sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Yhden (messu)kokemuksen rikkaampana


Opiskelupaikkani Sataedu osallistui kuluneena viikonloppuna Piha, puutarha ja Porin rakennusmessuille. Koska sisustaminen kiinnostaa minua, on tämänkin postauksen kuvat sisustuspainotteiset. Tässä muutamia kuvia paikan päältä...
 
Messuille oli koottu sisustussuunnittelijoiden ideoimana erilaisia huoneita, jossa oli hyödynnetty Porin vaihtokalusteen huonekaluja ja luotu erilaisia tiloja.
 
 
 
 
 
 
Tilat olivat melko pelkistettyjä, mutta sivukorvalla kuuntelin ihmisten kommentteja niistä.
Sisustus herättää aina mielipiteitä - puolesta ja vastaan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meidän oma osastomme olikin sitten hieman vaatimattomampi.
Alla oleva kuva on perjantailta, jolloin rakensimme messuosastoa...
 
 
 Pieni joukko meitä sisustusartesaaniopiskelijoita pääsi suunnittelemaan messuosastoa ja myös edustamaan varsinaisille messuille.
Ideana oli, että me opiskelijat voimme antaa sisustusvinkkejä ja koulutuksen edustajat kertovat koulutustarjonnasta messuyleisölle. Sataedun messuosasto oli meidän ideoima, tosin toteutus oli sekä aikataulullisesti että budjetillisesti melko haastava. Olemassa olevia messulakanoita piti käyttää kustannussyistä, joten meidän sisustuksellinen näyttävyys jäi vähän vaatimattomaksi. Toteutimme kuitenkin juhlakattauksen, jossa ideana oli tietynlainen eriparisuus.
Jotain kuitenkin saatiin toteutettua, vaikka alkuperäinen suunnitelma olikin toisenlainen.


Perjantaina aamupäivä meni messuosastoa rakentaessa ja sunnuntaina edustimme  parhaan kykymme mukaan.
Koska vuorottelimme osastolla olemista, pääsimme myös kiertämään messualueella. Väkeä oli ihan kivasti ja messut vaikuttivat ihan asiallisilta.
Moninaisuutensa vuoksi ehkä pientä "sekametelisoppaa ja sillisalaattia".Kokemuksena messuviikonloppu oli hyvä ja voi olla, että innostun joskus "messuilemaan"  oman toiminimeni puitteissa. Messuilla kulkiessa olisin toivonut, että yrittäjät olisivat panostaneet enemmän oman osastonsa ulkonäköön. Messut on hyvä paikka tuoda tuotetta tai osaamistaan esille ja siksi ensivaikutelma ja hyvä yleisilme olisi enemmän kuin tärkeätä. Mielestäni näytteilleasettajat voisivat käyttää enemmän ammattilaisia (visualisteja ja sisustusuunnittelijoita), jotta oma messuosasto houkuttelisi asiakkaita. Messuilla osallistumien oli minulle oikein hyvä "opintomatka",  monessakin suhteessa...
Nyt on takki melkoisen tyhjä ja huomenna menen jälleen työharjoitteluun.
Vapun vietto taitaa sujua melko rauhallisisa merkeissä -  akkuja ladaten...
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, että saitte oman osaston tuonne messuille. Mukavaa alkavaa viikkoa ja vappua. Täälläkin se vappupäivä vietetään akkuja ladaten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa ajatellen kokemus oli erittäin hyvä ja opettavainen. Ehkä menen joskus ihan oman toiminimen puitteissa. Vappuiloa sinnekin!

   Poista
 2. Mukavat messut teillä oli. Itse en malttanut messuille lähteä, ilma kun oli niin aurinkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaa kävi ihan mukavasti. Minä en bongannnut juurikaan raumalaisia siellä ja voi olla, että akunis sää verotti "pitkän matkalaisia!
   Oikein mukavaa vappua!

   Poista
 3. Upeat kuvat ja niin kauniita sisustuksia! Kiva kun messut oli mukava kokemus:) Ihanaa vapun aikaa ja alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoista olla mukana messuilla siellä "toisella puolella". Oikein mukavaa vappua sinulle ja hyvää alkavaa toukokuuta! Toivotaan, että toukokuu toisi vihdoinkin lämpimät säät ja auringonpaistetta... :)

   Poista