tiistai 5. toukokuuta 2015

"Aktiivisuuskokemuksia"


Jonkin aikaa aktiivisuusranneketta käyttäneenä ajattelin jakaa oman henkilökohtaisen kokemukseni täällä blogissani kyseisestä laitteesta.

Käytin ranneketta ensin yötä päivää, sillä halusin tietää uneni laatua yöllä. Muutaman yön jälkeen lopetin sen seuraamisen, sillä unen laatu oli 97- 100% välillä oikeastaan joka yö. Tunsin nukkuneeni hyvin ja aloin uskomaan siihen, että se on myös hyvää (=psyykkistä?). Sitä se ei näinä "lapsivuosina" ole aina ollut, mutta ehkä se on vähitellen tasaantumassa. Yöllisiä heräämisiä tulee enää vain harvoin. Silloin kun nukun huonosti, en tarvitse siihen enää kelloa kertomaan sitä. Ehkä tiedän sen ilman mittaamistakin :).

Eniten olen käyttänyt perinteistä kelloa ja askelmittaria. Askelmäärän mittaaminen näyttää myös kuluneen matkan ja ajan, joten päivän jälkeen on ihan kiva nähdä oma aktiivisuutensa. Melkeinpä joka päivä askelmääräni ylittää reilusti päivän suosituksen (oliko se 11 000 askelta? ) ja juoksulenkkipäivinä askeleita tulee tietenkin vielä enemmän. Viime aikoina olen alkanut käyttää myös perinteistä sekuntikelloa juoksuaikani mittaamiseen.

Kalorien kulutusta tulee seurattua silloin tällöin, mutta sekin näyttää olevan melko tasaista. Eikä meikäläinen sillä tiedolla juuri mitään tee. En edes tiedä tai laske päivittäistä kalorimäärääni, koska en ole laihduttamassa. Kilot ovat pysyneet hyvin kurissa ihan näihin päiviin asti, kiitos hyvälle aineenvaihdunnalleni ja suotuisille geeneilleni!Onko tämä aktiivisuusranneke tarpeellinen? Juu...ja ei. Koska sain tämän Kunto-lehden mukana lukijalahjana, ei tämän hankkiminen tuntunut siihen hintaan ( 16 euroa ja rapiat päälle) turhalta. Ostaisinko tämän yli 90 euro normaalisti maksavan rannekkeen? Suora vastaus tällä kokemuksella...EN!

Tällä kokemuksella voin myös sanoa, ettei tämä todellakaan saanut minusta "kontrollifriikkiä" eikä "kuntoiluhirmua", mutta kieltämättä on mukava todeta, että olen riittävän aktiivinen ja liikun päivittäin ihan riittävästi, tosin päivissä on kyllä eroja. Tämä laite voi olla jollekin kuntoilun aloittelijalle hyvä yllyke ja "porkkana" oman aktiivisuutensa seurantaa ja varmasti innostaa jotakin keräämään/seuraamaan päivittäisiä askeleita. Ja  laitetta on vielä ihan suhteellisen helppo käyttää, kun vain malttaa tutustua kunnolla käyttöohjeisiin.

Valkoinen  väri ei ole paras mahdollinen valinta, sillä minulla ranneke on jo tummentunut. Olen yrittänyt myös valkaista sitä, mutta painomuste (tai joku muu) on jo melkoisen pinttynyt pintaan. Tällä kokemuksella valitsisin siis mustan rannekkeen, tosin tämäkin asia oli jo tiedossa väriä valitessani. Miten nyt silloin halusinkin vaihteeksi kokeilla valkoista...

Ja kyllä tämä ranteessa näyttää ihan sporttiselta ja aktiiviselta...ainakin ulospäin :) Tällä hetkellä meikäläisen lenkkeilytahti on ollut nihkeän puoleista, joten pitänee ryhdistäytyä ja aktivoitua. Siihen ei valitettavasti pelkkä aktiivisuusrannekkeen pitäminen ranteessa auta. Saisikohan tähän jonkun "sähköiskutoiminnon", kun alkaa sohva kiinnostamaan liikaa? :D
 
  
 
Ehkä tässä oli jollekin vinkkiä myös tuleviin äitienpäivälahjapohdintoihin...
 
 
 
 4 kommenttia:

 1. Minulla tuo aktiivisuusranneke ehkä tsemppasi alussa kun päätin alkaa kuntoilemaan ja painoa tiputtamaan mutta sitten parin ensimmäisen kuukauden päästä siitä ei tuntunut enää olevan hyötyä kun nuo lukemat eivät juurikaan muuttuneet :) Mutta yllätyin kyllä esim askelten lukumäärästä alussa kun ei ollut hajuakaan kuinka monta askelta sitä päivän aikana tulee otettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä. Askeleiden määrä kyllä vähän yllätti ja vähän epäröinkin laitteen luotettavuutta. Minusta tuntuu, että se laskee enemmänkin käsien heilutteluja kuin askeleita...ja minulla kädet kyllä viuhtovat melkeinpä koko ajan... Oli niin tai näin, kyllä sillä joku vaikutus tähän liikkumiseen/aktiivisuuteen on - on ainakin muistuttamassa, että pitäisi liikkua :D

   Poista
 2. Minulla on Polarin Loop ja kyllähän se on ollut ihan kelpo-ostos. Askelia tulee n. 12 000 päivässä ja lenkkeillessä menee 20 000 päivässä. Sisareni, joka tekee toimistotyötä, kertoo, että hänen työpäivänsä jälkeen mittarissa on 3000- 4000 askelta, joten iltalenkki täytyy olla kunnollinen.
  Ehkäpä tämä on parhaimmillaan kuntoilun alussa innostajana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti näin on. Kummallisesti uudet jumppavaatteet tai muut jutut innostavat liikkumaan ja tuo aktiivisuusmittari on varmasti kuntoilun alussa erinomainen kapistus. Minäkin seuraan päivän aikana kertyneitä askelia vieläkin ihan päivittäin. Liikunnan iloa sinne!!! :)

   Poista