tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kuppikakkuja

Tänään Laakon saaressa koettiin tämän kesän ensimmäinen leivontatapahtuma. Olen jo pitkään pähkäillyt, mitä leipoisin. Yhtenä päivänä lueskelin erästä blogia, jossa oli tehty ns. kuppikakkuja. Ne ovat vähän niin kuin muffinsseja, mutta sitten ei kuitenkaan.

Niinpä tänään sain tsempin päälle ja ryhdyin tuumasta toimeen.


Taikinan ohje oli helppo eikä vaatinut ihmeellisiä aineosia. Lukemassani blogissa oli hienot kuppikakku-vuoat ja minäkin haluan tilata sellaiset. Ne ovat tukevammat ja reunoita korkeammat kuin perinteiset muffinssivuoat, mutta nyt mentiin täällä näillä "perinteisillä".Uuniin paistumaan 180 asteeseen n. 15 minuutiksi.


Edelleenkään en onnistunut pilaamaan näitä. Näistä tuli ihan kauniita.Ohjeessa oli eri kuorrutus kuin näissä kuvissa. Halusin vähän väriä, joten tein suklaakuorrutuksen...NAM!Eikä mökillä ollut kunnollista pursotinta, jolla olisin saanut tehtyä hienon päällisen. Piti tyytyä muovipussipursottimeen ja nonparelleihin.Ruoan jälkeen keitettiin kahvit ja maisteltiin leipomuksia. Mies ei ainakaan heti tyrmännyt aikaansaannoksiani vaan söi heti kaksi.
Huomenna olisi tarkoitus tarjota näitä vieraillemme, jotka tulevat saunomaan ja viettämään päivää mökillemme (vain sukulaisia). Katsotaan nyt säilyvätkö nämä huomiseen...

Sen verran innostuin näistä, että ajattelin leipoa uuden satsin pojan syntymäpäiville ja ehkä ostan aiheeseen liittyvän leivontakirjan (ja tilaan ne vuoat). Tulikohan tästä minulle uusi villitys...epäilen! :)


2 kommenttia:

 1. Hei leipuri,
  tähän hätään saisi naapurista lainaksi
  Cupcakes-kirjan :)
  t. J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei naapuri!

   KIVA, KIVA...tahtoo lainaksi!!! En tiennytkään, että sinulla oli se kirja. Oletko tehnyt siitä vielä mitään...muistelen vain sitä kertaa, kun olit leiponut kakunpohjaa ja se ei ihan onnistunut ensimmäisellä yrittämällä...jos toisellakaan. Taidetaan olla aikamoisia "jauhopeukaloita " molemmat... :). Tulen joku päivää lainaamaan sen kirjan...

   Terkuin, leipuri-Satu

   Poista