sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

4 huonetta ja keittiö

Lupasin esitellä mieheni vanhimman pojan uuden rivitaloasunnon muutamilla kuvilla. Perhe muutti toukokuussa isosta omakotitalosta tähän pienempään rivitalo-osakkeeseen. Neliöitä on reilut 90 ja asunnon etuna on mm. se, että se on päätyasunto.

Huoneisto on rakennettu vuonna 2000 ja tämä perhe teki melko perusteellisen pintaremontin. Keittiön ja olohuoneen välistä kaadettiin seinä ja sauna- ja kylpyhuone menivät kokonaan uusiksi. Mutta nyt niihin kuviin.


Tämä on kuva heidän eteisestä. Kahdella seinällä on laatikosto, joka on nostettu seinälle. Näyttää ilmavalta ja lattiaa on helppo siivota.Eteisen seinälle on koottu kiva kuvakollaasi perheestä ja sukulaisista.Makuuhuone on kauniin romanttinen.Valkoisen lipaston päällä on laseista tehty asetelma. Kuva ei ole paras mahdollinen.Tämä on "pikku prinsessan huone". Kalustus on vähän kesken, mutta kuten kuvasta näkyy, huone on selvästi tytön huone. Yksi seinä on tapetoitu kauniilla harmaalla Muumi-tapetilla. Valitettavasti ei näy tässä kuvassa."Pikku prinssin" huone on isompi kuin tuo toinen lastenhuone. Tässä huoneessa on kiva numerotapetti, mutta sekään ei näy valitettavasti kuvassa. Valkoinen kirjahylly on ollut alunperin tumman ruskea, mutta se maalautettiin jo edelliseen asuntoon valkoiseksi.Tämä kuva on otettu keittiön puolelta olohuoneeseen päin. Tästä välistä kaadettiin siis seinä ja saatiin näin avaruutta ja tilan tuntua lisää. Kalustus ja loppustailaus on vielä vähän kesken, mutta sisustus on hillityn harmaata ja hyvinkin selkeälinjaista. Minä tykkään!!Tämä kuva on otettu olohuoneesta keittiöön päin. Kaadetun seinän paikalle laitettiin saareke ja iso jääkaappi/pakastin- yhdistelmä jää vasemmalle puolelle. Saarekkeeseen (olohuoneen puolelle) on tulossa vielä kaksi baarijakkaraa... Mielestäni keittiö-olohuone -ratkaisu on toimiva ja oikein onnistunut.Välitilaan ja takaseinälle on laitettu harmaansävyinen, isokuvioinen lintutapetti. Välitilan lasitus ja sähköistys ovat vielä vähän vaiheessa. Ovista puuttuvat myös vetimet. Vaalea kohta lattiassa on vanhan väliseinän paikka, joka nyt on korvattu uudella parketilla.  Eli vielä vaatii pientä fiksausta ennen kuin on valmista.
Olohuoneessa on kaunis yksityiskohta seinällä. Hopeoitu peuranpää on kehystetty hopeisella taulun raameilla. Yksinkertaista.Kylpyhuone (ja kodinhoitohuone) on kokonaan laatoitettu isoilla harmailla laatoilla. Vaikka laatat ovat tummia, tunnelma on hillityn tyylikästä. Sama linja jatkuu myös saunan puolella.

Huoneisto on siis kokenut lähes tulkoon täydellisen muutoksen. Valitettavasti minulla ei ollut kuvia samasta kohteesta ennen remonttia. Asunto remontoitiin päävärinä harmaa ja valkoinen. Tämä perhe karsi tavaroita oikein kunnolla ennen muuttoa ja silti ovat todenneet, että säilytystiloja saisi olla enemmänkin.

Nyt kun saimme "koeasua" tässä huoneistossa pari yötä, alkoi mies vähän innostua rivitaloasumisesta. (Tosiasia on, että omakotitalo ja mökki on pikkuisen työläs yhdistelmä.) Minulla ei olisi mitään vaikeutta muutta samantyyppiseen rivitaloon, mutta ihan vielä en malta luopua meidän nykyisistä neliöistä. Voi olla, ja on todennäköistäkin, että kymmenen vuoden sisällä tulemme muuttamaan pienempiin neliöihin ja vähemmän työlääseen elämäntapaan. Mutta sitä ennen nautin täysillä nykyisistä neliöistäni niin kotona kaupungissa kuin mökilläkin.


4 kommenttia:

 1. Mikä ihana keittiö!

  Saisiko sinuun muuten yhteyttä sähköpostilla? Voit vaikka kirjoitella minulle ensin: blackblingwhite@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tanja!
   Ihanaa, kun täällä vierailee ihan uusia ihmisiä minulle!!! Laitoin sähköpostia tulemaan sinulle. Siellä siis yhteystietoni. Toivottavasti vierailet jatkossakin blogissani!
   Terkuin, Satu

   Poista
 2. Hei. Ihana tuo lintutapetti. Aiemminkin sen jostain bongasin. Muistatko nimeä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En muista kyllä nimeä, mutta voin tiedustella sitä vielä mieheni vanhimmalata pojalta eli asunnon omistajalta (tai siis enstiseltä omistajalta, he nimuittäin ostivat juuri omakotitalon) Palaan asiaan jos ja kun saan nimen selville... Terkuin, Satu

   Poista