perjantai 14. heinäkuuta 2017

Lomaharha


Meillä opettajilla on monien mielestä kadehdittavan pitkät kesäloma, sellaiset ruhtinaalliset kymmen viikkoa. Ja on kyllä totta, että se on pitkä... ja oikein sopiva. Ehdottomasti tämän ammatin hyviä puolia.Sitä luulisi, että kymmenessä viikossa ehtisi tehdä vaikka mitä, mutta meikäläisen kohdalla tämä on ainakin harhakäsitys.
Tekemättömien töiden lista on tällä hetkellä lähes yhtä pitkä kuin loman alussakin...jos nyt lomaa kuuluu niihin tehtäviin käyttääkään.


 
Lomaharhassani kuvittelen aina tekeväni yhtä sun toista, mutta totuus on toisenlainen.
Kesäkuussa olin lapseni kanssa miniristeilyllä ja vietimme neljä päivää juhannusta mökillä.
Olemme ehtineet tekemään Maarianhaminaan pyöräretken ja myös stailausprojektini on vienyt osan kesäloma-ajastani.
Muuten tämä loma on mennyt pääosin kotona "hengaillessa". En tiedä onko minulla huono omatunto tästä aikaansaamattomuudesta vai olenko peräti tyytyväinen tähän. Joskus tuntuu, että jos olisi lyhemmät lomat, sitä käyttäisi lomansakin "tehokkaammin", mitä sitten ikinä tarkoittaneekaan. Tai sitten ei.
 
Tosiasia on se, että  opettajienkin kesälomat päättyvät ja viimeisten viikkojen lomapaniikki iskee aina jossain vaiheessa, ihan vain sen loppumisesta. Minulle sai taisi iskeä nyt. Se on kuitenkin varmaa, että tänä kesänä olen nauttinut lomastani eikä nuo tekemättömät työtkään näytä meikäläisen mielenrauhaa paljoakaan hetkauttavan. Jos sitä olisi vaikka tähän ikään mennessä oppinut ottamaan jo vähän rennommin...ainakin kesälomalla.
6 kommenttia:

 1. Niin tuttu tunne. Kirjoitin itsekin tällä viikolla loma-ahdistuksesta. Hyvää lomaa vielä sinne kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 2. Aika on katoavaista...itse olen tehnyt pieniä listoja jääkaapin oveen tehtävistä asioista ja kyllä tuntuu hyvältä vetää asioita yli yksi kerallaan ja huomata että onnistuin sittenkin!
  Nauti lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on käytössä myös listausmenetelmä, mutta sinne pakkaa tulemaan vain lisää tehtäviä sitä mukaan , kun toisesta päästä poistuu... ;)
   Täällä nautitaan lomasta, onhan tässä vielä kolme viikkoa jäljellä! :)

   Poista
 3. Onpa hauskaa, että moni on nyt lomafiiliksistään kirjoittanut. Hyvä homma, ei olla yksin tunteidemme kanssa.
  Ihanaa loppulomaa Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman asian, ehkä ajankohtainen...ja ehkä tässä lomaillessa on aikaa myös pysähtyä ja miettiä kaikkea. Siinä "normiarjessa" kaiken kiireen keskellä ei ehdi kaikkia asioita edes miettiä...ja toivoo vaan, että se seuraava loma alkaisi pian.
   Sinullekin oikein mukavia lomapäiviä. Otetaan tästä ilo irti! :) <3

   Poista