sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Pohjustusta


Olen osallistumassa parin viikon päästä Sisustusakatemian järjestämälle Vanhan talon sisustuskoulutukseen. Olin jo viime syksynä menossa samaiseen koulutukseen, mutta silloin se peruuntui liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Nyt koulutus toteutuu ja olen lähdössä Helsinkiin hakemaan hieman lisäoppia...Koulutuksessa tutustutaan suomalaiseen vanhaan rakennuskantaan ja säilyttävään korjausrakentamiseen sisustajan näkökulmasta. Kaksipäiväisessä koulutuksessa opiskelemme vanhojen talojen sisätilojen kunnostamisen perusteita, pintamateriaaleja sekä sisustussuunnittelu.
Opettajina toimivat Heidi Laakso-Kuivalainen sekä Anu Sauramaa Suunnittelutoimisto Kruunusta. Heidi on perehtynyt syvällisesti vanhan rakennus-kannan arkkitehtuuriin ja sisätiloihin, kun taas Anu on erikoistunut rakenteisiin ja materiaaleihin.
 


Koulutusta varten meidän pitää tehdä kaksi ennakkotehtävää, joissa toisessa tutkimme meille etukäteen annettua sisustustyyliä (minulla uusbarokki).
Toisessa tehtävässä pohdimme omaa sisustustyyliä ja makumieltymyksiä. Työt esitellään kollaasitekniikalla, joten tiedossa on jälleen mukavia hetkiä "Moodboardin" parissa.
 
 
 
 Tämän lisäksi kurssille voi ottaa mukaan oman projektin, jota todennäköisesti työstetään paikan päällä jollain tavalla.
Minulle on päivän selvää, että siskoni (ikuisuus)projekti, vanha torppa Nakkilan Hormistossa lähtee mukaani koulutukseen.
Koulutusta varten otan mukaan projektiin liittyvää materiaalia: pohjapiirustuksia, valokuvia ja värikarttoja.
Olen nimennyt projektin Hormiston Helmeksi ja toivotaan, että projekti saisi koulutuksen päätteeksi tästä hieman lisäpuhtia.


 
 
 
 
Koska asun Raumalla, jossa meillä sijaitsee ihana Vanha Rauma, koen koulutukseen osallistumisen myös sitä kautta välttämättömäksi.
Vanhojen talojen kunnostaminen on "oma tieteenlajinsa" ja koulutuksen myötä tulen saamaan arvokasta lisätietoa, jota voin hyödyntää mahdollisissa tulevissa toimeksiannoissa. Tämän lisäksi saan nivottua koulutuksen nykyisiin sisustusartesaaniopintoihini, sillä osa Hormiston projektista sisällytetään yhteen näyttötutkintooni. On ilmeisen selvää, että olen aivan innoissani tulevasta koulutuksesta...Tammikuu lähenee loppuaan ja minulla alkaa töissä viimeinen viikko, jonka aikana minun pitää valmistella työasiat siihen kuntoon, että kollegan on helppo jatkaa kevätlukukausi loppuun. Hieman kaksijakoisissa tunnelmissa siirryn tulevan viikon jälkeen kokopäiväiseksi opiskelijaksi. Haikein mielin jätän mukavat työkaverini ja oppilaani, mutta onneksi tiedän jo nyt, että palaan syksyllä "omieni pariin"... ja onhan tämä sisustusalan opiskelu ollut minulle toiveiden täyttymystä, johon saan nyt paneutua täysillä. Näissä (hieman sekavissa) tunnelmissa tulevaan viikkoon...
 
 
 
 
 
 
10 kommenttia:

 1. Tsemppiä opiskeluun, varmasti huippuhyvä opinahjo! Ehkäpä kuulemme siitä täällä blogissasi lisää 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koulutus on vain kaksipäiväinen, mutta sisustusartesaaniopinnoissa ole työssäoppimisjaksolla kahdessa eri paikassa, joten uutta ja ihmeellistä on tiedossa enemmänkin... ;)

   Poista
 2. Vanhat talot ovatkin niitä haasteelisimpia minun mielestäni!
  Monesti olivat minun opiskeluaikoinani se kompastuskivi.
  Varmasti antoisa kurssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä voi käydä niin, että "nälkä kasvaa syödessä". Meillä on täällä Raumalla myös oma vanhojen talojen korjausrakentamiskeskus, joten voi olla, että vierailen jatkossa siellä useamminkin. Siskoni vanha torppa on oikein hyvä "harjoituskohde"...

   Poista
 3. Kuulostaa juuri sellaiselta sinun kurssilta. Uusbarokki saa minut miettimään tummia, isokuvioisia (ihania) tapetteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että tulen saamaan kurssilta paljon! Minulla hieman samanlaiset mielikuvat kuin sinullakin,; koukeroista ja koristeltuja kuvioita... ;)

   Poista
 4. Kuulostaapa mielenkiintoiselta kurssilta ja juurikin sopiva Raumalaiselle puutalokaupungin asukkaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. odotukset ovat korkealla...ja todellakin voisi ajatella, että koulutuksesta olisi hyötyä näillä "hoodeilla"... ;)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen kurssi, sopii sulle hyvin.
  Onnea tulevaisuuteen ja innostusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kurssi vastaa odotuksiani.
   Kiitos kannustavista sanoistasi. Ne lämmittävät mieltäni. <3

   Poista