tiistai 2. kesäkuuta 2020

Melkein lomamoodissa


Tulihan se sieltä - loma nimittäin. Viimeiset viikot ennen lomaa tuntuivat matelevan, mutta määränpää tuli saavutettua. Tämä loma oli NIIN odotettu ja kaivattu, sillä kevään "koronakoitos" meinasi saada selkävoiton meikäläisestä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt vaan nautitaan!







Tänä vuonna loma taitaa mennä aika paljon mökkeillessä. Useampana vuotena olemme kesälomalla reissanneet, joten mökkeily on jäänyt meillä vähän vähemmälle. Nyt mökkeily tuntuu jälleen mukavalta vaihtoehdolta, varsinkin kun matkailu ei oikein ole mahdollista, eikä se tunnu tällä hetkellä edes houkuttelevalta.




 
 


Mökillä on tiedossa tänä kesänä monen moista projektia, joten ohjelmaa pitäisi olla ihan riittävästi.  Myös kotona olisi muutamia asioita, joita pitäisi ehtiä vähän työstämään ja vaarana onkin, että "to do" -lista kasvaa liian pitkäksi. Kevään raskaan työrupeaman jälkeen yritän muistaa höllentää työtahtia ja ottaa välillä myös vähän rennommin. Yritän olla laatimatta liiaksi aikatauluja, jottei loma menisi ihan kokonaan suorittamisen puolelle.


 



Lomamme alkoi mökkeilyllä ja siellä hahmottelin kesän "pientä pintaremonttia". Tässä(kin) asiassa pätee sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" ja asioiden miettiminen on tarkentanut suunnitelmiamme. Tällä viikolla pitäisi päästä suunnitelmissa jo vähän eteenpäin, jotta projektimme pääsisi alkuun. Seinän väri on jo päätetty, mutta lattian sävy on päättämättä. Keittiön ovet pitäisi käydä valitsemassa ja tilaamassa muutama uusi kaappi, jotta keittiö ehtisi valmistua vielä tänä suvena.




 

Meillä vähän remontti rönsyilee, sillä sisäremontin lisäksi päätimme huoltaa myös mökin terassit, sillä kaiteet ja kansilaudat ovat aikojen saatossa menneet osittain huonoon kuntoon. Isäntä on joutunut tekemään osan kaiteista kokonaan uusiksi ja maalaushommia on tiedossa enemmänkin. Toivotaan, että hyvä sää jatkuisi edelleen, jotta saisimme nämä ulkohommat tehtyä mahdollisimman pian pois alta ja voisimme siirtyä siihen varsinaiseen remonttiin eli mökin sisäpuolelle.



Hieman on ollut työpainotteinen lomanaloitus, mutta parasta tässä on se, että varsinaisesti nyt ei ole aikataulua eikä jatkuvaa kiireen tunnetta.
 Aamut saavat venyä pitkiksi ihan hyvällä omalla tunnolla ja päivän aikana yrittää saada edes muutamia asioita tehdyksi.
Ja ehkä jossain vaiheessa lomaa maltan ihan olla vain. Se vasta lomaa olisikin!








 


8 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa ja ansaittua lomaa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä tuntuu niin ansaitulta ja odotetulta kuin varmaan koskaan ikinä. Nautin ihan joka hetkestä...
      Oikein mukavaa viikkoa sinulle!♡

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Tässähän tämä menee lasta kuskatessa harrastuksiin ja mökin remonttia suunnitellessa. En suinkaan valita, vaan nautin...! :D
      Aurinkoista viikkoa sinulle! <3

      Poista
  3. Hyvää ja ansaittua lomaa :)
    Jään mielenkiinnolla odottamaan "tätä sinun pientä pintaremonttia" mökillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Täällä yritetään pitää kiinni siitä, ettei remontti ihan ryöpsähtäisi käsistä. Keittiöstä on tarjous saatu ja nyt pitäisi lyödä aikatauluja lukkoon ja ruveta hommiin... ;)
      Oikein hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Aivan ihanaa mökkeilyä ja lomaa Satu. <3

    VastaaPoista