keskiviikko 16. lokakuuta 2013

HRRRR!


Nyt mennään hyvää vauhtia kohti seuraavaa vuodenaikaa. Lämpimästä syksystä johtuen lämmityskautemme on ollut vasta toista viikkoa täysimittaisesti käynnissä. Muutamina aamuina täällä päin Suomea on ollut pakkasasteita ja se on tarkoittanut sitä, että meilläkin otettiin kaikki lämmitysmuodot käyttöön.
 
Meillä lämmitetään öljyn lisäksi myös puilla (ja paljon). Olohuoneessa on varaava takka ja keittiössä puuhella. Lämmityskaudella näissä poltetaan "prasua" joka päivä. Puuhellalla melkeinpä jatkuvasti ja takassa iltaisin. Poltinpuut on tuotu omasta metsästä ja voisipa sanoa, että miehellä on eräänlainen "polttopuu-hulluus". Hän tekisi polttopuita vaikka kuinka paljon...ja hänestä se on jopa rentouttavaa!
 
  
Takkatuli on mielestäni hyvikin hypnotisoivaa. Tulella on vähän samanlainen vaikutus kuin akvaariolla. Molempia voisi katsella vaikka kuinka kauan ja jotenkin oma olotilakin rauhoittuu.
 
 
 


 
Lämmityksen lisäksi tuli tuo rätinällä (poltamme myös kuusipuita!) mukavaa tunnelmaa. Huvi ja hyöty samassa paketissa.
 
 
 
 
Tämä ihana syksy on sekoittanut ajantajuni (vai vuodenaikatajuni) jotenkin merkillisesti. Syksy on jotenkin kummalliseti mennyt menojaan ja kohta ollaan jo marraskuussa. Sehän on vielä syksyn kuukausi, mutta kuitenkin...ja siellä häämöttää jossain jo joulukin. Kaupassa on glögit nostettu hyllyille ja bongasin tänään joulukalenteritkin.
 
HRRRR... loppu viikosta on luvattu kylmiä aamuja ja ehkä jopa lumi-/räntäsadetta. Missäköhän vaiheessa nuo kesärenkaat pitäisi vaihtaa autossa? Sen ensimmäisen lumisateen ja liukkaan kelin jälkeen, kun kaikki muutkin autoilijat vaihtavat? Olisikohan kerrankin kaukaa viisas...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti