keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Messuvalmisteluja


Kaiken muun kevätkiireiden keskellä tällä viikolla työn alla on Porissa järjestettävä Piha, puutarha ja Porin rakennusmessut. Hieman pikaisella hälytyksellä Sataedu päätti osallistua tapahtumaan ja tietenkin sinne haluttiin myös opiskelijoita mukaan. Kaksipäiväinen messu keskittyy pihaan ja puutarhaan, mutta meidän tehtävänä siellä on edustaa koulutusta. Lauantaina osastolla häärää hiusalan opiskelijoita ja sunnuntai on pyhitetty meille sisustusopiskelijoille.

Messuvalmisteluihin tuli yllättävä käänne, kun ensimmäisessä (ja viimeisessä) yhteisessä palaverissa paljastui, että me sisustusalan opiskelijat vastaamme messuosastomme rakentamisesta ja yleisilmeestä. Me kun olimme ajatelleet, että menemme vain sunnuntaina pitämään pieni muotoista sisustusklinikkaa muutamaksi tunniksi. Pienestä hommasta tulikin vähän suurempi...
 

 


 
Sähköpostit ja whatsapp-viestit ovat vaihtuneet suunnittelutiimissä tiiviisti. Lisähaastetta projektille tuo se, että messubudjettimme on periaatteessa nolla!
Messuosasto yritetään saada kasaan jo olemassa olevilla koulutuksen tavaroilla (messuverhot, pöydät ja tuolit) ja me opiskelijat yritämme tuoda sinne ilmettä omilla tavaroillamme. Nyt nyhjätään tyhjästä!
 
 
Päätimme tehdä muutamia sisustusplansseja messuyleisön katsottavaksi, joten tällä viikolla muutama meistä on työstänyt näitä.
Vanhoja lehtiä, esitteitä ja mainoksia on tullut silputtua ja minulla on koossa tällä hetkellä kolme erilaista sisustustyyli-planssi. Muutama pitäisi ehtiä vielä askartelemaan, mutta aikataulu on armottoman tiukka, joten toteutukseen ei valitettavasti ehdi oikein kunnolla panostamaan.
Perjantaina tuodaan "kootut teokset" paikan päälle ja alemme siis kokoamaan messuosastoa.
Projektin alussa toivoin, että se ei olisi toteutunut (meitä oli vain muutama kiinnostunut), mutta nyt taidan olla jo hieman innoissani.Otan tämän(kin) projektin mahdollisuutena oppia jotain uutta, kun pääsee paikan päälle osallistumaan messujärjestelyihin... eli meikäläiselle tämä on myös eräänlainen opintomatka.
 
 
 
Ja koska minä pidän haasteista, ovat uudet kokemukset aina tervetulleita! 
Loppuviikko menee tiiviisti messuillessa ja yritän ehtiä ottamaan sieltä myös kuvia.
Vaihteeksi menen taas melkoisella tohinalla ...
 
 
Hei, hulinaa kaikille!
 
 

8 kommenttia:

 1. Mukavaa viikonloppua, ehkä nähdään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! lauantaina on vapaapäivä, mutta sunnuntaina tulee oltua messuilla koko päivä ja sitten vielä näyttelyn purkaminen päälle... Toivottavasti nähdään!

   Poista
 2. Tsemppiä messuille!
  Luovuutta teillä riittää, sillä selviätte! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Luovuutta kyllä löytyy, mutta aikataulu ja budjetti aiheuttaa hieman ylimääräistä päänvaivaa. Niillä mennään, mitä ehditään ja paikan päällä vielä hiotaan juttuja...yllätyksiltä voidaan tuskin välttyä! ;)

   Poista
 3. Hieno asenne, uusiin haasteisiin tarttuminen on kyllä usein antoisaa ja tuo uuden oppiminen on mukavaa! Hauskoja messuja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus voisi opetella myös kieltäytymään, mutta tämän jutun otan kokonaan oppimiskokemuksena...joko hyvässä tai pahassa. Toivotaan, että messuilla olisi säpinää!!!

   Poista
 4. Voi tsemppiä haasteeseen - taitaa olla tulossa huikea päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun tällainen tilaisuus tarjotaan, siitä on vaikea kieltäytyä... ;)

   Poista