sunnuntai 17. tammikuuta 2021

"RATI RITI RALLA..."

Tuli talvi, halla...ja se on kerrassaan ihanaa. Viime vuoden ns. talven jälkeen tämä talvi on jo tähän mennessä ollut luksusta. Lunta on tullut riittävästi ja viime viikon pakkaspäivät ovat tuoneet todellista talventuntua...




Aika monen kanssa on muisteltu ja ihmetelty, mitä viime talvena on tehty, kun perinteiset talvihuvit jäivät melkeinpä kokonaan pois. Meillä päin ei päässyt luistelemaan kuin tekojäälle, hiihtäminen ja pulkkamäessä oleminen ei ollut lumettomassa kaupungissa edes mahdollista. Piti sellainenkin ihme nähdä, että meri ei oikeastaan jäätynyt lainkaan ja eikä lumitöitä tarvinnut tehdä. Saimme jonkinlaista tuntumaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja siitä, mitä meidän talvemme tulevat kuitenkin tulevaisuudessa ehkä olemaan.





Nyt kuitenkin nautitaan luonnon tarjoamasta talven ihanuudesta; kauniista lumisesta luonnosta ja pakkaslumen narskumisesta kenkien alla. Viime viikon muutama auringonpilkahdus toi välittömästi positiivista mieltä ja töissä oli ilo nähdä, miten lapset nauttivat lumessa peuhaamisesta. Nyt on kelit sen verran kohdillaan että kaikenlainen liikkuminen ja oleminen ulkona on ihan parasta. Voi olla, että jossain vaiheessa meikäläinenkin kaivaa sukset "naftaliinista" ja lähden kokeilemaan sivakoimista. Se on ainakin varma, että kävelylenkkejä tulee ainakin tehtyä...!!!





 Varma talven ja tammikuun merkki minulla on perinteiset tulppaanit. Tulppaaninippu on helppo napata kauppareissulta mukaansa ja tuoda kotiin vähän vaihtelua. Meillä isäntä ehti ostamaan ensimmäisen kimpun ja miten kivasti se tuokin väriä ja eloa huoneeseen.


Touhukasta ja energistä viikkoa kaikille!

 



6 kommenttia:

  1. kyllä tää valoisuus tekee ihmeitä aikaan. Mäkin liikun päivittäin, sen minkä pystyn. Ei pitkälle enää jaksa mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valolla on merkillinen voima! On hyvä, että jaksaa lähteä liikkeelle, vaikka edes vähän...ja voi miten iloiseksi tulinkaan, kun kävit jättämässä kommentin. Kaikkea hyvää sinulle! <3

      Poista
  2. Eilen nautin pienestä ulkoilusta Karkkilassa, oli niin kaunista ja aurinkoista.
    Ihania talvifiiliksiä sinne ja kaunista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kauniilla säällä on melkein "synti" olla sisällä. Tästä täytyy ottaa ilo irti! toivotaan , että talvi kestäisi vielä vähän aikaa... :)

      Poista
  3. On tämä kyllä ihanaa kun on edes hetken aikaa oikea talvi. Ihana valo! Pitänee itsekin tänään hakea tulppaanikauneutta (remontti)kotia piristämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä talvi on ollut ehdo'ttomasti (ja monta kertaa) parempi kuin viime vuonna. Ja vaikka nyt meni kelit vähän huonommiksi, on kuitenkin päästy nauttimaan talven riemuista edes hetken. Ihan parasta!

      Poista