sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Koekeittiössä jälleen


Minä olen tunnettu siitä, että ruoanlaitto- ja leipomistaitoni ovat suhteellisen heikot. Perusruokaa pyörittelen sujuvasti ja vuosien varrella leipomiskokemuksia on tullut vaihtelevalla menestyksellä. Pojan syntymäpäivän kunniaksi ajattelin kokeilla juustokakun tekemistä, jossa ei tarvittaisi lainkaan uunia....







Koekaniineiksi joutuivat tietenkin rakkaat sukulaiset.
Tämä tuntuu toistuvan joka vuosi jossain määrin, sillä pojan syntymäpäivät kirvoittavat kokeilemaan jotain uutta.
Ja ainakin toistaiseksi sukulaiset ovat pysyneet hengissä, leipomuksistani huolimatta.

 
 



Koska päivälle oli luvattu lämmintä säätä, tämä jäädytetty juustokakku tuntui erinomaisen hyvältä vaihtoehdolta.
Meillä ei perinteinen kakku oikein maistu, joten siitäkin syystä tämä kakku sopisi kahvipöytään vallan mainiosti.
Kakun lisäksi juhlissa tarjoiltiin makean nälkään sankarin lemppareita eli kinuskimunkkeja, jäätelöä ja suolaisia piirakoita.

 



 
Reseptin poimin maku.fi sivuilta ja kakun tekeminen oli helppoa...tai onnistui ainakin meikäläiseltä.
Suurin vaiva taisi olla keittiön jälkisiivoamisessa, sillä olen erittäin hyvä levittäytymään koko keittiöön  kippoineni ja kappoineni.
Kakku valmistui nopeasti ja se sai mennä tekeytymään pakkaseen.
 

Tässä loppuun vielä kakun ohje. Jos vaikka joku muukin innostuisi kokeilemaan.
Koristelussa korvasin hedelmät mansikoilla ja suklaarouheella.
 
 

  PAKASTETTU JUUSTOKAKKU

Ainekset:

10 annosta

175 g Digestive-keksejä 

80 g voita

1 1/2 rkl sokeria

 

Täyte:

600 g tuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa yli 20%)

2 dl sokeria

1/4 tl suolaa

2 rkl sitruunamehua

2 dl kuohukermaa

Koristelu:

2 kpl luumuja

1 kpl granaattiomenaa (siemenet)

1 kpl omenaa (punakuorinen)

2 dl viinirypäleitä (tummia)

  Tee näin:   

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle.
Painele keksimuru tiiviisti pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa.
Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla nuolijalla käännellen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
Napauta vuokaa pari kertaa varovasti pöytää vasten ilmakuplien poistamiseksi.
 
Nosta kakku peitettynä pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
 
Nosta kakku sulamaan 30 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakun pinta lohkotuilla hedelmillä...




Kakku onnistui ehkäpä yli odotusten.
Se oli juuri sopivan kylmä ja raikas vaihtoehto lämpimänä päivänä perinteisen kakun sijaan.

Suosittelen!!!

 
 
 
 

6 kommenttia:

  1. Meillä juustokakku kuuluu lähes poikkeuksetta juhlapöytään, se vain sattuu olemaan kaikkien lempparia. Ihanalta näyttää tekemäsi kakku ja maku on varmasti ollut ihan älyttömän hyvä.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aikaisemmin tehnyt juustokakkua liivatteella, mutta nyt halusin kokeilla tällaista vaihtoehtoa...eikä ollut laisinkaan huonoa.
      Nuo mansikat kun ovat sesonkituote, oli niitä pakko laittaa kakkuun ja kakku oli todella hyvää!!!
      Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle, Outi! <3

      Poista
  2. Oi, näyttääpä herkulliselta!
    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...ja oli myös herkullista!
      Mukavaa viikon aloitusta sinnekin!

      Poista