torstai 12. huhtikuuta 2018

Seuraava harjoittelupaikkani


Helmikuun alusta lähtien olen ollut opintovapaalla ja taakse on jäänyt ensimmäinen työharjoittelujaksoni Gloria-keittiöllä. Tällä viikolla aloitin Mattorauma:ssa koko loppu kevään kestävän työharjoittelun, josta olen varovaisen innostunut...


Niin kuin jo aikaisemmassa harjoittelupaikassa totesin, olen hieman mukavuusalueeni ulkopuolella ja tarkoituksellisesti.
Yli kaksikymmentävuotta kasvatusalalla toimineena myyntityö ei ole sitä kaikkein vahvinta aluettani, mutta uskon ja luulen selviäni tästä kunnialla, jopa kassakoneen käytöstä. Työharjoitteluni kestää kaksi kuukautta, joten siinä ajassa uskoisi jo jotain oppivan. Odotukset on korkealla ja olen innostunut oppimaan.
Haastetta on ihan riittävästi, mutta niin pitää ollakin.

 

 
 

Mattoraumassa myydään kodin remontoimiseen ja sisustamiseen liittyvää tavaraa. Päätuotteena ovat matot ja lattiamateriaalit sekä tapetit.
Tämän lisäksi heillä on myös laattoja ja piensisustustavaraa. Opeteltavaa ja omaksuttavaa on paljon ja siksi käytän kaiken liikenevän ajan sisustusmateriaalien opiskeluun. Koska toimin myös sisustussuunnittelijana, on harjoittelupaikkani mitä mainioin uusimpien trendien ja materiaalien "näköalapaikka".


 

 
 
 
Työpaikkaohjaajani toimii Mattorauman nykyinen omistaja ja hänen tyttärensä. Molemmilta olen saanut paljon apua ja neuvoa asioissa.
Olen käynyt  mielenkiintoisia keskusteluja mm. asiakaspalvelusta, yrittämisestä ja tietenkin sisustamisesta. Niin kuin keittiöliikkeessäkin, täällä vaaditaan myös omaa erityisosaamista ja materiaalitietoa. Aikaisemmista sisustusopinnoista on ollut hyötyä, sillä olen näinä muutamina päivinä pystynyt neuvomaan asiakkaita mm. tapettien tai maalien valinnoissa. Harjoittelupaikkana Mattorauma on hyvä ja  hieman "vaarallinen", sillä liike on täynnä mitä erilaisempia ja ihanimpia sisustushoukutuksia.
Hyllyjä järjestäessä ja tapettikirjoja selatessa saa kehiteltyä väkisinkin kaikenlaisia uusia  ideoita ja sisustuhimotuksia.
Vain vaivoin olen saanut (vielä) hillittyä itseni...
 Näiden muutamien päivien perusteella olotila tuntuu melkoisen tyyneltä ja rauhalliselta.
Suurin jännitys taitaa olla taltutettuna ja mieli on avoin kaikelle eteen tulevalle.
Opittavaa on paljon, mutta oikeastaan tämä tuntuu jopa mukavalta...
 
 
 
 
Leppoista loppuviikkoa kaikille!
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä uuteen harjoittelupaikkaan. Selviät varmasti hyvin harjoittelusta ja opit uutta. Tulenkin poikkeamaan liikkeessä joku päivä, jospa löytyisi meillekin jotain kivaa! ;)

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana paikka! Tsemppiä työharjoitteluun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpaikka on hyvä ja työpaikkaohjaajani erinomainen. Heti ensimmäistä päivästä lähtien olen päässyt tekemään ihan oikeita asioita... tykkään! Ja kiitos tsempeistä!❤

   Poista
 3. Ooo, miten mielenkiintoinen harjottelupaikka!
  Rohkeasti vain asiakkaiden mukaan suunnittelemaan ja eläytymään heidän toiveisiinsa.

  Kaikkea hyvää sinulle uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelupaikka on sopivan kokoinen, sillä rautakauppa olisi meikäläiselle jo liian monimutkainen paikka. Tapettien myyminen alkaa jo sujua ja ertyisesti poistotapettien hyllyssä on jostain syystä ollut menekkiä. Kohta viikko työharjoittelua takana ja jo nyt on tullut paljon opittua asioita. Kiitos sinulle kauniista sanoista.❤

   Poista
 4. Mahtava harjoittelupaikka, kyllä se sulta onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ensimmäinen viikko takana ja olo on levollinen...😊

   Poista