keskiviikko 16. elokuuta 2017

Sesonkituote


Viime viikonloppuna oli tehokkaalla päällä. Mieheni oli pyytänyt mökillemme saksalaisia vieraita ja hän halusi tarjota heille jotain hyvää (suomalaista) jälkiruokaa. Kaiken oman kiireen keskellä päätin tekaista pojan kanssa perinteisen mustikkapiirakan.




 
 
 
Koska aika oli tällä kertaa hieman rajallinen, päädyin pohjan tekemään valmistaikinasta.
Piirakan tein paketissa olevan ohjeen mukaan, jossa sekoitettiin tuorejuusto, muna ja 0,5 dl sokeria keskenään.
Seos kaadettiin pohjalle levitettyjen marjojen päälle ja sitten koko komeus n. 30 minuutiksi uuniin.
Tämän helpompaa ohjetta ei voi enää ollakaan!
 
 
 
 
 
 
 
Alun perin isäntä oli pyytänyt minua katsomaan kaupasta jotain hyvää jälkiruokaa.
Hän oli enemmän kuin tyytyväinen, kun selvisi, että tarjolla olisi ihan kotitekoista mustikkapiirakkaa.
Ja vielä kaiken lisäksi minun ja poikamme yhteistyössä valmistamaa!!
 
 
 
 
Mustikkapiirakka oli kelvannut vieraille erinomaisesti. Helpon ohjeen, onnistuneen leivontakokemuksen ja hyvän menekin innoittamana leivoin samanlaisen piirakan maanantai-iltana "tehokkuubuustissani" myös kotiin. Mielestäni tämän hetken paras sesonkituote on ehdottomasti mustikkapiirakka vaniljakastikkeella...NAM!
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

  1. Mustikkapiirakka kuuluu loppukesään. Nam!

    VastaaPoista
  2. Täällä on mustikkapiirakkaa tehty myös useampaan otteeseen. Pohjana ruisjauhopohja, suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Joku kehui, että Semmpperin jauhoista saa myös tosi kuohkeaa ja hyvää...

      Poista