torstai 8. elokuuta 2013

Koulumatkalla

Mutta tänään vasta harjoiteltiin. Koulut alkavat ensi viikon tiistaina ja tänään käytiin koulumatkaa läpi; kerrattiin tienylitykset ja liikennesäännöt. Harjoittelukaveriani jännitti ihan selvästi, kaikki oli aluksi huonosti ja itkukin oli vähän herkässä.
 
 


 
Lähikouluun voi mennä montaakin eri reittiä, mutta me valitsimme ns. rantareitin. Koulumatkaa ei ole kuin sellaiset arviolta 500 metriä. Kadun ylityksiä on muutama.
 
 
 
 


Poika varmistaa, että äiti tulee varmasti perässä...:)




 
 
Vielä oli koulun pihalla rauhallista.Meidän lisäksi pihalla oli eräs tokaluokkalainen harjoittelemassa myös koulureittiä. Tätä ilmiötä on ilmeisesti enemmänkin liikkeellä.
 
 
 


 
Vähän poikaa mietityttää koulunaloitus. Paljon kaikkea uutta. Yksi pitää tehdä koulumatka ja huolehtia muutenkin itsestä. Enää ei ole äiti tai isä koko ajan huolehtimassa.
 
 
 
 


Koululta jatkettiin matkaa seuraavalle kadulle, jossa sijaitsee iltapäiväkerho. Siellä olikin kaikki ohjaajat paikalla siivoamassa pihaa ja järjestelemässä paikkoja. Virallinen Avoimien ovien -päivä on ensi maanantaina.
 
 



 
Iltis toimii aivan ihanassa miljöössä, iso piha, jossa varmasti riittää tekemistä ja touhuamista.
 
 
 

 

Iltiksestä on melkeinpä suora reitti kotiin. Poika on sitä mieltä, että häntä ei haeta sieltä, vaan hän kulkee yksin kotiin. Poikamme taitaa olla sittenkin valmis kouluun...tämä äiti ei ole omasta"valmiudesta" ihan varma. Iso muutos tämän perheen elämässä.
Kyllä minuakin jännittää...ja vähän itkuttaakin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Itku tuli täälläkin lukiessa. Muistan niin elävästi sen päivän, kahdeksan vuotta sitten...
    Tsemppiä äidille ja pojalle, isälle se taitaa olla helpompaa :)
    t. naapuri

    VastaaPoista
  2. Voi sinua höppänää! Moni äiti on varmasti samoissa tunnemylleryksissä. Kait se on sitä, että oma lapsi ei todellakaan ole enää mikään pieni vaan kovaa vauhtia kasvamassa isoksi. Se on niin hienoa...ja niin "kamalaa" tavallaan.Lapsen kanssa kasvamista. Ristiriitaisia tunteita siis, mutta tälläistä tämä elämä on...SNIF ja NYYH...

    VastaaPoista