sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Suunnitelmia kesälle


Otsikko voi olla hieman harhaanjohtava, sillä tämän kertaisessa postauksessa ei ole suinkaan kysymys lomareissuista, vaan sivutoimestani sisustussuunnittelijana. Keväällä minulla on ollut  pieniä sisustusneuvontoja mukavasti ja kesä näyttää menevän vähän samoissa merkeissä.






Tänä keväänä yhteydenottoja on tullut juuri sopivasti ja ne ovat olleet tämän erikoisen kevään aikana hyvinkin tervetulleilta. Mitään kovin työlästä projektia en ole voinut ottaa vastaan, mutta olen päässyt tekemään hyvin erilaisia sisustusneuvontoja. Viime viikolla kävin kartoituskäynnillä 70-luvun rivitalokohteessa, jossa asiakkaat haluaisivat hieman apuja ainakin eteisen ja olohuoneen sisustamiseen. En ole ehtinyt lähettämään heille vielä tarjousta, mutta toteutuessaan se olisi hyvin mielekäs projekti. Tämä kohde olisi vaihteeksi sisustussuunnittelua, joka vaatii vähän enemmän työstämistä ja se sopisi oikein hyvin kesäprojektiksi.
 
 
 
 
 

Toinen kesäprojekti tulee tapahtumaan meidän omalla mökillämme, jossa tullaan käymään yli 20-vuotta vanhoja pintoja läpi. Seinät ja lattiat tulevat saamaan uuden käsittelyn ja näillä näkymin värimaailmakin muuttuu vähän. Lisäksi päivitetään muutamia huonekaluja ja tekstiilejä. Tänä viikonloppuna piirsin pohjakuvan puhtaaksi ja hahmottelin keittiö toimintoja uusiksi. Tila ei mahdollista kovinkaan paljon muutoksia, mutta kaappitilaa tullaa lisäämään  ja yleisilmettä muuttamaan.






 
Keittiön kanssa käymme vielä pientä sisäistä vääntöä siitä, kuinka massiivista muutosta ryhdytään tekemään. Alkuinnostuksen jälkeen taidamme kuitenkin toteuttaa uudistuksen hieman pienemmällä budjetilla.Yritän käyttää kekseliäisyyttäni (=ammattitaitoani?) ja hyödyntää ainakin osan olemassa olevista rungoista. Keittiön kaappeja vähän muokataan ja muutama uusi joudutaan ostamaan lisää.  Liesituuletin, tasot, ovet, vetimet uusitaan, pistokkeita ja valaistusta lisätään. Uskomme , että selviämme projektista omin voimin sähkötöitä lukuun ottamatta. Remontin yhteydessä tulee tehtyä perusteellisempaa inventaariota kaapeissa, joihin on vuosien saatossa kerääntynyt paljon turhaa tavaraa. Tämän remontin/uudistuksen jälkeen uskoisin, että pärjäämme taas hyvin seuraavat 20 vuotta.
 
 
 
Että tällaisia suunnitelmia...
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mukavia kuulumisia! Hienoa, että on sisustusneuvontatöitä. Toivotaan, että pääset suunnittelemaan tuon 70-luvun rivitalokohteen. Tämä meidän koti on -77 rakennettu omakotitalo, jota olemme vähitellen päivittäneet.
    Mökkiprojektianne seuraan mielenkiinnolla. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentoinnista! <3 Nämä sisustusjutut ovat mukavaa vastapainoa erityisopettajan työlleni ja on kiva olla välillä luova. Katsotaan, miten tämä projekti nyt etenee ja varmasti laitan väliaikatietoja tänne blogiinkin. Aurinkoisia toukokuun viimeisiä päiviä toivotellen!

      Poista