maanantai 23. heinäkuuta 2012

Päivä Linnanmäellä

Viikko sitten maanantaina suuntasimnme kesälomareissullamme Helsinkiin ja Linnanmäelle. Lapsellemme kerta oli ensimmäinen ja omasta käynnistäkin oli jo useampi vuosi aikaa.

Sää ei ollut paras mahdollinen (=satoi koko päivän), mutta se ei meitä juurikaan haitannut. Pieni mies kävi kokeilemassa melkeinpä Linnanmäen kaikki laitteet, joihin vain pituden mukaan pääsi. Maailmanpyörä oli suljettu huonon sään vuoksi ja "maisemajuna" jäi väliin sekä ihan pikku lasten vempaimet, muuten taisi tulla kaikki härvelit kokeiltua.

Aloitus ei ollut ihan kevyimmästä päästä, kun äiti ja poika suunnistivat kummitusjunaan.


Meno oli meluisaa ja vauhti melkoista, joten kyllä äitiäkin vähän hirvitti...Vastapainoksi kummitusjunakokemukselle poika halusi mennä Vekkulaan ja se olikin niin kiva paikka, että se taidettiin mennä kaksi kertaa läpi; ensin isän ja sitten äidin kanssa.Sähköautoradalle mentiin miesvoimin. Äiti jäi kuvaamaan reunalle.Kuvien ottaminen ei oikein luonnistanut oikein millään kuvausohjelmalla, mutta meno oli vauhdikasta.Tähän laitteeseen äitikin pääsi mukaan.
 Meno oli minulle just sopivaa, muille ilmeisesti "lällyä" :)Välillä käytiin tankkamassa eli ostamassa karkkia.
Pienen miehen paras paikka taisi olla pelihalli, jossa oli jos jonkinlaista härveliä.


Siellä tuli kokeiltua monen vempaimen ajoa. Mihin vain pituus (jalat) ylsivät. Tässä on vain osa kuvista.


Moottorikelkkailu oli yksi suosikkipaikka.
 Aivan pienille oli suunnattu oma sähköautorata ja tähän(kään) ei poikaa tarvinnut houkutella.


 Poika pääsi ihan itse ohjaamaan autoa. HUISII!!!


Junamatkalle poika lähti ihan yksin. Matkaseuraksi hän tosin sai suurin piirtein saman ikäisen tytön...Ja sitten päästiin isän kanssa Lohikäärmeen kyytiin, joka meni ensin kovaa vauhtia eteenpäin ja sitten taaksepäin. Minä jäin jo suosiolla pitämään sateenvarjoa, oli meinaan sen verran kovaa kyytiä.Helikopterissa oli myös vauhdikasta kyytiä.


Ohjaaja ja matkustaja.
Päivän viimeisimpiin laitteisiin kuului tämä vähän nuorimmille suunnattu "Hypytin". Tässä vaiheessa aloimme olla jo melko märkiä.


Mies sanoi jälkeenpäin, että tämä pienemmille suunnattu versio oli melkeinpä parempi kuin se isompi "hypytin"...


Kaiken kaikkiaan päivä oli tosi kiva. Saimme nauttia Linnanmäen laitteista koko rahan edestä (kaikista härveleistä ei ollut kuvaa) eikä ihmisiäkään ollut paljon, joten jonottaminen oli vähäistä. Olin positiivisesti yllättynyt, miten innokkaasti ja rohkeasti pienempi mies meni laitteisiin. Jopa minä uskaultauduin yllättävään moneen laitteeseen!!! Linnanmäki-päivän päätteeksi menimme vielä tutustumaan (=kuivaamaan ja lämmittelemään!) SeaLife-maailmaan, josta tulee oma postaus myöhemmin. Mukava kokemus sekin.

Linnanmäelle tulemme varmasti uudestaan ja mukaan otamme monta pussillista auringon paistetta ...tai sitten ainakin kunnon sadevaatteet päälle...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti