keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Herkkutarjoilua napostellen

 

Juhlistimme viime viikonloppuna pikkujoulua oman perheen kesken ja illan tarjoilut tein yhdelle isolle tarjoilulautaselle. Toteutuksessa voi hyödyntää isoja tarjottimia tai asetella tarjoilut näyttävästi keskelle pöytää esimerkiksi leveän laudan päälle. Tarjoilussa ei kannata säästellä, vaan toteuttaa se "more is more"-periaatteella. Mitä runsaampaa tarjoilu on, sitä paremmalta se myös näyttää... 




Napostelutarjottimeen laitoin suloisesti sekaisin sekä makeaa että suolaista syötävää. Esillepanossa käytin vuosia sitten ostamaani isoa astiaa, johon oli suhteellisen helppo asetella tarjottavat. Periaatteena oli, että siitä löytyisi naposteltavaa vähän jokaisen makuun. Toinen (esteettinen) kriteeri oli, että siinä tulisi olla riittävästi väriä. Halusin myös, että herkkutarjottimelle tulee vähän korkeuseroa ja siksi pähkinäsekoitus päätyi isoon juomalasiin. 





Vaikka tarjoiluastia on todella iso, se tuli helposti täyteen, eikä kaikki tarjottavat mahtuneet edes tähän. Tähän tarjoiluun asettelin kahta erilaista juustoa, viinirypäleitä, kolmenlaisia keksejä, pipareita, kurkkua, paprikaa ja tomaatteja, pähkinäsekoitusta sekä tietenkin suklaata. Ensimmäisessä versiossa minulla oli vielä rusinat ja mantelit yhdessä lasikulhossa, mutta se ei lopulta enää mahtunutkaan tähän. 






Herkkutarjoilu on nopea ja helppo toteuttaa, jossa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa tarjoilut on aseteltu ehkä turhan säntillisesti, mutta tästä on hyvä kehitellä ajatusta eteenpäin. Seuraava herkkutarjoilu on todennäköisesti jouluna tai uutena vuotena, joten tässä ehtii hyvin hakemaan ideoita ja inspiraatiota siihen. 


Joulunaika on siitä(kin) ihanaa, että se tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Nautitaan siitä!







2 kommenttia:

  1. Ihanat pikkujouluherkut teillä on ollut. Me tykätään miehen kanssa myös tehdä herkkulautasia, sitten napostellaan ja katsellaan leffoja samalla.
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän valikoitui sellaista syötävää, mistä suurin piirtein kaikki pitävät. Joskus voisi panostaa enemmän juustoihin tai esim. kasviksiin, mutta tällä kertaa näin... ;) Mukavaa loppu viikkoa sinulle! <3

      Poista