perjantai 6. heinäkuuta 2012

Luontokuvapläjäys

Olen tainut hurahtaa valokuvaukseen ja tähän blogin kirjoittamiseen oikein kunnolla. Kamerassa ja tietokoneella on jo nyt lukuisia julkaisemattomia kuvia, jotka odottavat pääsyä blogiini. Tosin moni kuva (hyvä sellainen) on ehtinyt jo "vanhentua" ja jäänee kokonaan julkaisematta, mutta olkoon tietokoneen syövereissä muistona seuraaville sukupolville.

Seuraavaksi haluan esitellä vain murto osa tämän viikon luonto-otoksistani. Kamerani on siis aivan tavallinen digipokkari, mutta kuvankäsittelyohjelmalla saa huonoistakin kuvista melkeinpä väkisin hyviä.

Eli tässä kuvapläjäys mökiltämme ja Suomen kauniista kesästä. Tulossa aika monta kuvaa (hieman suurempaa kokoa kuin normaalisti)...olkaapa hyvä!!!"Taivas on sininen ja valkoinen..."
Kuvassa meri on hienon harmaa. Jossain kaukana maissa satoi...Harjoittelin lähikuvien ottamista heinistä...vaihtelevalla menestyksellä.
Ei tullut ihan sellaisia kuvia kuin olisin halunut.Voi olla, että kameran ominaisuudet eivät yksinkertaisesti yllä tämän parempiin kuviin. Vikahan ei voi olla kuvaajassa...eihän?!!! :)
Nämä kukat sain kuvattua meidän rannasta ja nämä kaikki kuvat kukista ovat mielestäni onnistuneita.Ei nämä nyt ammattikuvaajien tasoa ole, mutta meikäläisen ottamaksi hyviä ja kuvankäsittelyohjelmalla näistä saa vaikka kuinka hienoja.Ajattelin näistä tehdä (joskus/ ehkä ?!) valokuvatauluja meille kotiin.Mikä kukka/kasvi?
Kuvia kukista ja mehiläisistä tuli napsittua vaikka kuinka monta. Tässä niistä(kin) muutama.
Ja tähän loppuun eilen otettuja kuvia.


Ilta oli upea. Oli lämmintä ja aivan "pläkää"...Ilta-aurinko värjäsi kaislikon hienon väriseksi.
Kameran osto-kuume sen kun vain kiihtyy. On hyvä huomata, että tavallisella kameralla saa myös hyviä kuvia. Kamerassani on paljon hyviä, valmiita kuvausohjelmia ja olen systemaattisesti tutustunut niihin... ja tietenkin ottanut paljon kuvia. Haluaisin kuitenkin oppia lisää kuvaamisesta ja saada myös hienompia kuvia. Siksi sen kameran osto on tullut tarpeellisemmaksi...tai ainakin ajankohtaisemmaksi.


Näissä ajatuksissa ja näiden kuvien myötä siirrytään viikonlopun viettoon. Oikein lämpöistä viikonloppua kaikille!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti