tiistai 27. elokuuta 2013

Omenavaras

Poikamme sai ristiäislahjaksi seitsemän vuotta sitten omenapuun. Lajikkeen nimeä en enää muista. Se on saanut kasvaa pihallamme ihan rauhassa, erityisiä hoitotoimenpiteitä en ole juurikaaan tehnyt.Viime talvena ehdin/muistin laittaa runkoon suojauksen ja viime syksynä leikkasin oksia enmmänkin, ensimmäistä kertaa sen olemassaolon aikana. Siinä oikeastaan kaikki, mitä olen tehnyt puun hyvinvoinnin eteen.





Pihallamme kasvava omenapuuhun on tullut tänä vuonna yllättävän paljon omenia. Voi olla, että viime keväinen leikkausoperaatio auttoi, joten varren/oksien kasvattamisen sijaan, se innostuikin enemmän kukkimaan. Lajike on joku talvilajike ja täytyy tässä kohdassa tunnustaa, että yhtään omenaa en ole päässyt vielä maistamaan.
 
 
 
 
 

Aikaisempina vuosina omenasato on jäänyt olemattomaksi ja johonkin ne vähäisetkin omenat ovat häipyneet. En ole asiaa sen enempää pohtinut, kunnes eilen sain olla todistajana ihan "livenä", kuka meidän omenapuussa käy. Omenavarkaaksi paljastui varis, joka taitavasti kävi napsimassa omenan ja söi sen sitten nurmikolla.




Nyt pelkään, että tämä ketale syö koko meidän omenasadon, ennen kuin se on ehtinyt edes kypsyä. Mitä tehdä tälläiselle omenavarkaalle? Vinkkejä otetaan vastaan.



Ja vielä saamme nauttia täällä päin Suomea aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Aivan mahtavaa!!! Ei uskoisi, että kohta on jo syyskuu. Mukavaa viikon jatkoa lukijoilleni!





P.S. Poika kävi äsken ilmoittamassa, että hän otti kaverinsa kanssa omenia syötäväksi eli tässä taitaa käydä niin, että tänä(kään) vuonna en  pääse tekemään piirakkaa omista omenoista. Viidakon laki pätee siis meidänkin pihalla... "Nopeat elävät kauemmin" :)









2 kommenttia:

  1. Meillä on tekohaukka killunut omppupuun oksalla,lisäksi olen ripaustanut vanhoja cd:tä haukan kaveriksi.Varikset ja harakat jättivät omput meille,samoin minitomaatit,joiden yläpuolelle ripusti yhden cd:n. Kokeiles noita cd:tä ensi kesänä viimeistään ensimmäisten raakileiden ilmaannuttua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä taidanpa kokeilla. Voi olla, että meidän omenapuu alkaa näyttää melkein joulukuuselta, jos oikein innostun "koristelemaan"...ja vielä tekohaukkakin pitäisi hankkia...hmmm!!! :)

    VastaaPoista