sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Sparrausta


Kävin viime viikolla hakemassa pientä sparrausapua ja ulkopuolista näkökulmaa yritykseni toimintaan. Tässä olen nyt muutaman vuoden verran toiminut toiminimellä ja vähän harrastuspohjalta, mutta nyt halusin kuulla ulkopuolisen neuvoja ja ehkä vahvistaa omia ajatuksiani yritykseni tulevaisuutta ajatellen.


Varasin ajan Rauman kaupungin yritysneuvontaan, josta sain asiantuntevaa palvelua.
Henkilökohtaisessa tapaamisessa yritysneuvojan kanssa keskitytään liikeideaan ja sen toteutukseen liittyviin haasteisiin.
Se on myös maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Tapaamisen alussa kartoitettiin yritykseni nykyistä toimintaa ja sen jälkeen kerroin visioistani ja mahdollisista tulevaisuuden suunnitelmista.
 
 
Tapaamisen pohjalta sain muutamia hyviä toimenpide-ehdotuksia, joita lähden työstämään eteenpäin.
Ensi töikseni minun täytyy laatia liiketoimintasuunnitelma, joka jäi minulta yritystoiminnan alussa aikoinaan tekemättä.
Tämän lisäksi minun täytyy tehdä uusi CV, jolla markkinoin henkilökohtaista osaamistani. Kotisivut vaativat myös pientä päivitystä ja  freesausta. 
Jotta saisin nämä kaikki em. tehtyä, sovin yritysneuvojani kanssa vielä seuraavan tapaamisen kesäkuun alkuun, jossa katsotaan sen hetkinen tilanne.
 
 

Olen sen verran kauan aikaa pyöritellyt yritykseni asioita (ja lukuisia ideoita) pienessä päässäni, joten koin tämän neuvontahetken tarpeelliseksi. Sain riittävästi työkaluja asioiden eteenpäin työstämiseen ja uskoa siihen, että yritykseni sisällä olevat ideat eivät ole ihan "tuulesta temmattuja". Edelleen jatkan pienimuotoisesti yritykseni kehittämistä, mutta tiedossa on myös jonkinlaista kohderyhmän laajentamista. Katostaan nyt, miten saan asioita työstettyä ja vietyä niitä eteenpäin, sillä "hiljaa hyvä tulee"...


6 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita oletkin saanut,että liiketoiminta menee eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä asoita tulee pyöriteltyä päässä paljonkin, mutta on hyvä, että käy peilaamassa ajatuksia ulkopuolisen silmin. Katsotaan, mitä tässä vielä saa aikaiseksi!😊

   Poista
 2. Tuollaiset istunnot ovat varmasti hyviä ja mukava kun saa ajatuksilleen myös toisen ihmisen näkökulman. Tsemppiä tärkeän liiketoimintasuunnitelman tekemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkopuolisen näkemys oli hyvinkin valaisevaa. Nyt osaan suunnata asiat tärkeysjärjestykseen. Ja kiitos tsempeistä, liiketoimintasuunnitelma on ollut jo kauan päässä, mutta nyt yritän saada ajatukseni myös paperille...

   Poista
 3. Hyvää ja intoa liiketoimintasuunnitelman tekemiseen. Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Opiskelukiireet vähän haittaavat asian työstämistä, mutta luulisin, että minulla on jotain paperilla, kun seuraava tapaaminen koittaa kesäkuun alussa....
   Oikein mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa sinulle!

   Poista