maanantai 18. toukokuuta 2015

Ehkä sittenkin...;)


Meidän saunomisen poikkeustila jatkuu edelleen. Kiukaan vastukset on tilattu ja niitä odotetaan saapuvaksi vasta viikon loppupuolella. Sähkömiehen saapumisesta ei ole senkään verran tarkempaa tietoa. Eikä sekään ole varmaa, saadaanko kiuasta sittenkään toimimaan. Tässä epävarmassa "Elämää-ilman-saunaa"- vaiheessa puolittain vitsinä heitetty ajatus saunan pienestä pintaremontista on alkanut elämään omaa elämäänsä. Eräänä iltana istuin tietokoneella ja  kuvahaulla kypsyttelin varovaisesti ajatusta ja hain ideoita...(Kuva googlen kuvahausta /Kastelli.fi )
 
 
Alun perin meillä on ollut oikein iso puulämmitteinen sauna. Edellisen remontin yhteydessä koko saunaosasto uusittiin ja puukiuas vaihdettiin ns. Hetivalmis- kiukaaseen. Samassa remontissa sauna pienennettiin. Koko saunamme on leppäpaneelia ja nyt meillä uusimisen kohteena olisi lähinnä seinäpinnat ja lauteet.
 
 

(Kuva google kuvahausta/ kadotin lähteen...) 

Mahdollisessa pienessä (?!) saunaremontissa käsiteltäisiin seinäpaneelit Supi Saunavahalla tummemmaksi ja lauderatkaisua vähän yksinkertaistettaisiin. Lattialle ja katolle ei tehtäisi siis mitään. Suhteellisen pienellä vaivalla voisi saunaan saada uutta ilmettä.
 


(Kuva Googlen kuvahausta/ lähde ei tiedossa)


Väriyhdistelmä ja toteutus olisi vähän samanapainen kuin tässä yllä olevassa kuvassa eli lauteet  (ja meillä myös katto) olisi leppää ja muut pinnat olisivat mustia. Samassa muutoksessa kiukaan paikkaa voisi hieman muuttaa.
 
 
 
 
Isäntä ei laittanut ollenkaan pahakseen tästä suunnitelmasta ja ehkä nyt olisi hyvä aika tehdä pientä päivitystä saunan puolella. Tosin oma aikataulu on muutaman viikon ajan vielä ns. kortilla. Isäntä lupasi vähän tutkailla nykyistä lauderakennetta ja miettiä muutenkin asiaa, joten minä olen jopa varovaisen toiveikas (ja innostunut). Ehkä me saammekin "uuden saunan" vanhoilla kuorilla... 
 
Poikkeustilanteemme saattaakin päättyä onnellisesti...


 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Me päivitettiin noin vuosi sitten omaa saunaa siten, että käsiteltiin lauteet ruskeiksi ja seinät ja katto valkoisella.
  Se kyllä piristi kovin. Tuli kuin uusi sauna joten suosittelen :)) innolla odotan kuvia teidän saunasta remontin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pintaremonttinne oli onnistunut. Ajatuksena on, että pienellä muutoksilla saataisiin tosiaankin "uusi" sauna...ja muutoksesta pistän varmasti kuvia tänne bogini puolella ;)

   Poista
 2. Pienellä pintaremontilla saa ihmeitä aikaan, meillä tehtiin n 5v sitten saunassa remonttia ja päivitettiin pintapuolisin valaisua jne...Kauniita nuo inspiraatiokuvat...jännityksellä odotan kuvia lopputuloksestanne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleman pitää kuvia. Tänään jo vähän mallailtiin lauteita, jotka ilmeisesti tehdään järeästä leppälankusta...olen täällä aivan innoissani. Edellisestä saunaremontista on kulunut jo yli kymmenen vuotta, joten eiköhän pieni päivitys olekin paikallaan..

   Poista