maanantai 29. kesäkuuta 2020

Mökin remonttipäivitystä


Mökillä pintaremonttimme etenee vähitellen ja jotain on saatu valmiiksikin, sillä viime viikolla saimme maalattua kaikki seinäpinnat. Ja jo pelkästään seinäpintojen maalaus uudisti mökin ilmettä merkittävästi. Tässä postauksessa en edelleenkään esittele hienoja kuvia, vaan pyrin kuvien avulla pikemminkin kertomaan remonttimme vaiheista. Muutama kuva ja todisteaineistoa seuraavassa...


Seinien maalausrakka oli melkoinen ja isäntä saa tästä ehdottomasti suurimman kunnian. Tupakeittiömme on harjaan asti auki ja vaikka mökkimme on neliöiltään pieni, on siellä kuitenkin maalattavaa seinäpinta-alaa ihan kiitettävästi. Maalaustelineitä ei alettu sen kummemmin virittelemään, vaan mieheni maalasi korkean osan pitkiltä tikapuilta. Minä tyydyin tekemään hienosäätöä maalaamalla ikkunanpuitteita ja ovenpieliä.
 

 


 
Koska keittiömme tulee uudistumaan jonkin verran, piti myös keittiökaappeja ottaa pois ja maalata näkyviin jääviä seinäpintoja. Uudessa seinässä on nyt peittävä valkoinen pinta. Paneelin profiili on hieman erilainen, mitä yleensä on totuttu näkemään ja tässä pontin rako on hyvin pieni. Maalatussa seinässä paneeli pääsee mielestäni paremmin esille kuin vanhassa seinässä. Erityisesti pidän uudistuneesta keittiön nurkasta, johon olin alun perin suunnitellut astiahyllyjä, mutta nyt en ole varma, haluanko siihen mitään. Voi olla, että jätämme keittiön välitilaan myös paneelin näkyviin, ainakin aluksi.

 
 

 
 
 
Viikonloppuna pääsimme vielä aloittamaan lattian käsittelyä, mutta sitä ennen piti siirtää huonekaluja sekä makuuhuoneesta että tupakeittiöstä. Päätimme aloittaa lattian maalaamisen  makuuhuoneestamme (ja sängyn alta), sillä emme tässä vaiheessa olleet vielä ihan varmoja lattian sävystä emmekä työskentelytavasta. Pesin lattian maalipesuaineella ja yhdessä isännän kanssa hiomme lattian. Tämän jälkeen minä sain kunnian aloittaa varsinaisen maalaamisen. Onneksi aloitin maalausurakan sängyn alta, sillä homman edetessä työskentelytapa ja -varmuus parani huomattavasti.
 


 

 
 
Lattian kuivuminen kesti melkein vuorokauden. Seuraavana päivänä teimme vielä lopullisen päätöksen maalin sävystä ja pääsin aloittamaan maalaamista myös tupakeittiön puolelle. Koska minä aloitin lattian maalaamisen, tulen tekemään sen myös loppuun asti, sillä haluamme, että "maalauksen kädenjälki" pysyy samanlaisena. Maalaustyö jäi kuitenkin kesken, sillä (koe)maali loppui kesken ja meidän piti lähteä muutenkin kaupunkiin juhlimaan syntymäpäiviä.
Pieni katkos remonttihärdellin keskellä oli tervetullutta ja mukavaa vaihtelua .


 
 
Uusi lattia tulee poikkeamaan vanhasta puunsävyisestä lattiasta hyvinkin paljon. Alun epäileväisyys on muuttunut onnistumisen iloksi (ja helpotuksen huokaukseksi). Lattiamme ei tule olemaan perinteinen maalattu lattia, mutta lopputulos tulee olemaan hyvä. Lattian pinta tulee olemaan kuultava, jossa naarmut ja kolhut peittyvät niin, että lattia näyttää vähän vanhalta ja rustiikkiselta.Näissä kuvissa lattia on vielä märkä, joten niistä ei saa ihan oikeaa käsitystä värisävystä. Ja sen lopullisen tuloksen näkee vasta sitten, kun matot ja kalusteet ovat paikoillaan. 
Remonttiimme tulee väkisinkin pieni katkos, sillä keittiön tilaus on vielä "vähän" vaiheessa. Toimitus pitäisi olla suhteellisen nopea, mutta sen lopulliseen viilaamiseen (kodinkoneet!) tuntuu menevän vielä aikaa. Onneksi uuden keittiön saapuminen ei ole tässä kohtaa kovinkaan ratkaiseva, sillä vanhan keittiö pysyy toiminnassa siihen asti ja tarvittaessa pärjätään mikroaaltouuni- kahvinkeitin- yhdistelmällä. Tosiasia on se, että kun maalaukset saadaan päätökseen, on aika paljon  remontista myös tehtynä. Keittiön uudistus vain viimeistelee sen...jonka jälkeen on vielä parven kaiteiden uusiminen. Vaikuttaa siltä, että mökkiremonttimme taitaa sittenkin valmistua. Vielä jopa tänä kesänä, sillä nythän alkaa vasta heinäkuu...


 
Seuraava remonttipäivitys tulee näillä näkymin taas viikon päästä.
Toivotaan, että heinäkuussa hyvät lomasäät jatkuvat!

 
 
 

4 kommenttia:

 1. Hyvin olette edenneet jo rempassa. Ihanalta nuo maalatut puupinnat näyttävät!
  Mukavaa tiistaita Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu kyllä tehokkaita. Tänään saatiin tupakeittiön lattia maalattua ja kuivumisen jälkeen voidaan kantaa tavaroita paikoilleen. Keittiö on lähtenyt jo tilaukseen ja isäntä suunnittelee jo parven kaiteita. Ehkä viikon päästä on jo ihan toisen näköistä. Mukavaa viikkoa sinullekin! <3

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, lattia on hyvän värinen. Kova homma remontissa, mutta tulee varmasti ihanan näköistä.
  Nytkin on kivan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalin kuivumisen jälkeen lopputulos on erittäin hyvä. Hommaa on ollut paljon, mutta lopputulos palkitsee. Nyt on saanut laittaa jo osan tavaroistakin jo paikoilleen. Kyllä tämä tästä... :)

   Poista