keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kesäinen kääretorttu

Innostui eilen, tiistaina,  leipomaan ja väkersin nopeasti perinteisen kääretortun. Tai melkein perinteisen.






Ohjeen otin suoraan Valion nettisivuilta. Muunsin täytteen ohjetta ja kääretortun ulkoasua... noh, hieman.








Täytteeksi tuli kermavaahto-vanilja-rahkasekoitus ja päälle vain pelkkää kermavaahtoa.







Jotta kääretorttu olisi vähän kesäisempi, koristelin sen (ruotsalaisilla!) mansikoilla.
Ensin meinasin raastaa päälle vain suklaarouhetta, mutta kuinkas ollakaan, minä hieman innostuin...
 





Sulattelin suklaata vesi hauteessa enkä jaksanut ruveta enää pursottamaan sitä pussista kauniin raidalliseksi.
Suklaata laitoin (kuten kuvasta näkyy) vähän reippaasti ja ulkonäöstä tuli vähän ronskimman puoleinen, mutta kelpaa minulle.
Tällainen "kesähalko".
 

 

 
 
 
Pojalla on heinäkuussa tulossa syntymäpäivät ja sainkin tästä idean tarjota tätä herkkua silloin kahvipöydässä.
Oli tämä kuitenkin sen verran onnistunut kokeilu.



 
 
P.S. On se muuten ihmeellinen juttu, vaikka tämän kääretortun koristeluun tarvittiin vain hieman suklaata, hävisi tässä touhussa melkein kokonainen 200 gramman suklaalevy...jonnekin :D
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Nam :) mansikkakääretorttu on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvää ja meikäläisenkin näkökulmasta katsottuna vielä helppo tekoinenkin.

      Poista
  2. Kesähalkosi näyttää kyllä hyvältä. Ehkä täytyy itsekin kokeilla tehdä vastaavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä leivontataidolla ei kyllä parempaan pysty :D: Peukut leipomiselle!!!!

      Poista