinen yhteisö ja sen sisällöntuottajat ovat paras väylä vaikuttajamarkkinointiin. He eivät saa ääntänsä kuuluville valtakunnallisissa portaaleissa ja kustannukset nousevat heille liian isoiksi. Paikallisissa yhteisöissä vaikuttajamarkkinointi onnistuu ja tehot ovat sitä, mitä he toimillaan hakevat.

  Tsemppiä ja kaikkea hyvää Rauma-blogilaiset <3!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä tsemppi sanoista!Kävin lukaisemassa sinun postauksen (tai muutaman) Kublon toiminnasta. Oli mielenkiintoista luettavaa ja todellakin tuntuu siltä, että seuraamme teidän jalanjälkiänne. Uskoisin, että jokainen blogiyhteisö on omansa näköinen ja luulen, että tällä meidän porukalla saamme hyvää aikaiseksi. Ensimmäisenä tavoitteena on saada enemmän paikallista näkyvyyttä ja saada ihmiset/ firmat ymmärtämään, että me bloggaajat olemme myös hyviä puolesta puhujia (=mainostajia)...siinäpä meillä jo työmaata. Uskon paikalliseen voimaan ja siksi toiminnassa oleminen tuntuu järkevältä ja mielekkäältä. Aika näyttää, millaiseksi toimintamme muodostuu...
   Kiitos vielä kerran tsempeistä! <3

   Poista