tiistai 16. tammikuuta 2018

Sorvin äärellä...


Tällä hetkellä työ, vapaa-aika ja opiskelu menevät mukavasti sekaisin. Sisustussuunnittelu kun on tällä hetkellä meikäläisen elämässä tätä kaikkea yhdessä . Olen muutaman viikon vielä töissä päätyössäni erityisopettajana, mutta olen jo nyt ottanut  hieman varaslähtöä kevään opiskeluihini ja näyttötutkintoihini...
 
 
Kävin kuluneella viikolla mittailemassa pientä kaksiota.
Tässä tullaan tekemään jossain vaiheessa remonttia ja minulla ensisijaisena suunnittelukohteena on asunnon keittokomero.
Keittokomero on melkein alkuperäisessä kunnossa, jossa minua erityisesti viehättää nämä lankavetimet.
 
 
 
 
 
 
 
Koska kyseessä on sijoitusasunto, joka todennäköisesti päätyy vuokralle, keittiöön ei tehdä mitään järisyttäviä muutoksia.
Kodinkoneet ja vesipiste pysynevät samoilla paikoilla ja tyylinä yritän säilyttää talon 60-luvun tyyliä, mutta uudella "tvistillä"
 
 
 
 
 
 


Keittokomerossa on iso ikkuna ja olin alustavasti suunnitellut, että tilaan mahdutettaisiin pieni pöytä.
Nyt olen kuitenkin päätymässä ratkaisuun, että ikkunan eteen tulee nykyisen kiinteän kaapiston tilalle pitkä taso, jossa voi näppärästi ruokailla.
Huoneisto on kooltaan melko pieni ( 38 neliötä), joten jokainen liikenevä tila tulee hyödyntää tehokkaasti.
Haastetta on jälleen mukavasti, mutta lähden tähän innolla mukaan...
 
 Huoneisto on nyt mitattu ja seuraavaksi työn alle tulee pohjapiirustuksen piirtäminen puhtaaksi. Saanpahan jälleen pientä lisäharjoitusta tulevia projekteja varten. Varsinaisen keittiön suunnittelu tulee liittymään osana helmikuussa alkavaa työssäoppimisjaksoani, mutta mittaustyön kävin tekemässä jo hieman etukäteen. Tästä on hyvä jatkaa, kunhan pääsee oikein kunnolla sorvin ääreen...
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Meidän ensiasunto oli 24 neliöinen yksiö. Siellä oli pieni keittokomero, jossa oli kirkkaanpunainen seinä ja siniset kaapit :) Keittiössä oli myös taso ikkunan edessä ja sen alle mahtui kaksi baarijakkaraa. Oli tosi kiva ruokailla siinä ja katsella kaunista pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohteessa keittiössä on paljon kaappitilaa suhteessa asunnon kokoon, siksi ajattelin poistaa muutaman alakaapin ikkunan edestä, jolloin siihen tulisi sopiva ruokailupaikka kahdelle. Asunnossa ei välttämättä enää tarvittaisi toista ruokapaikkaa olohuoneeseen, vaan tilaa vapautuisi muille kalusteille. Mutta katsotaan, mitä tästä vielä kehittyy...

   Poista
 2. Oi miten jännää. Tuo 60-luvun keittiön pitäminen ennallaan on ihana juttu, on niin harmillista kun näitä vanhoja keittiökaappeja hävitetään. Toivottavasti tästä saa lukea lisää blogissa.

  Mukavaa loppuviikkoa Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöön tehdään joskus täysremontti, mutta silloinkin haluan pitää tyylin aikakautta kunnioittavana. Nyt siellä on tehty enemmänkin pikaista pintaremppaa...
   Oikein mukavia ja talvisia päiviä sinulle! <3

   Poista
 3. Voi miten jännää ja varmasti mukavaa on päästä suunnittelemaan tuollaisia! Pienikin tila voi olla hyvin toimiva! Mukavia ja antoisia suunnittelu/opiskelu hetkiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteleminen on AINA niin kivaa...ja haasteellistakin. Olen kyllä aivan INNOISSANI!
   Kiitos, kun kävit kommentoimassa! <3

   Poista